Serg Опубліковано 7 Лютого, 2007 в 16:18 #1 Опубліковано 7 Лютого, 2007 в 16:18 Чи займається хто друком Ч/Б фотографій традиційним методом, а також самостійною проявкою чорно-білої плівки? Шукаю любителів цього діла в м. Луцьку для обміну досвідом.
Serg Опубліковано 8 Лютого, 2007 в 10:04 Автор #2 Опубліковано 8 Лютого, 2007 в 10:04 Хімію, папір, плівку можна замовити в Києві без проблем. Для обробки плівки і бумаги можна використовувати хімію як українського виробництва так і іноземного. Я наприклад проявляю плівку Fortepan в українському проявнику, а закріплюю у фіксажі фірми Forte. Друкую точніше додруковую на нашому папері на тижні почну на папері Forte. Так що не все й так і погано з ч/б фотографією, головне щоб був інтерес до цього.
imp13 Опубліковано 11 Лютого, 2007 в 17:25 #3 Опубліковано 11 Лютого, 2007 в 17:25 www.profoto.com.ua - інет-магазин спілки фотохудожників України.www.ua-foto.com - ще один магазинчик з плівкою та хімією.З Forte я зараз граюсь трохи. Взяв на пробу 13*18 25 листів картону Fortezzo FN4. Очевидних ляп
noven Опубліковано 16 Лютого, 2007 в 13:04 #4 Опубліковано 16 Лютого, 2007 в 13:04 дякуючи Сові.. тепер я може займусь друком чб вдома..в кого там який досвід.. де пробити хімію і тп.. можна в асю..
imp13 Опубліковано 4 Березня, 2007 в 14:19 #5 Опубліковано 4 Березня, 2007 в 14:19 Дістав собі ось такий об'єктивчик до фотозбільшувача. Тепер тре зробити невеличку модернізацію Крокуса для того щоб його туди поставити - друкувати. 30*40 - дивився буде без проблем. але то для крокуса мого - максимум.
Serg Опубліковано 30 Березня, 2007 в 06:35 Автор #6 Опубліковано 30 Березня, 2007 в 06:35 Вчора я накінець то проявив плівку СВЕМА 64 яку варто ще було проявити до 1994року, що любязно була подарована Паном Sova (Велике йому дякую!) і результат мене дуже вразив - вийшла нормально проявлена з невисокою вуалью плівка. Провляв проявником метолгідрохіноновим 20хв, час визначав по вираховувані часу за який емульсія плівки в проявнику потемніє до кольору протилежної сторони.На вихідних спробую це все здрукувати на також просроченій бумазі, хоча з свого досвіду скажу що на просроченій бумазі друкувати погано відразу лізе вуаль, але я спробую.
Serg Опубліковано 30 Березня, 2007 в 06:53 Автор #7 Опубліковано 30 Березня, 2007 в 06:53 Дістав собі ось такий об'єктивчик до фотозбільшувача. Тепер тре зробити невеличку модернізацію Крокуса для того щоб його туди поставити - друкувати. 30*40 - дивився буде без проблем. але то для крокуса мого - максимум. Що можете сказати про роботу даного обєктиву? Яка в нього різкість і контраст, чи немає дисторсії, а то я використовую не спеціальний обєктив для фотозбільшувача а саме мс волна 9 50/2,8 макро, він хоть і різкий, але малює досить помітну подушку . Хоча з однієї сторони і непогано можна трохи виправляти бочку яку малює зум на широкому куті майже як у фотошопі Навіть виникла ідея зібрати кілька різних обєктивів які б давали нормальне зображення, бочку і подушку. І якщо не секрет скільки коштує приблизно цей нікон і де його можна купити.
noven Опубліковано 30 Березня, 2007 в 08:25 #8 Опубліковано 30 Березня, 2007 в 08:25 2Serg відпишеш як надрукуєш на просроченій..) мені Сова багато такої дав
imp13 Опубліковано 9 Квітня, 2007 в 19:13 #9 Опубліковано 9 Квітня, 2007 в 19:13 Що можете сказати про роботу даного обєктиву? Яка в нього різкість і контраст, чи немає дисторсії, а то я використовую не спеціальний обєктив для фотозбільшувача а саме мс волна 9 50/2,8 макро, він хоть і різкий, але малює досить помітну подушку . Хоча з однієї сторони і непогано можна трохи виправляти бочку яку малює зум на широкому куті майже як у фотошопі Навіть виникла ідея зібрати кілька різних обєктивів які б давали нормальне зображення, бочку і подушку. І якщо не секрет скільки коштує приблизно цей нікон і де його можна купити. /*Звиняйте що так довго не відповідав - бувв бані */ Цей Нікор спроектований спеціально для фотозбільшувачів. Різкість та контраст високі. Принаймі в ч/б. Купляв я його на ebay. 25$, доставка - до 10$. Але це треба пошукати. Різьба в нього - М39*1. Мій Крокус 66 Color прийшлось трохи модернізувати щоб вкрутити його туди. Цей Нікон - 50мм. Тобто під вузьку плівку (135, 24*36). Паралельно я ще купив Rodenstok Rodagon 80мм/5.6 для середнього формату (6*6). Для 6*7 (в мене вже є Mamiya RB67) тре інший збільшувач і об'єктив десь 90 - 105 мм. Волна 9У та 11У - їх, в принципі, рекомендують для ручного друку якщо нічого кращого нема. Ціни на таку оптику - від 10$ за б/в попереднє покоління до 500$ за нові зразки. В Росії поставками обладнання займається www.prograf.ru Техніка професійна, ціни - теж . В Україні - замовляти через ebay, prograf чи bhphotovideo.com Виправляти геометричні спотворення оптики при друкові не пробував. та й нема в мене таких кадрів... Навряд чи щось вийде. Необхідно дійсно зібрати пари (об'єктив на фотоапараті - об'єктив на збільшувачі). Проте це нереально. Особливо з іноземною оптикою. Об'єктив на збільшувач проектується так щоб геометричних спотворень не було. Тобто площина кадру відображується на площину паперу.
Serg Опубліковано 10 Квітня, 2007 в 07:39 Автор #10 Опубліковано 10 Квітня, 2007 в 07:39 Вчора вирішив трішки відпочити під вечір окупував ванну кімнату перекривши доступ до неї усім членам сімї і зайнявся друком чорно-білих фотографій. Також я хотів визначити наскільки реально можна користуватися просроченими ч-б матеріалами. Друкував я на папері українського виробництва який треба було обробити до 1995р(напівкартон глянець), а також у мене була пачка з терміном до 2001р(напівкартон мат) і зрівнював усе це з папером Форте на поліетиленовій основі глянець. Плівка була Свема 64 просрочена з 1994р, а також деякі кадри з Форте 100 (як на мене плівки по якості не дуже відрізнялись) Проявник Форте. Ось що вийшло:1. папір до 1995р – в принципі не так вже й погано хоча дає помітну вуаль, чорний колір приємно насичений, як на мене можна використовувати для пейзажів хоча зображення будуть такі собі готичні як у пасмурну погоду, портрети не сподобались, хоча ще буду з папером цим експериментувати.2. папір до 2001р – вуаль майже непомітна, проте чорний колір чомусь заслабий і низький контраст, хоча фото дивляться непогано.3. папір Форте – відмічу високу білизну самого паперу, дає насичений чорний колір. Якщо зрівнювати з папером(1995) то зображення виглядає краще через те що є нормальний білий колір.Також зробив ще один експеримент – друкував на ч-б папері з кольорової плівки Фуджі 100, папір Форте. Результат мене вразив – отримав непоганої якості фото, особливо сподобались чомусь портрети. Як особливість друку з кольорової плівки відмічу невисокий контраст.
noven Опубліковано 10 Квітня, 2007 в 11:18 #11 Опубліковано 10 Квітня, 2007 в 11:18 покажіть хоч що вийшло..
Serg Опубліковано 11 Квітня, 2007 в 07:33 Автор #12 Опубліковано 11 Квітня, 2007 в 07:33 покажіть хоч що вийшло..Я б показав, але у мене нема нормального сканера, той що в офісі стоїть дає дуже жахливу якість що краще й не показувати, до того ж краще фотографії дивитись на папері.
noven Опубліковано 11 Квітня, 2007 в 07:56 #13 Опубліковано 11 Квітня, 2007 в 07:56 превью можна і в неті)
Serg Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 09:49 Автор #14 Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 09:49 До речі на рахунок місць де можна придбати ч-б матеріали, я знаю поки тільки один магазин з великим вибором форте і ілфорда fotofond.com.ua Хто знає щє цікаві місця?
imp13 Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 09:57 #15 Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 09:57 У Львові магазин Фотовернісаж - в центрі провулок виходить на магазин Трембіта. Знайду їх візитку - кину мило.З.І. - Форте принило випуск матеріалів. Фірми розпродають залишки на складах. Залишився поки що Ілфорд, але ціни на нього досить високі.
Serg Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 10:08 Автор #16 Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 10:08 У Львові магазин Фотовернісаж - в центрі провулок виходить на магазин Трембіта. Знайду їх візитку - кину мило.З.І. - Форте принило випуск матеріалів. Фірми розпродають залишки на складах. Залишився поки що Ілфорд, але ціни на нього досить високі. Буду вдячний, у Львів можна буде зїздити й самому недалеко і цікаво. Я теж чув що форте закривається, але ж крім ілфорда ще є фома так що можна жити
imp13 Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 10:16 #17 Опубліковано 13 Квітня, 2007 в 10:16 На Фому трохи більше нарікань ніж на Форте, та й в Україні Форте якось більш популярна.До речі, позавчора проявив средньоформатну Фотрте 200 але ще не друкував - нема кювет. Враження дуже непогані
funfoto Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 10:56 #18 Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 10:56 Срочно в номер! Маєм в наявності ч/б плівку FomaPan & Ilford . а також проявляємо, друкуємо, і високоякісно(!!!!!) скануємо. Укладається в слівера. Плівка доступна в варінтах 36 кадрів чутливістю 50/125/400 Іso (Ilford) i 100/200/400 FomaPan. Під замовлення середньоформатна плівка . Друк розміром 30*40. Тонування Сепія і Денім. Підбор паспарту і багета. Общем гламур
Shkoder Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 16:33 #19 Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 16:33 funfoto, завтра постараюсь зайти к тебе в гости. забронируй для меня FomaPan 100 плиз
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.