Перейти до змісту

Проблеми з системою охолодження

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є такі проблеми. Ну по перше кулери. Чистка кулера на БЖ та відеокарті мене вже дістала. Інколи дуже сильно гудить, а на відеокарті взагалі не запускається. приходиться розбирати, чистити і капати машинне масло.

На мою думку, мені потрібно поміняти корпус (аби зменшити засос пилу та бруду, а також для правильного розміщення комплектуючих, щоб температура зменшила свій вплив на апаратуру.), кулер (я гадаю для відеокарти ось цей варіант, можливо це вихід), а також поміняти кулер на БЖ (чи сам БЖ).

Дані такі:

Материнка: Asus M2N

Відеокарта: Ndvidia GeForce 8500 GT (256 mb) зі стандартним радіатором та кулером

Процесор: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ (на кулер не скаржусь, все норм)

ОЗУ: 2 GB DDR

А також хотів би більше дізнатися про водяне охолодження.

Опубліковано

Є такі проблеми. Ну по перше кулери. Чистка кулера на БЖ та відеокарті мене вже дістала. Інколи дуже сильно гудить, а на відеокарті взагалі не запускається. приходиться розбирати, чистити і капати машинне масло.

На мою думку, мені потрібно поміняти корпус (аби зменшити засос пилу та бруду, а також для правильного розміщення комплектуючих, щоб температура зменшила свій вплив на апаратуру.), кулер (я гадаю для відеокарти ось цей варіант, можливо це вихід), а також поміняти кулер на БЖ (чи сам БЖ).

Дані такі:

Відеокарта: Ndvidia GeForce 8500 GT (256 mb) зі стандартним радіатором та кулером

А також хотів би більше дізнатися про водяне охолодження.

А то ні чого що кулер дорожще коштуе за відеокарту? :rolleyes: , якщо БЖ старий і типу содеген , то варто поміняти, а якщо правильний то він рідко сильно шумить, то можна і кулер один поміняти.

Опубліковано

Колись теж змащував кулер машинним маслом, то досить часто доводилось це робити. Знайомий порадив замість машинного масла використовувати солідол - він густий, не витікає так як масло. Тільки не той, що коричневий, а очищений, майже білий, ним ще рибалки котушки на вудочках змащують, або механізми в швейних машинках і тд. Сам тоді так і не випробував, тупо зняв кулер разом з "шахтою" за непотрібністю, але тобі думаю варто спробувати, тим більше що по грошам недорого вийде придбати баночку. Удачі!

P.S. І частіше пилосось в кімнаті)))

Опубліковано

Дякую, Вадиме. На рахунок пилососу і кімнати що ж сказати: кішка любить поспати біля компа (тепленько), весь пух там забиває кулер + папуга літає по кімнаті і пух с пір'ям вилітає.

Я гадаю краще купити нову відюху і кулер на БЖ. Так? Хоча моя відяха мене влаштовує.

Опубліковано

постав фільтри перед корпусними кулерами, що працюють на вдув, і будеш лише їх чистити.

ну і видув з корпуса НЕ повинен бути потужнішим за вдув, тому що буде затягувати пил через різні щілини.

Опубліковано

Дякую, Вадиме. На рахунок пилососу і кімнати що ж сказати: кішка любить поспати біля компа (тепленько), весь пух там забиває кулер + папуга літає по кімнаті і пух с пір'ям вилітає.

Я гадаю краще купити нову відюху і кулер на БЖ. Так? Хоча моя відяха мене влаштовує.

При таких розкладах відяшку бери сайлент))). А пух (котячий чи папужкін) це ващє жесть. Ще гірше за пилюку. Так що я тебе розумію, сам маю 2х котів, довгошерстних. Странно що на проці все гут, чи не так?

Опубліковано

всім привіт. на мою думку краще буде поставити водяне охолодження, не потрібно чистити і практично немає шуму. :rolleyes: Сам теж планую на нього перейти.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

всім привіт. на мою думку краще буде поставити водяне охолодження, не потрібно чистити і практично немає шуму. :rolleyes: Сам теж планую на нього перейти.

Нормальний водяний контур коштує солідних грошей і на систему TC нема сенсу ставити, дешевше замінити елементи , що видають шум на більш якісні (бж з 120 4и 140 мм куллером, відеокарту навіть вищу за класом можна взяти з пасивним охолодженням ) і поставити на корпус пилеві фільтри

Опубліковано

Так, СВО зараз дуже дорого коштує, можна поставити пилові фільтри на кулери, але на 140 мм ще немає такого фільтра максимум на 120, і пилі менше буде і довше кулери прокрутяться.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...