Перейти до змісту

Відкриття власної справи

mister_lol

Рекомендовані повідомлення

Довгий час працював, появилась певна сума. Перейду до діла, хочу відкрити невеликий друкувальниц цетнр. Але задумка заключається в тому, що хочу відкрити на території одного з університетів, як думаєте наскільки ідея реальна?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

розділ трохи не той.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо, повівся просто на те, що: Мова / гроші / влада / бізнес / і ми :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довгий час працював, появилась певна сума. Перейду до діла, хочу відкрити невеликий друкувальниц цетнр. Але задумка заключається в тому, що хочу відкрити на території одного з університетів, як думаєте наскільки ідея реальна?

Накільки мені відомо, то при кожному універі є свій "друкувальний центр" (модно назвав), тобто власне видавництво, яке повністю забезпечує навчальний заклад методичною літературою, інформаційними виданнями і т.д. Якщо мова йде про щось типу ксерокс-принтер-сканер-брошурування-продаж канцтоварів, то ця ніша зайнята і справа давно налагоджена. Хоча, якщо ідея якась новенька і цікава... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Накільки мені відомо, то при кожному універі є свій "друкувальний центр" (модно назвав), тобто власне видавництво, яке повністю забезпечує навчальний заклад методичною літературою, інформаційними виданнями і т.д. Якщо мова йде про щось типу ксерокс-принтер-сканер-брошурування-продаж канцтоварів, то ця ніша зайнята і справа давно налагоджена. Хоча, якщо ідея якась новенька і цікава... :)

Скажем ідея нестандартна)) мене більше інтересує чи реально буде отримати дозвіл на щось таке в університетах..... просто як по мені то дуже багато прийдеться віддати за те щоб мене тільки туди допустили.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да не віддати - віддаВАти :)

звичайно, але для початку потрібно віддати, а тоді вже віддавати)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю тут тобі навряд чи допоможуть.

тобі до керівництва вишу треба йти, і вже тоді питати.

але щось відчуваю що не дадуть тобі туди "зайти" ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще у приміщенні дуже поряд з універом і зробити хорошу рекламу по універу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в чому взагалі суті ідеї? Вліпити ксерокс і принтер? То такого в універах і поруч з ними і без тебе навалом. Якщо щось типу друкарні, то для прикладу ВНУ має видавництво "Вежа", а ті ВУЗи в яких подібних структур немає думаю без проблем можуть користатися послугами друкарень міста. Як на мене, то територіальна близькість тут не має вирішального впливу.

Коротко кажучи пропхатись ти туди зможеш, але кому ти там будеш потрібен?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо все добре налагодити послуга буде затребувана. Але добре вивчи ринок. Місць, де роблять копії багато, навіть з"являються сканер/копір - автомати. Але ці автомати трохи "тупі". В багатьох копіри часто ламаються, черги на перервах, дуже "привітна" тітонька на ксероксі та маса інших суттєвих "мінусів". Якщо зможеш ці мінуси прибрати - шанси непогані!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все залежить від оригінальності ідеї і від її прибутковості. Але, як на мене, автор не питав спільноту "чи це прокатить", а питав чи реально в ВУЗі орендувати територію під таку справу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще у приміщенні дуже поряд з універом і зробити хорошу рекламу по універу!

При правельному напрямку, ви можете щось виграти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все залежить від оригінальності ідеї і від її прибутковості. Але, як на мене, автор не питав спільноту "чи це прокатить", а питав чи реально в ВУЗі орендувати територію під таку справу.

ну як би я просто неправильно поставив питання, також це питання теж цікавить. Просто як по мені, не знаю як для кого, але це така справа що якщо навіть прогорить діло, то буде можливість продати техніку і хочаб частина вернеться, а не якщо буде закуплено товар, і потім його неможливо буде продати......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бізнес завжди повязаний з ризиком, але зараз дуже важко почати, реально ти ніком не потрібен.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бізнес завжди повязаний з ризиком, але зараз дуже важко почати, реально ти ніком не потрібен.

Я це дуже добре розумію. Тим більше поспілкувався з людьми (підприємцями) і мені порадили чекати хочаб до початку введення нових законів, так що буду чекати а далі дивитися чи варто відкривати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А слабо пошабашити десь, навчитись шось робити по господарству. Там помогти комусь вінду поставити, там тарілку супутникову, там розетки там ще щось і буде заробіток є ж купа різних ремесл. надрукуй оголошень в своєму районі для початку і вперед..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А слабо пошабашити десь, навчитись шось робити по господарству. Там помогти комусь вінду поставити, там тарілку супутникову, там розетки там ще щось і буде заробіток є ж купа різних ремесл. надрукуй оголошень в своєму районі для початку і вперед..

а може якраз цим він і заробив стартовий капітал на власну справу, про яку просить поради?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А звідки власне сама ідея виникла такого роду бізнесу? На чому грунтується на даний момент?

Можливо досліджував цей ринок чи раніше в даній сфері працював? Можливо ті ж друзі-підприємці порадили?

Без жодної іронії. Просто цікаво знати логіку прийняття рішення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я це дуже добре розумію. Тим більше поспілкувався з людьми (підприємцями) і мені порадили чекати хочаб до початку введення нових законів, так що буду чекати а далі дивитися чи варто відкривати

Так можна чекати до травня,коли студентиклієнти підуть на канікули.

Від усього не застрахуєшся. Звичайно законодавча база сприятливою не стане, але від цього ксерокс-лавочки не зникнуть.

Що боятися? Ти ж працювати плануєш з населенням, а не з юридичними особами! Якщо податки зростуть, вони зростуть для усіх: для тебе і конкурентів.

Надумав - дій!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це не зовсім бізнес. Людина гроші вкласти хоче. Допогти то вже інша тема, типу благодійності. А шабашити? Шабашити то не про бізнес, це і є головна біда нашого населення, шабашити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Бог в помощь." Будь-який бізнес це ризик. Але ж на то вона і власна справа, що надіятись треба лише на власні ресурси, на себе. Не получиться на цьому місці, можна на інше перейти, а досвід і клієнти здобудуться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...то для прикладу ВНУ має видавництво "Вежа"...

"Вежа" на халяву мало що друкує. Бажаючі щось надрукувати звичайно шукають в інших місцях, де подешевше і швидше :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в чому взагалі суті ідеї? Вліпити ксерокс і принтер? То такого в універах і поруч з ними і без тебе навалом. Якщо щось типу друкарні, то для прикладу ВНУ має видавництво "Вежа", а ті ВУЗи в яких подібних структур немає думаю без проблем можуть користатися послугами друкарень міста. Як на мене, то територіальна близькість тут не має вирішального впливу.

Коротко кажучи пропхатись ти туди зможеш, але кому ти там будеш потрібен?

В технічному університеті - дуже актуально... В головному корпусі на львівській є дві калаурки, які або закриті, або там величезні черги...

Так, що поставити пару принтерів, ксероксів, сканерів, плотера зо два штуки і хай процвітає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Плотерів в політесі - достатньо, на одному МБФ, навскидку, 4 кафедри точно мали, ще при моїй пам"яті.

+ ті ж "кафедральні" більше в темі друку з CAD програм (тут є трохи ньюансів, то далеко не вордовське Ctrl+P), а переводняк ватману - бардзо дрого.

А от копіри\принтери\файли\зшивання, таки да, річ актуальна дуже, особливо в пік, коли наступає сесія, а в конкурентів ще й на зло тонер закінчився, папір і тд...:)

Але знову таки, ректорат захоче "товаришувати", інакше хм...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...