Перейти до змісту

США оголосили про розміщення ПРО в Польщі


BACbOK

Рекомендовані повідомлення

s_1299327354_15d9f19ea6.jpeg

Держсекретар США Гілларі Клінтон оголосила про те, що Вашингтон все ж таки має намір розмістити в Польщі елементи своєї системи ПРО, а також військово-повітряну базу з винищувачами F-16.

Росію ця заява шокувала. Постпред РФ при НАТО Дмитро Рогозін заявив, що плани США помітно ускладнять переговори з Росією про створення спільної європейської ПРО, які і так просуваються неблискуче.

Ситуація навколо Польщі може стати однією з тем переговорів президента Дмитра Мєдвєдєва з віце-президентом США Джо Байденом.

Про те, що США мають намір розмістити в Польщі елементи своєї системи ПРО і постійну військово-повітряну базу, Гілларі Клінтон оголосила за підсумками переговорів зі своїм польським колегою Радославом Сікорським.

"Як вже було оголошено нашими президентами в грудні, ми плануємо розмістити в Польщі на постійній основі новий підрозділ ВПС США і побудувати ПРО, а також, як це було вирішено на саміті в Лісабоні, розробити план дій в регіоні на випадок надзвичайної ситуації", - заявила вона.

Таким чином, Вашингтон і Варшава дали зрозуміти, що плани зміцнення військового співробітництва між ними залишаються в силі, незважаючи на те страшне в минулому році перезавантаження з Росією.

Коли саме відбудеться розміщення в Польщі елементів ПРО і бази ВПС, держсекретар США не уточнила. У МЗС Польщі та держдепі США цю інформацію не коментують.

Нагадаємо, ідея включити Польщу в європейську ділянку системи ПРО США з'явилася ще в колишньої республіканської адміністрації Джорджа Буша-молодшого. Тоді мова йшла про розміщення на території країни десяти протиракет шахтного базування.

Після приходу до влади демократів Барак Обама відмовився від цієї ідеї, а у вересні 2009 року сформулював свій підхід до розгортання ПРО. Згідно з новим планом Вашингтона, весь процес буде розбито на чотири етапи і завершиться в 2020 році.

Перший етап, який передбачає розміщення в Середземному морі кораблів, оснащених зенітно-ракетним комплексом Aegis, розпочнеться вже наступного тижня. Поява об'єктів в Польщі, згідно з цією схемою, заплановано на 2018 рік - США розгорнуть батареї протиракет SM-3 Block IIA.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Готовий запропонувати непрофесійну допомогу в налаштуванні напрямку польоту ракет. Безкоштовно))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Нда, америкосы совсем обнаглели... :blink::sq_ye:

Цікава думка. А обгрунтування можна? Чи то так..Патриндєть...?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...