Перейти до змісту

Контактні педалі

Рекомендовані повідомлення

Чув багато відгуків велосипедистів що на контактних педалях їм краще і зручніше їздити.

Довго вагався, але все таки вирішив замінити свої старі топталки на контакти. Купив собі взуття( його було легше вибрати, аби тільки було зручне). Тепер залишились педалі, оскільки не маю досвіду, допоможіть вибрати. моя вага 95, катаю КК, ціна до 400грн

Дивився на Shimano SPD 520 і 540, можливо будуть інші пропозиції

На перед дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у меня есть несколько наборов Crank Brothers Smarty и Candy. с шипами, разумеется. в 400 гривен уложишься точно. и, я уверен, на шимано больше не вернешься никогда :smile3:

если интересно - пиши в личку, договоримся о встрече

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як щодо їхньої якості в порівнянні з шимано

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

как минимум, не хуже

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як щодо їхньої якості в порівнянні з шимано

Вважаэться, що конструкивно Crank Brothers продумано краще: вистібнутись легше і "природно", меньше боять грязюки... Але шипи, наскільки мені відомо, ніжніші, оскільки виготовлені з бронзи, чи чогось подібного ... Поправте якщо помиляюсь :0011:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Використовую Shimano PD-520. Задоволений! Легко встібатись і вистібатись. Звик за кілька днів. + можна настроювати, щоб це було легше/важче.

Сам ще цього не знаю, але читав на форумах, що шипи шімановські невбиваємі, а от кренківські - так.

Та й ціна моїх PD-520 невелика, купляв тут: http://www.velostyle.com.ua/47003.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую за відгуки, та за те що поділились досвідом :ok:

але все рівно вагаюсь між Crank Brothers Candy і Shimano 540:

шимани можуть забитись блотом і не вистебнутись, що не дуже приємно :0037:

а в кренках шипи слабоваті, прийдеться замінювати час від часу.

тепер думаю що вибрати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В кренках роблять слабенькі шипи для того, щоб вони не перетирали рамку.

А то дехто умудряєть в 540-х педалях так перетерти рамку, що шив в ній взагалі не фіксується :blink:пруфлінк

Але з кренків мене приваблюють лише ігбітери.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шип в крэнках на самом деле не такой уж слабенький. я на одной паре шипов проездил один сезон (более 5000 км) и все тип-топ. на еще одной паре две зимы и межсезонья (стоят на Lake'ах) - менять буду вот только уже на следующую осень.

далее, крэнки намного больше подходят для начинающих по трем причинам :

1. самопроизвольно не выстегиваются. шиманы для этого надо зажать довольно сильно..

2. выстегнуться можно сильным рывком ноги в сторону от байка, что начинающий обычно и делает при падении. шимано при этом только сильнее держит, в результате - травмы..

3. усилие выстегивания у шиманы около 5-15 кг (смотря как зажать педаль), у крэнков всего 2-3 кг. после шиманы кажется, что они сами встегиваются и выстегиваются. говорить могу вполне обоснованно, так как начинал ездить как раз на шимане.

встегнуться в крэнки тоже проще - четыре стороны вместо двух. встегнуться можно как спереди, так и сзади. из крэнков можно выстегнуться под усилием!

недостатки крэнков, кроме бронзовых шипов. очень дешевые модели, например Smarty, быстро убиваются. тысячи за 2-3 появляется люфт и прочие прелести замены подшипника втулкой. ездить можно, но неприятно, конечно. зато и цена - $35-40 за педали и шипы.

есть еще педали Time, про которые вообще пишут чудеса, но сам не пробовал пока.. очень они редкие в наших краях

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подтвержу все сказанное Shkoder-ом на 100%. Тоже начинала с SPD, перешла на Кренки - Игбитеры и Кенди. Больше нравятся Кенди, но для гонок Игбитеры лучше - более легкие и открытые.

Добавлю только, что шипы еще не меняла, на одних уже катаю больше трех лет. А дополнительные покупаю, так как имею не одну пару велообуви. Первые, конечно же, стрерлись(тогда ездила больше и обуви было по меньше), но, благодаря той же их магкости, на них выелся рамками новый "зацеп". Они конечно не так жестко сидят, как новые, но еще держат контакт. Я то расчитывала, что через сезон буду менять, а тут сюрприз такой.

А еще есть дома убитая пара самых дешевых Кренков - Смартов(достались мне безвозмездно от бывшего их хозяина). Шат там невероятный, но они не клинят, что удивительно. Набил их солидолом и крутишь, только б не скрипели

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Катаю на Шімано 520 і 540...

В одних з 520 вже 4 роки !!! Шипи тільки недавно поміняв.. бо вже не трамали ну ніяк.. Використовувались і на бойовому велі і на похідно/покатушечному.. Витримали за цей час.. купу походів, часто по дуже пересічній місцевості, масу гонок.. + щоденно на роботу. За той час вбив 2 пари тапок

Що можу сказати... дуже надійні добротні педалі. При засиранні грунтом треба прикладати значні зусилля щоб встебнутися (на відміну від кренків доречі). Єдиний мінус це... на мою думку вага. Вважаю так.. для себе: гонки - Кренки... все інше 520 Шімано. Взяв собі 540.. для гонок.. в звязку з уніфікацією взуття (2 байка і 3 пари тапок :blush: ) + була хороша ціна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lexx_Giant, в принципе, есть же Exustar и шиманы XTR, вес которых тоже близок к нулю :smile3: XTЯ я в прошлом году отдавал почти даром, а купили все равно из другого города.. народ не ценит качество? :dont:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та да.. згоден з тобою.... катав в Екзустарах.. хороші педалі.. ну і про ХТР хороші відгуки.. Цінять цінять... тільки коджен по своєму оціює..)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за поради :ok: . Візьму собі кренкі ігбітери, тільки ще думаю які обрати: Crank Brothers Eggbeater 2 чи Crank Brothers Eggbeater 3

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зявилась проблемка, випадково побачив що на Crank Brothers Eggbeater є обмеження по вазі - до 85кг :0159:

такщо якщо кренки то лише кенді, і то прийдеться добряче мені похудати кіло так на 5-8, :_31: бо в кенді максимальна вага до 90кг :0163::0163: :0163:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

wittalik, обмеження на максимальну вагу мають лише моделі з титановою віссю, тобто Eggbeater 11 (і то 90, а не 85 кг) або старі Eggbeater 4Ti.

Інші моделі таких обмежень не мають.

Інфу тра черпати з офіційних сайтів ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую тобі Yaryk, але я дивився на офіційному сайті та не знайшов :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тепер побачив? :smile3:

post-1667-0-64948600-1301427124_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ничего, у меня имеется rebuild kit с осями. так что можно смело гнуть и ломать :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вечір добрий. Даруйте за хамство..але завдяки цій темі я став на контакти. Життя наладилось..поки ще не падав..головне що подобається. Окреме дякую: ursa, Yaryk, і звісно Shkoder, за те що все змонтував і дав курс молодого вояки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Життя наладилось..

контакти налагоджують життя, як виявляється. ух яка корисна штука :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

А хто може щось сказати на рахунок контактів Look Quartz? Можливо хтось користувався і може висказати свою думку на рахунок цих педальок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...