prodrupaler Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:40 #1 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:40 Почну із далека... Чистив комп, замітив що тріснута головка шлейфа (шо зєднує HDD із материнською платою) зліпив ізолентою думав певний час протримає, потім комп став сам по собі виключатись, при цьому певної закономірності в часі не було, міг вирубитись під час загрузки вінди, а міг через 3 год. роботи... це все мене достало, пішов купив новий шлейф, поставив, і приблизно через 20 хв. роботи комп знову виключився... в чому може бути проблема??? Я сумніваюсь що це перегрівається проц. оскільки радіатор нормальний, кулери працюють, термопасти теж непожалів. І зразу друге питання як зменшити шум кулерів, комп прочистив від пилі а кулери як гули гололосно, так і гудуть...
nikolas Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:44 #2 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:44 приблизно через 20 хв. роботи комп знову виключився... в чому може бути проблема???Може бути проблема в БЖ , або погано закріплений кулер на процу.
prodrupaler Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:47 Автор #3 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:47 Може бути проблема в БЖ , або погано закріплений кулер на процу.Кулер закріплений нормально, а вот про БЖ можна докладніше, в чому саме може бути проблема і чи можна це вирішити в домашніх умовах?
gosha1978 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:49 #4 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:49 Кулери крім чистки, потребують ще змащування. Якщо не допоможе, можливо їх треба замінити. Які температури показує еверест , або біос?
Zevs_Isver Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:54 #5 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:54 термопасти теж непожалів.а вот пасты чем меньше тем лучше
prodrupaler Опубліковано 4 Січня, 2011 в 22:21 Автор #6 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 22:21 термопасти теж непожалів.а вот пасты чем меньше тем лучшеНе ну я не сильно багато, тонким шаром покрив всю поверхню процесора, а хіба не так треба?
FunTom Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:32 #7 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:32 треба, щоб коли прижимається радітором, вона розмащувалась по всій поверхні, бо якщо намазати всю поверхню - термопаста повилазить з боків і може заліпити плату, що не є добре
nikolas Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:33 #8 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:33 Не ну я не сильно багато, тонким шаром покрив всю поверхню процесора, а хіба не так треба?Всього процесора непотрібно накривати пастою, наносиш на центр процика трішки пасти і ставиш акуратно охолодження.а вот про БЖ можна докладніше, в чому саме може бути проблема і чи можна це вирішити в домашніх умовах?проблема може бути в конденсаторах ( могли поздуватись) якщо розумієшся в електроніці і добре паяєш то можеш і сам перепаяти а якщо ні то до майстра. Якщо маєш тестер то провір вольтаж БЖ (+3.3V, +5V, +12V) чи видає він стільки як потрібно або можеш прогнати тест програмою S&M.
Zheny@ Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:38 #9 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:38 Да варіантів 2 вагони. Мікротріщинка в материнці. (Тут навіть ремонт не допоможе) Здутий конденсатор на материнці. (передивися всі конденсатори)Перекос процесора. (Ще раз зніми охолодження і вийми процесор. Потім не спіши і встав все знову) Глюкнула пам'ять. (Вийми і гумкою для стирання олівця протри контакти (бо могли і окислитися)Вийшов з ладу БЖ. (Візьми в когось для тестів на 2-3 дні) поки досить?
Zevs_Isver Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:43 #10 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 06:43 нууу, так что бы плату залепило это уже слишком, но чем меньше тем лучше, равномерно нанести тоооооненьким слоем и как по мне: если у тебя очень греется проц - паста тебе не поможет даже самая супер-пупер меняй проц или платформу полностью мож и проц у тебя АМД? а кулера шумят... включены они у тебя куда? прям в 12вольт - всегда будут шуметь в маму? и мама не умеет регулировать обороты - будут шуметь в маму? мама умеет регулировать обороты но выбран режим "перфоманс" - будут шуметь в маму? мама умеет регулировать обороты и выбран режим "сайленс" но мама регулирует обороты "частотно (тоесть вкл\выкл)" - будут щёлкать
sergmaestro Опубліковано 5 Січня, 2011 в 08:14 #11 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 08:14 усі вентилятори можна посадити на 7в - працюватимуть значно тихішеПроцесор в розгоні?
prodrupaler Опубліковано 5 Січня, 2011 в 12:22 Автор #12 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 12:22 мож и проц у тебя АМД?Ха-ха да у мене проц. АМД 64 Athlon x2... Я так поняв шо АМД отстой, а Intel рулить?
gosha1978 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 13:57 #13 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 13:57 Це вже прогрес , нарешті взнали який проц , і Intel і AMD мають гарні процесори, просто якщо не слідкувати за компютером і там і там будуть проблеми. Так все таки які температури системної плати і процесора? Це важливо, через перегрів, елементів комп"ютер може відключатись. Може відключатись і через Блок живлення, який забитий по саме не хочу пилюкою, може і через здуті конденсатори. Блок живлення почистити можна відкрутивши чотири болтика, і відповідно знявши кришку. Разом глянути конденсатори.
prodrupaler Опубліковано 5 Січня, 2011 в 19:51 Автор #14 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 19:51 Так все таки які температури системної плати і процесора? Це важливо, через перегрів, елементів комп"ютер може відключатись. Може відключатись і через Блок живлення, який забитий по саме не хочу пилюкою, може і через здуті конденсатори. Блок живлення почистити можна відкрутивши чотири болтика, і відповідно знявши кришку. Разом глянути конденсатори. Сорі шо так довго не відповідав. Довго роздуплявся Тест в AIDA64 Extreme Edition (trial version) показав: (на фото) Уявлення не маю шо тут хорошого а шо поганого, помоєму стабільно...
Deemon Опубліковано 5 Січня, 2011 в 20:55 #15 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 20:55 На кулерах не завадило б мастило поновити, особливо якщо на втулочних підшипнках, при навіть невеликому зносу будуть гудіти добряче. Знімаєш, віддираєш наклейку (заглушку якщо є), залишки заводського мастила, чи того що від нього залишилося - С2Н5ОН в поміч. Бажано промивати все, в т.ч. вісь крильчатки, але той вал фіксується делікатною розрізною шайбою, яку слід знімати акуратно.Капельку-дві силіконового *тавтологія* мастила і все зібрати в зворотньому порядку. (якщо наклейка приставати не захоче, спиртом обезжирюється поверхня і скотч) Якщо ситація не запущена, і знос в межах норми - запрацють як щойно з конвеєра. Якщо крильчатки "гуляють" від великого зносу втулок\підшипників - кулер на заміну.Також гул і вібрації бувають,якщо лопасті кулерів пошкоджені\поламані, особливо на великих, де дисбаланс дуже замічательний.
SunSeth Опубліковано 5 Січня, 2011 в 21:05 #16 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 21:05 Капельку-дві силіконового *тавтологія* мастила і все зібрати в зворотньому порядку. Силіконове можна замінити якимось іншим?
prodrupaler Опубліковано 5 Січня, 2011 в 21:31 Автор #17 Опубліковано 5 Січня, 2011 в 21:31 Капельку-дві силіконового *тавтологія* мастила і все зібрати в зворотньому порядку. Силіконове можна замінити якимось іншим?Десь я таке читав (неперевірені джерела) шо можна машине масло використовувати.
Zheny@ Опубліковано 6 Січня, 2011 в 06:19 #18 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 06:19 Мастило - будь-яке. Навіть для швейних машин. Можна і автомобільне. Тертя так ж саме. Пошукай в BIOS-і опцію Q-fan control і вистав режим Silent. Стане тихіше. Для процесорів AMD ця опція може називатися Cool&Quiet. Перегрів, також, може спричиняти і Північний міст - що призведе до неминучої перезагрузки. Однозначно додати вентиляторів в корпус на обдування нутрощів. Поставити охолодження на радіатор Північного моста. (Рукою попробувати його температуру).
gosha1978 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 06:47 #19 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 06:47 Так все таки які температури системної плати і процесора? Це важливо, через перегрів, елементів комп"ютер може відключатись. Може відключатись і через Блок живлення, який забитий по саме не хочу пилюкою, може і через здуті конденсатори. Блок живлення почистити можна відкрутивши чотири болтика, і відповідно знявши кришку. Разом глянути конденсатори. Сорі шо так довго не відповідав. Довго роздуплявся Тест в AIDA64 Extreme Edition (trial version) показав: (на фото) Уявлення не маю шо тут хорошого а шо поганого, помоєму стабільно... З температурами все добре, а от з напругою 12 вольт не дуже. Бажано булоб перевірити її тестером, або в тій самій аіді під навантаженням (ігру запустити з тяжкою графікою). Що робиться в блоці живлення в середині? Заглядував?
Deemon Опубліковано 6 Січня, 2011 в 07:18 #20 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 07:18 Можна і автомобільнеНе радив би, в свій час також ним мазав, кулерам потім тяжко стартувати, по причині того що автомобільне чуток загустає, коли температура в кімнаті <20.Силікон не проблема найти, практично на любій точці з радіодеталями є, навіть 2мл хватить на пів життя.
Harvester Опубліковано 6 Січня, 2011 в 08:24 #21 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 08:24 ...комп став сам по собі виключатись, при цьому певної закономірності в часі не було, міг вирубитись під час загрузки вінди, а міг через 3 год. роботи... це все мене достало, пішов купив новий шлейф, поставив, і приблизно через 20 хв. роботи комп знову виключився... в чому може бути проблема???... В мене були такі ж симптоми, така поведінка стала приводом для серйозного апгрейда В мене потекли конденсатори. Довгий час лікував кулаками та іншими діями, далекими від здорового глузду. Гарантія вже кінчилась? Може глючити датчик температури — в біосі краще відключити режими термінової зупинки процесора Ще з материнками звичайно йдуть утиліти, що дозволяють контролювати напруги (чи через біос) — може спробувати Кулери я змазую топленим салом, проблем поки не помічав. Хоча інертна змазка, певне, краще
Zevs_Isver Опубліковано 6 Січня, 2011 в 10:00 #22 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 10:00 мож и проц у тебя АМД?Ха-ха да у мене проц. АМД 64 Athlon x2... Я так поняв шо АМД отстой, а Intel рулить?ну интелы,особенно Сore, значительно холоднее
prodrupaler Опубліковано 6 Січня, 2011 в 10:17 Автор #23 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 10:17 Так все таки які температури системної плати і процесора? Це важливо, через перегрів, елементів комп"ютер може відключатись. Може відключатись і через Блок живлення, який забитий по саме не хочу пилюкою, може і через здуті конденсатори. Блок живлення почистити можна відкрутивши чотири болтика, і відповідно знявши кришку. Разом глянути конденсатори. Сорі шо так довго не відповідав. Довго роздуплявся Тест в AIDA64 Extreme Edition (trial version) показав: (на фото) Уявлення не маю шо тут хорошого а шо поганого, помоєму стабільно... З температурами все добре, а от з напругою 12 вольт не дуже. Бажано булоб перевірити її тестером, або в тій самій аіді під навантаженням (ігру запустити з тяжкою графікою). Що робиться в блоці живлення в середині? Заглядував? Не в БЖ не заглядував, а як поняти шо з " напругою 12 вольт не дуже" Тіпа НЕдотягає до потрібної напруги? " Бажано булоб перевірити її тестером" яку саме деталь перевірити і шо має (в хороому і поганому випадку) показувати тестер. І зразу скажу тестер я ще ніколи в житі в руках нетримав Хібащо батерейку тестерив
gosha1978 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 10:33 #24 Опубліковано 6 Січня, 2011 в 10:33 Так вона не дотягає майже на 1 вольт, має бути 12в а маємо 11,1в, допускається якщо не помиляюсь +/-5%(0,6) вольта, з лінією 12в є проблеми. Поміряти напруги можна в будь якому штекері живлення, центральні 2 проводи земля(-), крайні +5 та +12 Вольт. А взагалі залишається варіант з аідою тільки під навантаженням. Раджу все таки заглянути в блок живлення. Певна річ все перед тим повимикати, живлення від компа (220в).http://r-hard.vn.ua/psu_1.html
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.