Перейти до змісту

лікарі Луцька

NSL

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 60
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Раніше я доволі часто лікувався в різних лікарів,бо мав проблеми з ногою, і я жодного разу не чув від лікаря щоб той просив гроші "на карман". Ви самі тикаєте їм гроші.

різні лікарі попадаються...

Опубліковано

так то воно так, але оратор посту №27 мав ще одне на увазі, шо благополучно, по ходу, прохлопали: ми самі є одним з важливих чинників хабарництва

Опубліковано

так то воно так, але оратор посту №27 мав ще одне на увазі, шо благополучно, по ходу, прохлопали: ми самі є одним з важливих чинників хабарництва

я ж кажу, менталітет

Опубліковано

Я так розумію, топікстартер вирішив розробити прайс на послуги лікарів по м. Луцьку, щоб людям полегшити життя,- тіпа достатньо дав чи ні. А якщо серйозно, то якщо не ми з вами будемо розраховуватись з лікарями за виконану роботу, то держава вже точно не буде і найближчим часом нормально лікувати людей буде просто нікому. ІМХО.

Опубліковано

Я так розумію, топікстартер вирішив розробити прайс на послуги лікарів по м. Луцьку, щоб людям полегшити життя,- тіпа достатньо дав чи ні. А якщо серйозно, то якщо не ми з вами будемо розраховуватись з лікарями за виконану роботу, то держава вже точно не буде і найближчим часом нормально лікувати людей буде просто нікому. ІМХО.

зарплата в лікаря "чистими" в межах 1300 - 1700 грн (асистент - вища категорія). Про решту можете судити самі. А мати знань та вмінь, що б працювати лікарем потрібно на порядок більше ніж займатися іншою професією. Про те, що люди самі навчили брати лікарів в карман, говорити не зовсім коректно. Просто в нас держава наша ж постійно ставить перед вибором із двох зол меншого... А здоров'я - це найцінніше, що може бути в людини...

Наведу приклад - в друга батько працював лікарем (хірургом) в обл. дит. лікарні. Він зробив в Луцьку 2-ох річному хлопчику з далекого району нашої області операцію за яку в столиці навіть не хотіли братися "світила" дитячої хірургії, бо шансів на позитив - мізер. І зробив він цю операцію успішно. Було це роки два назад. І думаєте працює він зараз в обл. лікарні - ні.. Сумно, але ні. Працює вже майже рік лікарем в якійсь забитій африканській країні. Підписав контракт за проектом "Лікарі без кордонів" при ООН...

Професіоналів в лікарнях нашого міста не так вже й багато і їм дати тих 50-200 грн за правильну пораду, виписаний рецепт, поставлений діагноз і т.д. не повинно бути шкода, бо є, нажаль, інша альтернатива - потрапити на прийом до бездаря, а тоді... є приказка "головне завдання лікаря - не нашкодь" от тоді вже може бути пізно...

Опубліковано

я не проти платити лікарю, але кваліфікованому і платити офіційно, а не сунути в кишеню таємно. Просто зараз багато лікарів абсолютно некваліфікованих і безграмотних, які тільки й дивляться на кишені (аж верне від таких), хоча є й реально толкові, якому ніколи не пошкодуєш дати взятку заплатити за його вмілу роботу і допомогу. тому я ЗА платну кваліфіковану медицину тому що безкоштовної кваліфікованої не може бути!

Опубліковано

просто пока не було заплачено в карман 250 грн. лікування не було нормального. два дні лікар взагалі не цікавився станом хворого. і по розмовах в палаті були пацієнти які не дали в карман хабаря. то зразу видно як лікує "платних" хворих і як лікує тих що нічого не заплатили.просто в Україні "безкоштовна медицина". А виходить не маєш грошей, то вмирай, а лікувати без хабаря ніхто не буде.

Треба щоб всі знали які лікарі хабарники. (бо всі платять, але й всі мовчать, не розголошують що дали хабарь) Чогось бояться. Чого тут боятися? Треба відстоювати ставлення до себе лікарів.

А в честь чого лікарі повинні до тебе ставитись як до пана?

У вас шановний медицинська страховка?

Ось в нас і солідарна система лікування (як пенсії кому 700 грн, кому 60К грн.)

Так, що перш за все подумайте чому так, а потім робіть висновки та пишіть тут.

Доречі "за кордоном" 1 день перебування в лікарні (харургічний) від 1К Евро, з апендицитом виписують через 2 дні максимум,

да і взагалі лежать в лікарні набагато меньше, страховки медицинські коштують чималих грошей, а якщо проблеми зі здоровям,

то потрібно їх парочку брати.

Ось заплатили б ви 10К евро за абсцес (в них, при умові, що у вас немає страховки), я б потім почитав би, що б ви писали тут.

Доречі, для тих хто буду писати про бекоштовну медицину в Канаді чи інших країнах - один приклад

Знайома розтягнула ногу і записалась на прийом до лікаря, записали аж через 3 місяці ))))

Опубліковано

Розкрию вам велмку таємницю,- безкоштовної медицини в нас не було ніколи і не буде. В радянські часи її гарантувала держава і платила за мед. обслуговування населення, а зара депутатікам пох на народ, платіть, мол кожен за себе сам. Як говориться - "спасєніє утопаючих дєло рук саміх ...". Для прикладу - на одного лучанина виділяється державою в день близько 1,8грн на медикаменти, десь до 70коп. на харчування і т.д. В міській лікарні №2 на сестр. постах є роздруківка з цими цифрами - хтось з вас колись їх читав?

П.С. Якщо цікаво стало, викладу цей документ по пунктах.

Також маю інформацію по вартості лікування деяких хвороб на даний час в Україні.

Опубліковано

Рахую це нормально віддячити лікарю, і краще на перід для впевненості. Нічого тут такого немає, друге діло коли то дуже серйозні хвороби і людям невистачає грошей на лікування і тут прикро те що якщо не буде проплати лікар нічого не буде робити.

Опубліковано

ех, давно пора обово"язкову страхову медицину вводити у нас!!!...

Я краще буду платити "абонплату" щомісячну в розмірі 100-200грн і знати, що ніколи не залишусь без допомоги. А лікарі в свою чергу будуть відчувати себе гідними людьми і їм не потрібно буде опускатися до рівня суддів чи податківців, беручи взятки. Лікарям залишиться лише одна місія - лікувати! :smile-zachot:

проте ще більшою проблемою найближчого майбутнього дуже ймовірно, що стане "прохфесіоналізм" білих халатів... Мені уже сьогодні страшно іти на прийом до лікаря 25-30 років <_<

уявіть, що буде через років 10-20, коли ці "мудрєци", які купили диплом і в школі біологію та хімію ледь-ледь здали, стануть головними лікарями, завідуючими відділення... Тоді реалльно не буде куди іти лікуватися, бо нинішнього лікарського складу радянського закалу уже не залишиться....

PS подивіться серіал Інтерни, ось таке наочне майбутнє нас і чекає. прийдете в лікарню, а там вас якийсь "Лабанов" з усмішкою дауна зустрічає :D

Опубліковано

та ясно шо далеко не всі старші за віком лікарі є професіоналами... Але по особистому досвіду помітив, що серед молоді бездарів набагато більше :(

ідеальна схема обов"язкової мед. страховки (наприклад США) передбачає фінансування цієї послуги тим категоріям громадян, які не можуть самі купити страховку. Іншими словами, державна безкоштовна медицина (в ідеальному розумінні, тобто не така як зараз, а справді безкоштовна) буде надаватися малозабезпеченим українцям, пенсіонерам. Інші ж, платоспроможні, будуть зобов"язані сплачувати певну суму щомісяця (можливо у формі автоматичного вирахування із зарплати, наприклад, 5-10%). Таким чином можна буде збалансувати українську медицину і наповнити її цими необхідними грошима...

Опубліковано

ідеальна схема обов"язкової мед. страховки (наприклад США) передбачає фінансування цієї послуги тим категоріям громадян, які не можуть самі купити страховку. Іншими словами, державна безкоштовна медицина (в ідеальному розумінні, тобто не така як зараз, а справді безкоштовна) буде надаватися малозабезпеченим українцям, пенсіонерам. Інші ж, платоспроможні, будуть зобов"язані сплачувати певну суму щомісяця (можливо у формі автоматичного вирахування із зарплати, наприклад, 5-10%). Таким чином можна буде збалансувати українську медицину і наповнити її цими необхідними грошима...

Ви глибоко помиляєтесь, шановний, американська система ОЗ одна з найгірших в світі, про це вже багато написано і знято документальних фільмів.

Опубліковано

Цілком підтримую. Безкоштовна медицина в країні з ринковою економікою - це утопія. Треба чим швидше вводити платну страхову медицину. Проблему бачу в тому, що з реформами цими ми як завжди запізнюємося. А за цей час коли держава не може лікувати сама, а жити людям таки треба:

1. Виїхало купа сильних спеціалістів за кордон.

2. Втратила престижність сама професія і тепер в медицину таки йдуть "Лобанови" з купленими дипломами в кармані.

3. Ми всі вважаємо, що "віддячити" лікарю - це нормально. А ви в маршрутці не даєте часом водію на гривню дві більше, як подяка? Він так само просто якісно робить свою роботу.

4. Сформувались подвійні стандрати. Заплатив бабло нормально в міру можливостей лікуємо, не заплатив - твої проблеми.

І абсолютно немає впевненості, що якщо переведуть цю систему на комерційну основу, то лікарі відразу порузумнішають, стануть більш сумлінними, згадають всі свої клятви і прийде нам щастя.

Ви глибоко помиляєтесь, шановний, американська система ОЗ одна з найгірших в світі, про це вже багато написано і знято документальних фільмів.

Чомусь я б таки хотів лікуватися в цій "одній з найгірших" систем ОЗ, аніж в нашій. Щоб там не показували по тєліку.

Опубліковано

Молодые врачи во 2 поликлинике и детской поликлинике на Спортивной

очень эрудированы и профессионально подкованы. Это касается как терапевтов, так и профильных

специалистов (например гастроэнтеролога). Опыта конечно столько нет. На зато есть внимательность и

не зашоренность. И это компенсирует. И молодые никогда себе не позволяют "пить чай" в рабочее время,

когда под дверями стоит небольшая километровая очередь пенсионеров. И тем более хамить.

Про молодих.

Народився малюк. Була проблемка.

Треба було до профільного лікаря в 1 міс.

За той час перечиталось купа всього в інтернеті.

Пора йти. Телефоную.

Завтра з такої-то по таку буде.

Приїхали. Лікаря немає, причина відсутності невідома.

Має бути через день з такої-то години.

Приїхали. Талончик видали - чекаєм близько 1,5год.

Прийшов ніби нічого й не трапилось.

Прийом: Так-так. Ну треба чекати.

Я, підкована інтернетом, питаю: а от може бути так?

Відповідь: не знаю, ЗА МОЮ ПРАКТИКУ (звідки вона в нього???) такого не було. Ну добре, тоді сходіть ще туди і туди.

До нього, не дивлячись на те що стали там на облік і маємо ходити щомісяця, більше не ходили.

Ходимо до досвідченого (з купою позитивних відгуків від пацієнтів), в приватну лікарню - платимо гроші.

Опубліковано

самі привчили лікарів працювати за хабарі. тому ця тема - це переливання з пустого в порожнє. хоча я впевнена - хірургічне встручання, за яке заплатили, нічим не відрізнятиметься від безплатного. немає такого лікаря, який тебе заріже, бо ти не заплатив:) 

слід також розрізняти поняття хабаря і подяки. Перше дається до того, а друге - постфактум. Те, що лікарі беруть - це не найбільший їх гріх. Набагато страшніше - байдужість і хамство.

Опубліковано

До речі, що б не показували по телевізору, але, напевно, не просто по-приколу громадяни та мешканці США навідуються в нашу державу на лікування. Особисто знайомий, тобто маю родинні зв'язки з 1) громадянин США, народжений там же 2) громадянин України, вид на проживання у США. 1 зі своєю мед. страховкою приїхав лікувати зубні і супутні проблеми, 2 американські лікарі не поставили діагнозу, але справно брали винагороду. Нехай це одиничний випадок, але українські розрулили ситуацію, при цьому благодійні внески та "на карман" далеко не того рівня, що заморські офіційні.

Практика цивілізованих некорумпованих держав показує, що на кожну страховку знаходиться хитра особа, яка спроможна буде застосувати цю страховку в повному обсязі. Що можна очікувати від мояхатаскрайовців?

Щодо відношення ставлення лікарів до безкоштовних пацієнтів. Що є, того не відняти dry.gif. У випадку юного члена сім'ї особи 2 американська медицина садить людей в чергу по мірі доставки. Перелом пальця - 250$ (було виконано процедуру, яку в наших школах навчають на уроках БЖД: палички і бинт), а поки сидите очікуєте, декого з черги попереду уже вивозять вперед ногами - не дочекались.

Щодо наших молодих спеціалістів. Зазвичай трапляються ще тупіші, ніж описаний погляд когось з "Інтернів". Чому? Бо з одного боку їх неповноцінно навчають, а з іншого боку вони виходять бунтувати за платні безпричинні пропуски. Ті, в яких було професійніше ставлення до навчання приймають нас і ми на них жаліємось.

ІМХО. Страхуймо себе, відкладаючи в місяць по 100-200 грн скільки можемо в банк (трилітрову банку). А держава нехай налагоджує фінансування як ліків, щоб вміст банки витрачати на буденні потреби, так і лікарів (ще починаючи зі студентів), щоб ці люди були вмотивовані бути спеціалістами і при своїй зарплаті не потребували подачок пацієнтів.

Опубліковано

хоча я впевнена - хірургічне встручання, за яке заплатили, нічим не відрізнятиметься від безплатного. немає такого лікаря, який тебе заріже, бо ти не заплатив:) 

Моя ситуація. Малюк - 1рік 5міс. Вилив на себе щойно заварену каву (кип"яток).

Бігом в машину і в лікарню. Кричить дико - я над ним плачу.

Лікар: МАЄТЕ ГРОШІ??? Бо треба купити одне-друге...

Сказала - маю. Купили. Обробили йому рани. Ми питали, чи шрами залишаться, а нам сказали, що станом на тоді це - не головне. Головне - треба дивитись, щоб малюк не помер від обезводнення. Страшно. Потім ще дали "на карман", бо нас ще й в реанімацію поклали, то ж хочеться, щоб хоч хто-небудь заглянув до малюка (субота, вечір).

Питання: а якби в мене не було грошей?

Я це питання задавала тоді ще зразу мамі.

Вона мені відповіла:

Не було б - прийняли б, обробили б рани, але не якимись необхідними препаратами, а намазюкали б чимось дешевим та непотрібним.

хоча я впевнена - хірургічне встручання, за яке заплатили, нічим не відрізнятиметься від безплатного. немає такого лікаря, який тебе заріже, бо ти не заплатив:) 

Може, якби в свій час, лікарю заплатили до обстеження, то мій брат залишився б з апендицитом.

А так вирізали і через два дні зрозуміли, що даремно. Не те лікували. І таких випадків - купа.

Опубліковано

Цілком підтримую. Безкоштовна медицина в країні з ринковою економікою - це утопія. Треба чим швидше вводити платну страхову медицину. Проблему бачу в тому, що з реформами цими ми як завжди запізнюємося. А за цей час коли держава не може лікувати сама, а жити людям таки треба:

Чомусь я б таки хотів лікуватися в цій "одній з найгірших" систем ОЗ, аніж в нашій. Щоб там не показували по тєліку.

1. З реформами ми не запізнюємось по причині їх повної відсутності

2. В Україні до сих пір існує радянська структура і система ОЗ, запроваджена Семашко.

3. Думаю, коли б ви потрапили на лікування в США, то гірко плакали б і швиденько верталися б назад, втративши при цьому всі свої заощадження.

Раджу переглянути цей фільм http://antiglobalizm.com/blog/zdorove/122.html

Опубліковано

Подивіться, що пишуть в коментарях до однієї з новин на ВН

Непрофесійність і хабарництво- основні риси нинішньої медицини!

Опубліковано

Подивіться, що пишуть в коментарях до однієї з новин

Все не осилила....

Але бачила, що там дійшли і до фінансування.

Якраз сьогодні побачила медсестру, яка сиділа на прийомі у дільничого гінеколога, в якого я стояла на допологовому обліку.

І пригадалось таке.

ЛЮДЯНІСТЬ

Я, вже будучи в декреті, хворіла. Медсестра (я думала вони такого не роблять) прийшла оглянути мене (ніхто нікого про це не просив). Коли вона йшла - я хотіла їй віддячити (дати 20ку).

Її відповідь: Дитииино, ти щО? Сховай гроші. Я ж багата - отримую зарплату та пенсію.

Кинула гроші на тумбу і вийшла.

БАЙДУЖІСТЬ

В того ж лікаря на обліку була подружка, яка мала проблеми по гінекології. Терміни в нас були приблизно однакові.

Коли вона лікареві казала, що в неї щось болить - її навіть ні разу додатково не оглянули, не сказали щось обстежити, чи здати якісь аналізи.

НЕ ДУМАЮ, що медсестру фінансують краще, ніж лікаря в одній і тій же жіночій консультації.

Опубліковано

ех, давно пора обово"язкову страхову медицину вводити у нас!!!...

Я краще буду платити "абонплату" щомісячну в розмірі 100-200грн і знати, що ніколи не залишусь без допомоги. А лікарі в свою чергу будуть відчувати себе гідними людьми і їм не потрібно буде опускатися до рівня суддів чи податківців, беручи взятки. Лікарям залишиться лише одна місія - лікувати! :smile-zachot:

проте ще більшою проблемою найближчого майбутнього дуже ймовірно, що стане "прохфесіоналізм" білих халатів... Мені уже сьогодні страшно іти на прийом до лікаря 25-30 років <_<

уявіть, що буде через років 10-20, коли ці "мудрєци", які купили диплом і в школі біологію та хімію ледь-ледь здали, стануть головними лікарями, завідуючими відділення... Тоді реалльно не буде куди іти лікуватися, бо нинішнього лікарського складу радянського закалу уже не залишиться....

PS подивіться серіал Інтерни, ось таке наочне майбутнє нас і чекає. прийдете в лікарню, а там вас якийсь "Лабанов" з усмішкою дауна зустрічає :D

переймати досвід треба у 90-літніх бабок, які ніколи таблеток не приймали, а все травами/настойками/прикладками/примазками ліквали

Опубліковано

і до речі про американську медицину. В мене знайомий поїхав в америку на літо по студентській програмі Work&Travel. Вискочив в нього чиряк з величезним наривом - так і бути, пішов у лікарню. Ціна питання - 4000 у.є. приїхав ні з чим.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...