Перейти до змісту

вибір жорсткого диску об'ємом до 1 Гб

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потрібен вінчестер об'ємом в межах до 1 Тб.

Прошу порадити модель яка найкраще підійде для системного призначення.

Вимоги: малошумність, висока продуктивність, надійність.

(покищо схиляюсь в сторону WD Caviar Black)

Опубліковано

Вже давно не випускаються жорсткі диски об'ємом до 1 Гб. Можливо ви мали на увазі 1 Тб?

так, вибачте виправив

Опубліковано

Western Digital якісний виробник :smile-zachot:

Подивись наприклад:

HDD 1000 Gb WD 7200 /32 Mb SATAIII 6Gb/s WD10EALX

Опубліковано

Як давній прихильник WD, звісно раджу підібрати щось з лінійки WD. Та й гарантію WD дає на 60 місяців на всі жорсткі диски. Експлуатую в домашніх умовах WD Caviar Black 1Tb (WD1002FAEX) та WD Caviar Green 1Tb (WD10EADS) . Обома цілком задоволений.

На Black поставив систему. Green - відвів під файлосмітник.

Якщо говорити про надійність та малошумність, то Green. Хоча і Black поки що не підводив. Надіюсь і не підведе.

Якщо про продуктивність, то Black відчутно "шустріший". Перевірив це візуально - встановивши аналогічну Операційну систему на обидва HDD.

Як на мене Black не шумний, але все таки Green тихіший. Відчув це в умовах цілковитої тиші, в нічний час.

IMHO, "золотої середини" яка б увібрала все краще з цих двох вінтів не існує.

Але якщо під систему, я б порадив дивитись в сторону WD Caviar Black.

p.s. І ще б порадив, коли вже визначишся з конкретною моделлю, трохи "погуглити" на рахунок реальних відгуків власників такого ж HDD. Зазвичай їх достатньо по форумах.

Опубліковано

У WD є ще лінійка Blue, але сказати, що вона увібрала все краще з лінійок Green i Black не можна. Так, це деякий компроміс між тими двома, на зразок "всесезонної" гуми в порівнянні з літньою і зимовою.

Опубліковано

На систему поставив Сігейт на 80гб. Тобто щоб вінда тільки на одному вінті висіла.

Сторедж вісить на Есата, зовнішня кишенька з самостійним охолодженням. 1.5Тб і можливість добавки ще одного вінта.

От в такій связці я отримав максимум швидкості. Коли обидва вінта на Сата чомусь повільніше.

Опубліковано

багато конфіскату WD Caviar Black 1Tb (WD1002FAEX) можуть бути проблеми з гарантією мну предлагали по 500 грн 1Тб

Опубліковано

в інтернеті відгуки різні: одні хвалять, інші - навпаки. Багато відгуків про шум WD1002FAEX. Чи настількі вони такі шумні?

хотілося б почути про функцію Automatic Acoustic Management, яка зменьшує шум ...як вона працює і як включається?

Опубліковано

в інтернеті відгуки різні: одні хвалять, інші - навпаки. Багато відгуків про шум WD1002FAEX. Чи настількі вони такі шумні?

хотілося б почути про функцію Automatic Acoustic Management, яка зменьшує шум ...як вона працює і як включається?

ведешкі блекі гріюся і шумлять бо мають три бліна тай майже нічим не відрізняються від блюшкі, самий оптимальний і надійний варіант це голубий вінт він і не гріється і не шумить так як блек

Опубліковано

В свій час довго вагався через таку різницю у відгуках. Вже чотири місяці користуюсь WD1002FAEX. І ніяких шумів особливих взагалі не почув. Хоча в перші дні навіть дуже прислухався.

Можливо мені просто трапився "вдалий" вінчестер. А може, ті що пишуть негативні відгуки занадто прискіпливі.

Ввімкнути Automatic Acoustic Management, для прикладу, можна програмою - HDDScan. Вмикається в меню Features--->IDE features.

post-6972-0-96403600-1298197977_thumb.jp

Але поскільки рівень шуму (вірніше майже відсутність його) мене цілком влаштовує, то AAM навіть не вмикав. Вмикання цієї функції дозволяє зменьшити шум за рахунок більш плавного позиціонування головок. При цьому дещо втрачається продуктивність при випадковому доступі.

Температура, зараз, при нагрузці - 40 градусів (покази тієї ж HDDScan). Це при відсутності додаткового обдуву і кімнатній температурі 24 градуси. Для прикладу WD Caviar Green 1Tb (WD10EADS) в мене на 4 градуси прохолодніший.

Взагалі можна сказати що покупкою цього вінчестера задоволений.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...