VitaliyS Опубліковано 25 Червня, 2011 в 15:48 #1 Опубліковано 25 Червня, 2011 в 15:48 Вирішив чимось більш-менш серйозно займатися, іншими словами хоббі щоб було.Фотоапарат купив, обєктив куплю... тепер подумав про програму "фотошоп"Думав куплю, а їх оказуєтся багато різних і дорогих.Я так розумію що простої хватить "з головою", вот , наприклад ця - http://soft.rozetka.com.ua/ru/products/details/37771/index.htmlчи ця - http://soft.rozetka.com.ua/adobe_photoshop_elements_9_ru/p125673/#aЦе саме той фотошоп, що можна робити різні ефекти і т.п.? Якщо так, то яка різниця між 8 і 9 версією, що я дав ссилки?В комплекті йде брошурка - руководство чи потрібно самому вчитися роботи в тій програмі?Та й взагалі, справді вона того варта для домашнього використання ?чи може така краще - http://rozetka.com.ua/news-articles-promotions/promotions/corel_uefa.html
Deemon Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:27 #2 Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:27 для почонтку краще юзай лайтрум та DxO Optics
Dima4s Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:45 #3 Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:45 Вирішив чимось більш-менш серйозно займатися, іншими словами хоббі щоб було.Фотоапарат купив, обєктив куплю... тепер подумав про програму "фотошоп"Думав куплю, а їх оказуєтся багато різних і дорогих.Я так розумію що простої хватить "з головою", вот , наприклад ця - http://soft.rozetka.com.ua/ru/products/details/37771/index.htmlчи ця - http://soft.rozetka.com.ua/adobe_photoshop_elements_9_ru/p125673/#aЦе саме той фотошоп, що можна робити різні ефекти і т.п.? Якщо так, то яка різниця між 8 і 9 версією, що я дав ссилки?В комплекті йде брошурка - руководство чи потрібно самому вчитися роботи в тій програмі?Та й взагалі, справді вона того варта для домашнього використання ?чи може така краще - http://rozetka.com.ua/news-articles-promotions/promotions/corel_uefa.htmlРеспект) ти перший хто тут підняв питання про покупку таких програм))))фотошопом користуюсь) але я не профі) обичний юзер з фотіком)
Dream Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:46 #4 Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:46 Це такий тонкий стьоб, чи ТС справді так далеко "не в темі"?
Dima4s Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:56 #5 Опубліковано 25 Червня, 2011 в 16:56 Якщо тс серйозно це все почав....то тут хтось GIMP рекомендував як безкоштовий аналог фотошопа
fenmix Опубліковано 25 Червня, 2011 в 18:37 #6 Опубліковано 25 Червня, 2011 в 18:37 Я юзаю GIMP і Paint.net. Повністю безкоштовні, але для фоток не було нагоди, щоб їх поредагувати. А так плагінів в інеті для них дуже багато.
Lisovic Опубліковано 25 Червня, 2011 в 20:19 #7 Опубліковано 25 Червня, 2011 в 20:19 Скачайте пробну версію, попробуйте що до чого, перед тим як платити гроші за ПО яке може і не пригодитись.Також рекомендую спробувати GIMP, продукт безплатний і досить потужний, до фотошопа звичайно не дотягує, але для початку буде достатньо.
VitaliyS Опубліковано 26 Червня, 2011 в 06:59 Автор #8 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 06:59 Все зрозумів крім цього - Це такий тонкий стьоб, чи ТС справді так далеко "не в темі"? Тут потрібне пояснення. Мабуть програма не підходить для обробки фотографій, і я помилково її розглядаю. І вибрав її тому що зовсім не розуміюся, так? А якби я все знав, чому б питав??? До речі, Windows 7 я також купив . Користуватися ліцензійною чи "крякнутою" програмою справа особиста, і я не тих і не тих не засуджую. Так, я серйозно питаю. Якщо кажете можна обійтися, добре. Попробую запропоновані варіанти, враховуючи що Paint є. Просто де не почитай, всюди тільки про фотошоп і говорять... вот я й подумав. Насправді, обрізати, зробити світлішою чи темнішою, зжати... прості дії я й так робив в простій програмі перегляду зображення. Але причиною думки про потрібність мені фотошопу було побачений ролик, як видалили сторонній предмет на задньому плані так, що й сліду не лишилося. А мені це дуже потрібно. Маю багато таких фото. Найбільше мене дратує і заважає на фото коли на задньому плані хтось "позує" для моєї фото, і не смущає його що не він обєкт зйомки. Думаю ви розумієте про що я
VitaliyS Опубліковано 26 Червня, 2011 в 07:38 Автор #9 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 07:38 Вот приклад - "тетка" , та що на задньому плані вирішила що її фотографують ну і "позує". Для мене це не потрібно. Обрізати не хочу, буде мала фотографія. І таких фото хватає. Можна її "прибрати" з фото за допомогою GIMP чи Paint. Якщо так, то можна і без фотошопа обійтися.
wrkwrkwrk Опубліковано 26 Червня, 2011 в 07:42 #10 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 07:42 трохи гумору"Сообщение на одном из форумов: Недавно приобрёл камеру canon 400D. За небольшое время уже отснял кучу фоток и вот уже подумываю не совместить ли мне приятное с полезным. А именно, подработка фотосъёмкой свадеб. С практикой фотосъёмки знаком не понаслышке - имел приличный опыт фотосъёмки с "Зенитом". Прикидываю что для этого нужно. Объектив в наличии пока только китовый, понимаю что нужен другой, но сейчас не потяну. Реально ли только с китовым? Нужна внешняя вспышка, по деньгам прикидываю тысяч за 6-8, порекомендуйте - какую лучше взять. Дополнительную карту памяти и аккумулятор куплю. Что ещё нужно? Штатив с "тросиком"- не знаю?, по моему не обязательно иметь. Ответ: Недавно приобрел себе в магазине медтехника скальпель. За небольшое время уже изрезал кожаный диван, и едва не прирезал свою собаку, и вот уже подумываю не совместить ли мне приятное с полезным. А именно — поработать кардиохирургом. С практикой хирургии знаком не понаслышке — имел приличный опыт работы консервным ножом. Прикидываю что для этого нужно. Скальпель пока незаточен и только один, понимаю что нужен другой, но сейчас не потяну. Реально ли только одним скальпелем сделать аорто-коронарное шунтирование?"
Lisovic Опубліковано 26 Червня, 2011 в 09:09 #11 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 09:09 З Photoshop Elements не знайомий але щось мені підказує що вона сильно урізана по функціоналу і робите те що роблять в фотошопі не зможе. Та і по функціоналу ця штука може виявитись слабшою за gimp.А робити фото світлішим чи темнішим, і обрізку взагалі краще в raw-редакторі, на диску в комплекті з фотоапаратом повинен бути такий редактор.п.с. трохи оффтоп: автору може варто задуматись про перехід на Linux а за гроші які були б потрачені на купівлю ПО зробити дружині подарунок?
VitaliyS Опубліковано 26 Червня, 2011 в 11:12 Автор #12 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 11:12 трохи гумору "Сообщение на одном из форумов: Я це також колись читав на часовому форумі, дійсно гарна відповідь. Але яке відношення до цієї теми? Невже я так багато захотів Тож тільки для себе, для домашнього, так би мовити, користування. Не претендую на створення якихось підробок, наприклад НЛО, з подальшими розповідями що був свідком і вот підтвердження... З Photoshop Elements не знайомий але щось мені підказує що вона сильно урізана по функціоналу і робите те що роблять в фотошопі не зможе. Та і по функціоналу ця штука може виявитись слабшою за gimp. А робити фото світлішим чи темнішим, і обрізку взагалі краще в raw-редакторі, на диску в комплекті з фотоапаратом повинен бути такий редактор. п.с. трохи оффтоп: автору може варто задуматись про перехід на Linux а за гроші які були б потрачені на купівлю ПО зробити дружині подарунок? Так, є там програма якась, вже скачав її. Буду розбиратися, так як вона на англійській. Може й справді, ну його, той фотошоп. GIMP подивлюся, Paint є, ще й та що на диску з фотоапаратом. Вот і є користь мені від "колективного розуму", а то б купив ту програму, а оказалося можна і обійтися. І про Лінукс - може й перейшов би, та по роботі не підходить, а дружині замовив вікна ті, які вона так хотіла... вот і подарунок всі довольні
Lisovic Опубліковано 26 Червня, 2011 в 11:31 #13 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 11:31 Ось уроки по gimp, може знайдете щось цікаве для себе....як видалили сторонній предмет на задньому плані...Читаєм тут.
Dream Опубліковано 26 Червня, 2011 в 11:34 #14 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 11:34 VitaliyS, вибирай не хочу - ТУТ і фотошоп, і навчальні відеокурси. Спеціально для копірайтерів: як покористуєшся - не забудь купити.
VitaliyS Опубліковано 26 Червня, 2011 в 13:55 Автор #15 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 13:55 Дякую!!! мабуть буду пробувати освоювати GIMP . Вже скачав і поставив на новий комп'ютер. Поки фотошоп відкладаю Дякую за посилання, дійсно вибір гарний. Зараз буду пробувати урок, що Lisovic мені дав на нього посилання . P.S.цікава програма йшла в комплекті до фотоапарату - можна обробляти фото, зроблені цим фотоапаратом, а іншим - ні
VitaliyS Опубліковано 26 Червня, 2011 в 16:10 Автор #16 Опубліковано 26 Червня, 2011 в 16:10 Ви були праві, є повно безкоштовних аналогів. Головне навчитися... Вже попробував, правда дуже грубо, але на перший раз не погано, я думаю З Pain не розбирався ще, а вот з GIMP попробував. Для початку хватить.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.