Перейти до змісту

Виготовлення Квасу вдома (рецепт)


tarasmv

Рекомендовані повідомлення

Я дуже хотів вдома пекти бородінський хліб в хлібопічці, але не міг знайти солод, він був тільки у великій тарі, але випадково натрапив на магазин "Все для домашньої випічки" на вул. Конякіна біля бувшого Агроконтракту тепер "НАШ". Там в продажу є натуральний екстракт солоду 0,5 л вроді 22 гривні. І от з нього можна вдома робити просто суперовий домашній квас, ніякий квас який продається у нас в місті ні розливний, ні в ПЕТ пляшках йому не конкурент.

Рецепт дуже простий:

на 3 л води, бажано теплої (якщо холодна то не буде бродити)

екстракт солоду - 1 столова ложка

стакан цукру - 200 грам

лимонна кислота - 0,5 чайної ложки

12 грам дріжджів, тільки не сухих (рекомендую розтерти з цукром, розвести водою)

Все це вилити в банку і поставити в тепле місце.

Процес бродіння проходить дуже швидко і вже менше ніж через добу готовий дуже смачний, корисний, солодкий, газований напій, який дуже актуальний в жарку погоду.

До речі при наявності житньої муки з солодом можна пекти Бородінський хліб, а при наявності хмелю, ще й ПИВО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

рецепт "из магазина"? а то делали по какому-то - не понравилось (самоедельный из хлеба значительно лучше)

делали только 1 раз - так могли и промахнуться в чем-то

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

рецепт "из магазина"? а то делали по какому-то - не понравилось (самоедельный из хлеба значительно лучше)

делали только 1 раз - так могли и промахнуться в чем-то

Да рецепт из магазина, я в интернете похожий нашел. Просто нужно солод и дрожжи разводить теплой водой, и в рецепте написано выдержать трое суток, а за трое суток почти сахар перерабатывается дрожжами в спирт и углексислий газ (кстати если постоянно добавлять сахар то будет брага ого-го, кстати раньше, во времена Руси, квас был крепче пива)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тре спробувати, квас люблю!

а магазин для домашньої випічки давно шукали, так як частенько печем в хлібопічці, може в магазині є цікаві суміші для цього =)

дякую!

З.І. було б цікаво спробувати домашнє пиво... :0049:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

рецепт "из магазина"? а то делали по какому-то - не понравилось (самоедельный из хлеба значительно лучше)

делали только 1 раз - так могли и промахнуться в чем-то

Робимо квас з сухарів (хлібу який зачерствів) додаткого засушених а духовці до стану майже грінки.

З хлібу 1ий квас получається не дуже на 2у-3ю закваску вже оримуєш те що треба. Єдине треба: в закваску додавати свіжі сухарі, а те що розмокло і розвалилося виймати (але не все).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...