Перейти до змісту

Побудова мережі вдома

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня! Дуже прошу поради.

Завдання в мене таке: Є вдома ПК(стаціонарний) ДО ЯКОГО ПІДКЛЮЧЕНО ІНТЕРНЕТ "ДОМАШНІ МЕРЕЖІ" ВІД ФОТАКОМУ , я придбав собі нетбук і хотілось би щоб з нетбука можна було зайти в інтернет від стаціонарного ПК і також можна булоб погратись в якісь ігри по мережі... тобто потрібно скомутувати їх в мережу

Порадьте яке для цього потрібне обладнання:

1. в стаціонарному ПК нет підключений витою парою в мережеву плату, тобто я так розумію потрібно в нього ще одну мережеву плату встановити

2. придбати свіч на кілька портів і зєднати це все та налагодити (незнаю цін)

Цікавить чи може краще зробити бузпровідну мережу... в нетбуці є вай-фай ... тіко не знаю яке обладнання тоді слід поставити і що воно може вартувати

Чи правильний в мене хід думки по провідниковій мережі, і чи краще зробити безпровідникову (з перспективою того що в майбутньому буде все безпровідне)як по якості безпровіднп мережа?

Опубліковано

Безпровідна. По квартирі або будинку, вистачить простенької точки доступу. http://rozetka.com.ua/ru/products/procategory/440/index.html + usb точку доступу до стаціонарного ПК (щоб теж став безпровідним, але це не є обов'язково)А налаштувати мережу, за пару бутилок пива, тут пів форуму може:)

Опубліковано

І справді, вистачить звичайної точки доступу або wifi router в якій виставити настройки датагруп.

Якщо купити wifi router, то можна буде підключити зразу і пк і нетбук через wi fi невикористовуючи світч, потім можна буде з нетбуком сидіти і в туалеті і в ванній і на кухні, без проводів, тому нетбук повинен витягувати хочаб 4-6 годин.

Опубліковано

в мене вдома комп, приношу робочий ноут. так поставив ще одру мережеву плату і горя не знаю)

плюс - максимально просто.

мінус - нет тільки там, куди дотягнеш патч-корд)

Опубліковано

в мене вдома комп, приношу робочий ноут. так поставив ще одру мережеву плату і горя не знаю)

мінус - нет тільки там, куди дотягнеш патч-корд)

Так нетбук якраз більшість тримає на колінах, животі. А самі лежать на канапі:) Тут однозначно WiFi рулить:)

Опубліковано

Дякую всім за поради

Kaktus1990

тобто я купую таку річ і вставляю її в стаціонрний комп, купую http://rozetka.com.ua/ru/products/comments/41587/index.html Беспроводная точка доступа - то це і є безпровідний свіч???? А як дізнатись скіко там портів, скіко можна ПК до нього підключити і якої фірми кращі чи вони всі однаково працють????

Ko3bMa

"в мене вдома комп, приношу робочий ноут. так поставив ще одру мережеву плату і горя не знаю)

мінус - нет тільки там, куди дотягнеш патч-корд" - в такому випадку що непотрібно свіча??????

І ще як варіант замість датагруп підключити АДСЛ укртелекома з нормальною швидкістю тоді потрібно купити безпровідну точку доступа (а в неї можна вставити розєм рдж-45 від компа) та адісль модем..Правильно мислю????

Опубліковано

В твому випадку треба лише роутер з WiFi (і WiFi адаптер в комп, якщо хоч роутера десь в коридорі сховати). Також позвонити на сапорт ДМ і відключити авторизатор. І можеш назавжди забути про кабелі по хаті.

Опубліковано

Тобі треба РОУТЕР!!! (Наприклад, такий, як у посиланні з попереднього поста.) У нього комп втикаєш кабелем, ноут — безпровідними кабелями. Потім треба

позвонити на сапорт ДМ і відключити авторизатор

Всьо. І не треба ніяких укртелекомів, точок доступу і ще щось видумувати. Нафіга компу безпровідний адаптер, якщо до нього ВЖЕ заведений кабель??? Цей кабель просто втикається в роутер, патч-корд з комплекту — в роутер і комп. Роутер ставиться на системний блок і милує око блимаючими лямпочками. Заодно буде видно, де проблема, якщо будуть якісь збої.

Ах да, забув. Роутер ще треба включити в розетку і налаштувати. :smile3:

Опубліковано

Малюю те що зрозумів !!!!!!

Тіко не знаю як по тому роутері зрозуміти скільки туди можна підключити комп*ютерів (скіко безпровідних, скіко провідних)та як правильно обжати витупару (від стаціонарного ПК до роутера, Кольори в такій же послідовності як витапара з датагруп чи іншій?????

post-7090-0-69403000-1293642570_thumb.jp

Опубліковано

Абісняю ще раз.

Роутер у тебе на картинці має 4 провідних порти. По вайфаю туди можна підключити стільки клієнтів, що цим не треба перейматись, якщо не збираєшся всім у своєму будинку роздавати так інет.

Далі. Кабель від датагрупа, який зараз включений у тебе в комп, включаєш в роутер у порт, який підписаний WAN (інколи пишуть Internet). В комплекті з роутером, скоріше за все, йде кабель метра на 2-3. Оцим кабелем включаєш комп уже в один з чотирьох однакових портів (LAN). Якщо його там немає, дуєш в будь-який компутерний магазин і купляєш патч-корд потрібної довжини.

Потім. Залазиш в настройки роутера і налаштовуєш підключення до інету (статична айпішка з договору), провідну мережу, безпровідну мережу. У процесі цього телефонуєш у підтримку Датагрупа і просиш, щоб тобі зробили доступ до інтернету без використання авторизатора.

Коли це все зробиш, заходиш на борду через новий роутер і тицяєш на кнопку Thank під цим постом. :smile3:

ПС. Схемка на малюнку правильна. Кольори у такій же послідовності, як і пара датагрупа, якщо, канешно, її обжимав не безмозглий дятел.

Опубліковано

Щоб неплодити схожих тем запитаю тут.

Зараз стоїть аналогічне питання (комп з інетом + ноут). В інеті нарив інформацію про те що інтернет можна роздавати через блютуз. В ноуті є блютуз, залишається кубити USB-"голубий зуб" (близько 70-90грн) для компа і також можна зробити сітку.

Хто знає, таке взагалі можливо?

Скажу відразу я не є великим спецом в компютерних мережах.

Опубліковано

Щоб неплодити схожих тем запитаю тут.

Зараз стоїть аналогічне питання (комп з інетом + ноут). В інеті нарив інформацію про те що інтернет можна роздавати через блютуз. В ноуті є блютуз, залишається кубити USB-"голубий зуб" (близько 70-90грн) для компа і також можна зробити сітку.

Хто знає, таке взагалі можливо?

Скажу відразу я не є великим спецом в компютерних мережах.

зробити таку мережу то можна без проблем, але:

- швидкість в такій мережі буде суттєво обмежена (голубий зуб в передачі даних суттєво гірший за вай-фай)...

- ноут матиме доступ до мережі тільки при включеному компі (так званому сервері)

але Ви не вказали чи є в Вашому ноуті вай-фай, тому вирішувати Вам... мені особисто найбільш сподобались "домашні" мережі з роутерами...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...