Перейти до змісту

Гастрономічні досліди


Liberta

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Тема навіяна переглядом фотографій з Литви, де я вперше спробувала цепеліни і пустою тумбочкою на роботі (в кращі часи в ній зберігається хоч щось їстівне :) )

Ще гастрономічним відкриттям для мене були марципани – в дитинстві мама часто говорила, коли я щось не хотіла їсти – може, тобі ще марципанів, і от тільки років 3 назад, я взнала що це таке – перетерта горіхова маса. Ще камамбер в Італії – я думала, що дехто злісно з мене знущається – як можна їсти те, що так пахне? (і при такому запаху стільки коштує :) )

А хто що куштував екзотичного чи й не екзотичного, але що вразило смакові рецептори раз і назавжди? Можливо, навіть, не найсмачніше чи найкорисніше – але що зачепило так, що ах?

Опубліковано

насчет камамбера могу поспорить - это вкуснейший сыр, да и вообще, чем круче сыр воняет, тем он вкуснее. а если с плесенью, так и вовсе замечательно!

лично мне трудно вспомнить, какая еда может быть неприятной.. разве что какой-нить жЫрный кусок жареного мяса, который найдется через пару дней после нового года. да и то, зависит от количества спиртного :smile3:

Опубліковано

насчет камамбера могу поспорить - это вкуснейший сыр, да и вообще, чем круче сыр воняет, тем он вкуснее. а если с плесенью, так и вовсе замечательно!

лично мне трудно вспомнить, какая еда может быть неприятной.. разве что какой-нить жЫрный кусок жареного мяса, который найдется через пару дней после нового года. да и то, зависит от количества спиртного :smile3:

Для мене це був гастрономічний шок :) (тема не про неприємну їжу, а саме про те, що вразило, неважливо, чи приємне, корисне і т.д.)

Опубліковано

Ти сир, свіжий, овечий їла? Я - да. Був шок. Їв, бо висота 1500 метрів, до населеного пункту - доба їзди.

Опубліковано

Ти сир, свіжий, овечий їла? Я - да. Був шок. Їв, бо висота 1500 метрів

+100

:dont: :dont: :dont:

Карпати

офф

тут:

Яка ти гарнюня :g15:

Опубліковано
' timestamp='1295819984' post='1052295008']

кров ніхто не пив?

"Они появляются в полночь"- книжка в мене така є, про :D вампірів

Опубліковано

Di (Сегодня, 23:56) писал:

Ти сир, свіжий, овечий їла? Я - да. Був шок.

То бринза? І - де, Кавказ, чи що?

Карпати, на кошарі, свіжий. До бринзи йому ше місяць.

Опубліковано
' timestamp='1295819984' post='1052295008']

кров ніхто не пив?

"Они появляются в полночь"- книжка в мене така є, про  :D вампірів

а як зветься? а дай почитать, ух...ну будь-ласка 

Опубліковано

та нічого в тому шокуючого немає. у деяких колярів традиція є- напитися теплої крові свіжозабитої свині.

ну ще з "екзотики": сир, будз. молоко заквашується глєгом- це перетравлене молоко з шлунка телятка.

Опубліковано

Колись в віддаленому поліському селі довелось скуштувати страву, якщо не помиляюсь, мацик називалась. Такий собі поліський «делікатес» Це - свинячий шлунок туго набитий шматками м’яса, приправлений та повністю висушений. Його роблять, як правило, зимою, і до весни, а то й до літа, сушать, підвішуючи на горищі. Виглядає жахливо, пахне ще гірше. На смак мені видалось схожим на бастурму.

Опубліковано

Колись свекруха дала спробувати сир (той самий, що з пліснявою, я не знаю як він називається, не суть важно), я тоді була вагітна. Так от після того, я такого роду сиру не їла і не хочу))) бо вистачило мааааацюпусенького шматочка, щоб цілий вечір лякати білого друга. Не вийшло з мене гурмана, що там казати. :D

Опубліковано

Про кров.

Сама не пробувала, але коли побачила думала, що :_20:

В баби в селі сусід колов свиню. Коли тільки її розрізали, він узяв велику кружку, зачерпнюв нею кров і буквально в декілька ковтків видудлив. :_20:

Опубліковано

Пробував я той сир овечий що "Айран" зветься на Кавказі. Ну, для мене, як для людини що не дуже любить кисло-молочні продукти нічого особливого, друзі ж просто "прицьмакували" поглинаючи цю страву, хоча на 5-й день бродіння по горах на висоті 2000-3000 метрів і похідного пайка щось смачне я в ньому такий знайшов :)

Опубліковано

Колись в віддаленому поліському селі довелось скуштувати страву, якщо не помиляюсь, мацик називалась. Такий собі поліський «делікатес» Це - свинячий шлунок туго набитий шматками м’яса, приправлений та повністю висушений. Його роблять, як правило, зимою, і до весни, а то й до літа, сушать, підвішуючи на горищі. Виглядає жахливо, пахне ще гірше. На смак мені видалось схожим на бастурму.

якраз пахне він зовсім не жахливо, ще називають кендюх, як де :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...