Sp_RoNdo Опубліковано 4 Січня, 2011 в 10:56 #1 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 10:56 Згідно закону принятого "якогось там"(літом) підприємці які працюють на спрощеній системі оподаткування повинні сплачувати певну встановлену суму до ПФ поквартально... Сплата була введена помоєму від 01.07.2010, в той час я перебував на сплаті Єдиного податку... Потім закрив "єдинщика" в вересні місяці і перевівся на загальні умови...Виходить що я ще по факту попав під дію закону на липень і серпень місяць, але поскільки здав патент в перших числах вересня то і забув про цю сплату до ПФ...Питання: чи потрібно мені провести сплату за цей період?.. Сплатити треба за весь квартал чи за 2 місяці? Взагалі можна якось ухилитись від даної сплати і що це за собою потягне?Буду дуже вдячний за відповіді!
nickel Опубліковано 4 Січня, 2011 в 11:29 #2 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 11:29 чи потрібно мені провести сплату за цей період?чому створив тему? хтось (податкова) тобі про це нагадав?Сплатити треба за весь квартал чи за 2 місяці?імхо за 2 місяці, плата помісячна, а не квартальнаВ загальному: мусиш сплатити, і тільки за 2 місяці, можливо за 3, бо "в перших числах вересня" здав патент. Все імхо, тобто не претендую на істину.
zluden' Опубліковано 4 Січня, 2011 в 14:01 #3 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 14:01 чекайте, поправте, якщо я помиляюся, але якщо ти на загальній системі, всерівно треба платити в пенсійний
nickel Опубліковано 4 Січня, 2011 в 15:49 #4 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 15:49 чекайте, поправте, якщо я помиляюся, але якщо ти на загальній системі, всерівно треба платити в пенсійнийТак, але на загальній системі, сума внеску вираховується з прибутку, а не з ставки єдиного податку.
foxx77 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 16:56 #5 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 16:56 єдинщики вроді платять з мінімальної зарплати в ПФ, а не зі ставки.
nickel Опубліковано 4 Січня, 2011 в 17:00 #6 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 17:00 сума вираховується з мінімалки, але частина йде з єдиного податку, тому враховується і ставка єдиного податку.
Sp_RoNdo Опубліковано 4 Січня, 2011 в 18:28 Автор #7 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 18:28 Все це звісно правильно, але цікавить трошки інше
electro Опубліковано 4 Січня, 2011 в 20:45 #8 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 20:45 сума вираховується з мінімалки, але частина йде з єдиного податку, тому враховується і ставка єдиного податку.помиляєтесь з єдиного податку частина тепер не йде до пенсійного. хоча сума вираховується з мінімалки отакі нині закони вступили в силу з 1ого січня 11 року
nickel Опубліковано 4 Січня, 2011 в 20:52 #9 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 20:52 помиляєтесь з єдиного податку частина тепер не йде до пенсійного. хоча сума вираховується з мінімалки отакі нині закони вступили в силу з 1ого січня 11 рокуможна детальніше чи конкретніше, з посиланнями на закони?
electro Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:01 #10 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:01 помиляєтесь з єдиного податку частина тепер не йде до пенсійного. хоча сума вираховується з мінімалки отакі нині закони вступили в силу з 1ого січня 11 року можна детальніше чи конкретніше, з посиланнями на закони? сьогодні був в пенсійному мені все це пояснили і дали папір(на роботі лишив тому викласти не можу) з всім розясненнями про оплату пенсійного ,тепер це до речі ,єдиний страховий внесок. і виріс він в мому випадку на 70 грн ще й доплату хочуть за минулий квартал.Хочте детальніше сходіть в пенсійний так чи інакше в податковій вісить папір з попередженням про зміни в законодавстві і проханням зявитись в пенсійний до 20 січня P.S Чуть не забув СЛАВА УКРАЇНІ
nickel Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:05 #11 Опубліковано 4 Січня, 2011 в 21:05 сьогодні був в пенсійному мені все це пояснили і дали папір(на роботі лишив тому викласти не можу) з всім розясненнями про оплату пенсійного ,тепер це до речі ,єдиний страховий внесок. і виріс він в мому випадку на 70 грн ще й доплату хочуть за минулий квартал.Хочте детальніше сходіть в пенсійний так чи інакше в податковій вісить папір з попередженням про зміни в законодавстві і проханням зявитись в пенсійний до 20 січняДякую, розберусь - прокоментую.
Sp_RoNdo Опубліковано 11 Січня, 2011 в 10:45 Автор #12 Опубліковано 11 Січня, 2011 в 10:45 Хтось вже більш конкретною інформацією володіє ?
nickel Опубліковано 11 Січня, 2011 в 11:09 #13 Опубліковано 11 Січня, 2011 в 11:09 Хтось вже більш конкретною інформацією володіє ? Працівник пенсійного фонду пояснила, що тепер внески в пенсійний фонд будуть відраховуватись з єдиного соціального внеску, а з єдиного податку не будуть. Тобто розмір єдиного податку має зменшитись на 42%, які раніше відраховувались в пенсійний фонд. Тільки щось податкова мовчить і невідомо коли єдиний зменшать і як будуть проводити перерахунки, тобто чи повернуть переплачені кошти чи перенесуть переплату на наступні місяці, хз. так чи інакше в податковій вісить папір з попередженням про зміни в законодавстві і проханням зявитись в пенсійний до 20 січня цей папір - це одне оголошення на 13 віконечку, якби конкретно не шукав, то і не знайшов би його.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.