Перейти до змісту

Знущання зі старенької бабусі

Соромітник

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня.

Маю ситуацію в нашому місті, яку "чомусь" ніхто не може чи не хоче вирішити. Так як на борді є багато юристів і просто грамотних людей то хотілося б обговорити.

Нещодавно помітив ідучи на роботу, що по вулиці Відродження 8а з балкону постійно кричить якась старенька. Запитався що до чого - сказали що хвора і от собі й кричить.

Ну але якось воно дивно що ніхто її не вгомонить. Поколупав трохи це питання. Виявляється що бабуську тримає під замком її добра онука і ще хтось з родичів. Тримають бо пенсія в неї якась там дюже хороша і тому нікуди не здають. Ну заодно напевно і хату стереже. Раз на день приносять поїсти і усьо. Ніхто там ніколи не прибирає і т.п. Бабуська цілий день вдома маринується і як дорветься до балкону то благає про допомогу годинами як вдень так і вночі... а всім сусідам насрати.

Ну тобто їм якби не зовсім насрати бо вони постійно то обговорюють і заяви кудись писали але ті "десь" зникали. Не знаю чи пов"язано то якось з тим що онука працює в суді чи ні, але істина десь поруч.

Інформація якби зібрана тому мо щось і не правда, але те що людина страждає і ніхто не збирається їй допомагати - то точно.

Порадьте як би можна було грамотніше вирішити це питання, бо реально шкода людину незалежно від того хвора вона чи ні. Думаю вона не заслужила на таке знущання в любому випадку і шкодує тепер лише про те що виростила собі таких нащадків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прокуратура, засоби масової інформації.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, без образ. Але навіщо писати відповідь яка не несе жодного смислового навантаження. Я розумію що справжні юристи без бабла і не пукнуть. Прокуратура у нас відстоює інтереси тих в кого бабла більше і тут я якби в лотерею грати не буду. ЗМІ - то якось дуже широко і розмито. Напевно ж є якісь органи які мають піклуватися такими питаннями. І було б кльово щоб хтось із них тут то почитав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тааааак.. и что тебе эта бабуля пообещала????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки не кажи що тебе ті постійні крики не чіпляють.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От якраз такі органи, що повинні опікуватися (собез, чи орган опіки й піклування) - не пукнуть, бо в них немає повноважень на всезагальну перевірку. Максимум - це прийдуть, постукають в двері, їм не відчинять - і на тім все скінчиться. А треба допитати родичів, при потребі - виламати двері і т.д., і т.п.

А якби про це було б кілька публікацій в пресі, а потім - звернення в прокуратуру, і прокуратура б знала, що питання - "на слуху" в громади, то в неї повноважень вистачить, аби подопитувати всіх причетних до ситуації, і навести порядок. Тим більше, що прокурорам час від часу треба робити щось не тільки в сфері землі, за гроші, а й просто так, аби продемонструвати свою правильність. Гадаю, що це якраз той випадок, коли прокуратура могла б навести порядок. Крім того, якраз на прокуратуру в окремих випадках покладено обов'язок представляти громадян, які в силу певних причин (інвалідність і т.п.) не можуть захистити себе самостійно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Швидше за все потрібно написати (для початку) заяву дільничому міліціянту. Нехай розбереться. Заяву завірити у 2-х екземплярах. Щоб потім не "зникла" чи не сказали, що "не писали".

Далі написати заяву у той во, Соцбез. А краще там попитатися. У ЗМІ - просто журналістам будь-якої газети розповісти про "знущання" над старою. А краще сюжет по місцевому ТБ. Просто так не лишиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ще б дуже не помішало би зняти на відео/телефон крики про допомогу, з привязкою до вигляду будинку (а не просто якийсь балкон) добавити це текстом про бездіяльність соцслужб та міліції і це на інтернет ресурси типу "Волинської правди", "Волинських новин", "Віпу", думаю що інтернет ресурси на даний день це донесуть до значно більшої аудиторії ніж волинське чи Аверс, хоча ще більш ефективніше поєднати і інтернет і телебачення.

І тоді синхронно напряхати силові органи заявами, як сказали раніше. І справді починати з дільничого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ще б дуже не помішало би зняти на відео/телефон крики про допомогу

Хоч і звучить не дуже, але це найпростіший спосіб привернути увагу великої кількості людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо бабця дійсно хвора і рідня навпаки жаліє її кудись здати (не через пенсію)?

Не думаю, що онука дістає задоволення від того, що бабуся живе в її квартирі і періодично кричить, лише через пенсію.

Стареньку шкода в будь-якому випадку, але спочатку треба визначити чи справді вона хвора, а то "добрі" люди всякого можуть наговорити.

А якщо донести інформацію в ЗМІ, не вияснивши причини на 100%, це може бути розцінено як втручання в особисте життя і просто наклеп. ІМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

talja, якщо бабцю заберуть у гериатричний центр/пансіонат, читай будинок пристарілих, то останній вправі (поправте юристи) претендувати на пенсію бабусі. Від чого її перебування там кращим не стане. Я про блага.

Якщо ж хвора (душевно) - ну там теж нюансів вагон. Якщо так люблять (не через пенсію), то хєр би саму закривали в хаті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хєр би саму закривали в хаті.

Краще, щоб десь загубилась? Та й навідують кожен день, судячи зі слів топікстартера, а могли б просто закинути на тиждень продуктів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато в чому погоджуюсь з Ярчиком. Він все правильно написав. Тим більше, в Луцьку зараз новий прокурор (вже пару місяців) і йому треба показати роботу.

Моя порада така: написати заяву у ВДІМ, тобто - місцевому дільничному на предмет того, що бабуся заважає своїми криками і т.п. і таке інше. Для чого? Для того, що б вияснити до кінця ситуацію. Тіпа - "хітрий хід". Бо у випадку, якщо дільничний інспектор напише звичайну "відмазку", то у вас, як заявників (а заяву пишіть колективну) буде залізобетонна можливість пожалітися в прокуратуру на бездіяльність працівника міліції. Цим в прокуратурі займається відділ нагляду за органами МВС. І ви зможете тримати "руку на пульсі" через прокурора чи його заступника і попасти на прийом. Ось так.

І ще забув. Заяву пишіть на ім'я начальника Луцького МВ УМВС Крохмаля. Що б заява пройшла через реєстрацію в канцелярії, бо якщо просто віддасте дільничному, то немає гарантії, що вона "загубиться" через 1-2 дні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cotja, не потрібно перекручувати слів.

Могли б і вийти пройтися прогулятися. Це я до того що: "Не поступають так із тими кого люблять! (не через пенсію)".

Ще питання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@, не варто робити такі висновки, не розібравшись до кінця в ситуації. Життя таке багатогранне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В будь-якому випадку це не вихід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що вихід? Здати стареньку в психлікарню і думати: поїла вона чи ні? що поїла? а чи дали їй пити? а чи не ображає ніхто? і т.д.?

Чи здати стареньку в психлікарню, бо дитина і робота, бо друзі, бо пиво по п"ятницям, бо... та чимало ще всіляких таких бо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если это та бабка о которой я думаю, двор за фотоателье, то она сумашедшая насколько мне говорили, вот и кричит, а дети час отчасу приносят покушать ну и всё.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cotja, ну твої ж батьки тебе не покинули ніде, як ти народилася. В надії, що і ти їх до старості і смерті глядітимеш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если это та бабка о которой я думаю, двор за фотоателье, то она сумашедшая насколько мне говорили, вот и кричит, а дети час отчасу приносят покушать ну и всё.

помоєму так вона не пісеньки з мультиків співає. А благає про допомогу, каже що її закрили, просить міліцію викликати, запитується в людей чого вони такі сукі (ну то я так перефразував). А обгрунтувати свою бездіяльність тим що вона хвора - то напевно самий простий варіант.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Специально спросил только что у жены об этой бабке, жена спрашивала у управдома почему бабка кричит на весь двор, он ей сказал одно: сумасшедшая.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

управдом ще й психіатр?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Управдом в курсе ситуации в дворе лучше нас думаю. Не думаю что из живущих 100+ людей всем все равно и никто до автора топика не решился помочь. Тем более жильцов дома думаю эта ситуация достала больше всех.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

помоєму так вона не пісеньки з мультиків співає. А благає про допомогу, каже що її закрили, просить міліцію викликати, запитується в людей чого вони такі сукі (ну то я так перефразував). А обгрунтувати свою бездіяльність тим що вона хвора - то напевно самий простий варіант.

Деякі душевнохворі придумують собі багато речей - що їх хочуть отруїти, вбити і т.д. і т.п. Тому багато хто з них любить втікати, і відповідно частими є оголошення про їх розшук.

Соромітник, звичайно, приємно, що є такі небайдужі люди як ви, але варто розглянути і той випадок, що бабця може бути хворою.

Як на мене, то найпростішим варіантом буде просто запитати в тих родичів і онуки чи вона дійсно хвора, а при потребі попросити довідку - таким людям мусять же якісь довідки чи виписки з лікарні даватися. Не думаю, що вони, почувши про те, що ви бажаєте звернутися до прокуратури чи міліції, відмовлять у цьому.

Якщо відмовлять, чи такого документу в них просто нема, тоді варто робити все те, що радили юристи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@, я щось не зрозуміла, до чого був перехід на особистості? Мені тепер потрібно запитати у відповідь, чи живуть з тобою твої батьки, дідусі, бабусі, усі родичі дружини, а також як давно ти всіх їх бачив, вони ж бо гляділи-любили? То, можливо, не варто перегинати, а?

І звичайно, запропонуй вихід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...