Перейти до змісту

БЖ сам включається

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

комп: 9-річної давності

MB: DFI CS32-TC (http://dfics.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=1176&CATEGORY_TYPE=MB&SITE=NA)

CPU: Intel Celeron 1.1 GHz

RAM: 256 MB

БЖ: FSP 350 Вт (100% робочий!)

На цьому компі здох БЖ. Комп без БЖ простояв більш ніж пів-року неробочим. Встиновили інший БЖ, під*єднали живлення до MB, вінта і привода. Після увімкнення тумблєра "вкл" на БЖ, закрутились всі кулєри (БЖ, CPU), зажужжав вінт. Кнопку POWER на корпусі ніхто не чіпав! Системний динамік скромно промовчав, монітор не відреагував на увімкнення компа. БЖ у від*єднаному від матєрінки стані при увімкненні тумблєра "вкл" не вмикається (що і повинно бути). Грішу на кнопку POWER, може вона замикає постійно контакти (не пробував від*єднувати її від мамки бо пізно здогадався, комп не в мене дома). Ще може бути що я щось ще на мамці забув запітати, але шукав вільні підходящі роз*єми - не знайшов. Батарею Біоса знімав/ставив назад.

В кого які ідеї?

Опубліковано

1. БЖ не робочий

2. Материнська плата не робоча

3. І перше і друге разом

Така ж ситуація була буквально пару днів назад. Приносять системник. При включені в мережу стартує БЖ. Після підкидання завідомо робочих запчастин вияснилось, що БЖ і мат.плата вийшли з ладу.

Опубліковано

БЖ робочий, тому що я його в працездатному стані зняв з власного компа (замінив на більш потужний у зв*язку з апгрейдом). А вот матєрінка...ХЗ, хоча до цього працювала. Хіба що старий БЖ її за собою потягнув на той світ.

Опубліковано

Найбільш імовірно що вийшла з ладу материнська плата, що часто буває при поломці дешевих БП.

Щоб це перевірить зніміть з плати всі компоненти (Память, проц, відео) і від'єднайте всі шлейфи крім живлення і увімкніть, якщо знов саме запуститься значить материнка.

Опубліковано

...якщо знов саме запуститься значить материнка.

маєш на увазі що якщо сам по собі запуститься кулєр БЖ? (бо інші ознаки роботи матєрінки складно буде побачити)

Опубліковано

Так, можна ще для наглядності залишити підключеним кулер процесора.

І для чистоти експерименту варто скинути настройки біоса перемичкою.

Опубліковано

В біосі є настройка, типу "автоматично вмикати при поновленні живлення". Мабуть, це вона включена. Її задача - робити так, щоб АТХ-системи вмикалися після перебоїв напруги автоматично, ніби як АТ-система з фізично зажатою кнопкою "Вкл"

Опубліковано

В біосі є настройка, типу "автоматично вмикати при поновленні живлення". Мабуть, це вона включена. Її задача - робити так, щоб АТХ-системи вмикалися після перебоїв напруги автоматично, ніби як АТ-система з фізично зажатою кнопкою "Вкл"

справа в тому що вИмикав я цю "систему" тумблєром на БЖ (не знаю чи інакше можна). Уявімо що мамка робоча, на що тоді грішити? Ще хотів додати що світлодіоди "живлення" та "робота HDD" на морді системника ніяк не реагували на мої дії аналогічно системному динаміку.

Опубліковано

Така ж ситуація була буквально пару днів назад. Приносять системник. При включені в мережу стартує БЖ. Після підкидання завідомо робочих запчастин вияснилось, що БЖ і мат.плата вийшли з ладу.

Не мели дурниць і не вводь народ в оману.

При неробочому БЖ система стартувати сама не буде.

Почитай при нагоді теорію.

То VadimM.

Вийшла зладу М/В. 99% мульт.

Ремонтувати нема сенсу так як ремонт обійдеться дорожче робочої б/у під сокет 370.

Опубліковано

Вийшла зладу М/В. 99% мульт.

Ремонтувати нема сенсу так як ремонт обійдеться дорожче робочої б/у під сокет 370.

Буду пробувати. Спочатку від*єднаю кнопки; спробую; тоді від*єднаю від мамкі все крім кулєра CPU. Про результат відпишусь.

Але якщо в когось ще є ідеї то озвучуйте.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Найбільш імовірно що вийшла з ладу материнська плата, що часто буває при поломці дешевих БП.

Щоб це перевірить зніміть з плати всі компоненти (Память, проц, відео) і від'єднайте всі шлейфи крім живлення і увімкніть, якщо знов саме запуститься значить материнка.

так і зробив, результат - маму в утіль. Lisovic дякую за пораду.

Тему можна закрити

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...