Koly4ui Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 18:24 #1 Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 18:24 Доброго дня. Я запланував розширити кімнату за рахунок лоджиї. Тобто викінути вікно і двері. Чи повинен я робити якісь документи, якшо не будуть ламатись стіни? Квартира приватизована. Приблизно, як на малюнку.
Skorpio76 Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 18:32 #2 Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 18:32 Як-правило проблеми з БТІ можуть виникнути під час продажу, або, скажімо оформлення субсидії.Хоча затія ця лише на перший погляд проста. Насправді кілька додаткових квадратних метрів будуть коштувати гарантовано більше тисячі доларів. А потім можуть бути нюанси з сирістю, холодом. Тому треба "сто разів подумати, а потім один раз відрізати".Я, наприклад, передумав, коли за приблизними розрахунками вийшов на суму понад 1 тис американських гривень.
Koly4ui Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 20:32 Автор #3 Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 20:32 Розрахунками на роботу в тисячу доллярів??
Alto®WoLF Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 21:13 #4 Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 21:13 Сам робив таке... трошки дорогувате таке задоволення але й плюсів також прибавилось. На першому фото видно що батарея опалення залишилась на старому місці, для того щоб уникнути сирості та плісняви на тій частині яка колись була балконом, треба у обов'язковому порядку зробити там опалення, чи то централізоване чи то автономне електричне... ще є варіант з теплою підлогою... але зразу кажу що це попадалово на 1000 - 1500 гр. На рахунок якихось дозволів... не знаю, нічого не робив..
Samhayne Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 21:17 #5 Опубліковано 15 Листопада, 2010 в 21:17 Батарею треба переносити на балкон, і в кімнаті що лишити.А скільки всього кімнат? Якщо одна, то балкон, як заначка/кладовка/сушка потрібніший аніж 2 кв.м. додаткової площі...І будинок, сподіваюсь, цегляний?
BARAKUDA Опубліковано 16 Листопада, 2010 в 22:04 #6 Опубліковано 16 Листопада, 2010 в 22:04 класно дивиться...
Koly4ui Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 12:21 Автор #7 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 12:21 Вот і я хочу зробити там "маленький кабінет". Будинок цегляний. А одного масляного радіатора, сподіваюсь, хватить туди, бо не хочу переносити батарею(.
MrVes Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:19 #8 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:19 Батарею треба переносити на балкон, і в кімнаті що лишити. А скільки всього кімнат? Якщо одна, то балкон, як заначка/кладовка/сушка потрібніший аніж 2 кв.м. додаткової площі... І будинок, сподіваюсь, цегляний? Я б сказав, що не переносити, а ставити додатково. Робив подібну процедуру в панельному будинку (площа під віконним прийомом не являється елементом несучої конструкції і може бути видалена). Якщо цікавить, то можу викласти фото що з цього вийшло
Koly4ui Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:42 Автор #9 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:42 Якщо можеш, то виложи
Skorpio76 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 19:42 #10 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 19:42 А одного масляного радіатора, сподіваюсь, хватить туди, бо не хочу переносити батарею(."Скупий платить двічі". Чув таке? Нещодавно один бордівець вже просив поради що робити з відкосами (якщо не помиляюся) які цвітуть.Став стаціонарну ДОДАТКОВУ батарею і в підлогу поклади "теплу підлогу" (її включати можна лише у найскладніші моменти). Якщо лоджія по габаритах відповідає габаритам кімнати (тобто на лоджії немає ніш), то буде простіше, якщо є ніші - краще там передбачити підігрів. Завдяки цьому буде природніх рух повітря. це дуже важливо, адже на лоджії будеш ставити серйозний склопакет!Рекомендую перед тим як робити, обовязково поговорити, а ще краще і зайти подивитися у квартиру зі схожим плануванням і подивитися.Мої знайомі зробили еркер на досить великій лоджії. Обійшлися правда без підігріву підлоги, але поставили додаткову одну чи дві батареї на лоджії та добавили ребра у кімнаті (кімната велика, рух повітряних мас непоганий). Удачі. Коли зробиш, виклади калькуляцію і поділися враженнями через рік проживання!
carlzeiss Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 19:54 #11 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 19:54 Щоб переносити (чи доставляти) радіатор на лоджію (я так розумію, мається на увазі його подальша експлуатація в системі центрального опалення) потрібно робити проект, який не одну сотеньку потягне... а потім, роботи з врізки нового/переносу старого потрібно виконувати у неопалювальний сезон і лише кваліфікованими людями, до яких потім можна буде пред'явити претензії у випадку неякісного виконання зварного з'єднання. Здається, декілька років одна "точка" зварки вартувала чи то 10 чи то 12 баксів...І потім, нема смислу робити "теплу підлогу", якщо сусіди знизу принаймні не засклили свій балкон. Єдиний варіант - це електричний (можливо, навіть масляний - та він довго гріється).А потім, куди ви подієте стільки будівельного сміття? Законний шлях передбачає також додаткові витрати (до 150 здається)
MrVes Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 08:37 #12 Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 08:37 Якщо можеш, то виложи Пардонтє за якість - фото телефоном "роблене". На місці арки була чавунна батарея, яку перенесено вліво і замінено на алюмінієву. Також додаткова батарея виведена на "балкон". Від загальної системи опалення виведено трубу для підігріву підлоги, яка регулюється американками, як, власне, й батареї. На балконі 2х камерний склопакет. Станка на якій він кріпиться утеплена пінопластом з середини (але не мішало б і ззовні, бо коли добрячий мороз на дворі то тягне холодом).
pro100man Опубліковано 20 Листопада, 2010 в 10:34 #13 Опубліковано 20 Листопада, 2010 в 10:34 Роблю таке регулярно!!!Трошки витрати ідуть на сварку....але від твоеї батареї можливо кинути теплу підлогу и під'єднати ще одну батарею роботы переварювання в основному обходяться 100-200долярів але на сирість та холод втебе скарг небуде!!!Проконсультувати пищи приват!!!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.