Перейти до змісту

УДО для акваріумних рослин?

wwork

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Народ, хто яким добривом користується? Хочу почути думки про препарати, так я ринок добрив великий і незнаю що вибрати.

Опубліковано

Користуюся УДО Єрмолаєва (самобовт), поки подобаються. Чув дуже схвальні відгуки за молдовське УДО PAN.

Опубліковано

Маю лінійку Флорастиму, правда користувався мало, закинув креветочнік, трохи, а до того капав ПТЕРО Мікро, подобалось і мені і рослинкам! :)

А взагалі то я думаю що зараз всі добрива робляться під одну гребьонку, тобто компоненти майже ідентичні, а якщо догляд за аквасом, світло, со2, вода, на рівні то і добрива підуть будь-якого виробника. :)

Опубліковано

Чим тільки не користувався: і флорастимом, і плантаміном, і різними самомісами.

Цілком згоден з Андрієм. При середньостатистичному акваріумі без "косяків" і з нормальним режимом обслуговування абсолютно всерівно що ви туди ллєте.

Розігнані травники зовсім інша пісня.

Опубліковано

Наразі є два найліпших добрива - це єрмолаєвські та добрива, що робить наш луцький акваріуміст Макс. Між ними різниця тільки у тому, що другі пристосовані до нашої чудової луцької водички. Наскільки я знаю, багато-хто з наших маститих акваріумістів ними користується. І в магазинах, і хлопці, що торгують внизу на варшавці.

Опубліковано

пристосовані до нашої чудової луцької водички

Добрива можливо і пристосовані, а рослинки? Для гарного росту і вигляду рослин одних добрив буде замало, колись брав в Макса добрива, але толку з них не було і не через те що вони погані, а через те що світла 0,3 Вт/л, вода Кн 10, Gн 18, грунт 3 см гравія 6-8мм, підміни могли бути і раз в місяць, риби як кажуть "Кожній тварі по парі!" і тд. і тп. Тому напевно основними факторами гарного росту рослин є не добрива, а все ж таки умови створені нами для росту рослин. :)

Опубліковано

Наскільки знаю, то Максим робить добрива по єрмолаєвському рецепту.

Тим хто хоче використовувати добрива слід перш за все вирішити - чого ви хочете добитись ними. Від цього і плясати. Може вам вистачить самомісу по 20-30 грн/кг ;)

Більшість рослин прекрасно росте і без добрив, при всіх інших рівних. А "косяки" в акваріумі добривами не поправиш.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...