Перейти до змісту

Хіба ви гірші за Януковича? (С)УП

Dream

Рекомендовані повідомлення

Брати Капранови в черговій статті на УП

вирішили проаналізувати найбільш популярні і, так би мовити, лапідарні питання, які звучать сьогодні не тільки на форумах, але й у теле-радіо ефірі, газетах, у магазинах, поїздах і просто на вулицях. Бо кожного разу шукати оригінальну відповідь на чергове "Говорітє по русскі" - дарма праця.

Отже - топ-18 "чергових "Гаварітє па русскі"", а повна стаття та відповіді на питання - тут:

* А чєво ето ви па-украінскі разгаваріваєтє?

* Стара бабуся не може написати заяву до собесу, то що, їй на старості українску вчити?

* Більшість людей в Україні розмовляє російською, і українська державна мова порушує їхні права.

* Культурна людина завжди говорить тою мовою, якою говорить співрозмовник.

* Депутат чи міністр в ефірі повинен відповідати на запитання слухача тією мовою, якою його запитали?

* Я не українець, а єврей (румун, гагауз, угорець), тому говоріть зі мною російською.

* Чому б не зробити в Україні дві державні мови? Як у Канаді (Фінляндії, Бельгії), або й більше як у Сінгапурі чи Індії.

* А чому тоді в деяких країнах немає державної мови, але є офіційна, а іноді й не одна?

* Навіщо потрібне українське дублювання іноземних фільмів? Усі знають російську.

* Але українські переклади - неякісні. Хай спочатку навчаться як слід перекладати, а тоді вже лізуть.

* Чи можна людині, неатестованій у школі з державної мови, складати іспити до ВНЗ іншою мовою?

* Треба знати багато мов. У Європі усі знають кілька мов.

* Російську мову в Україні утискають.

* Україна ратифікувала Хартію мов нацменшин. Треба її ввести як закон, і все буде вирішено.

* Почєму моєво рєбьонка заставляют говоріть по-украінскі?

* Я не можу віддати дитину до російської школи, бо поруч немає. Їй доводиться вчитися в українській.

* На фіга ви все це пишете? Все одно зараз введуть другу державну або регіональні мови і алєс. Усі будуть говорити російською, а ви хоч встрельтеся.

* І всьо равно нє заставітє! Я буду говоріть по-русскі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

max, а що толку Вам коментувати топік?

Хто захоче, той пройде по посиланню і прочитає всю статтю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

может я чего-то недопонимаю,но думаю проблема русского,украинского языков вообще не проблема.ето способ отвлечь внимание от более важных и серъёзнейших проблем.мне как-то плевать на каком языке буду писать документы.уже достали ети постоянные "притеснения","ущемления" языков.из пустого в порожнее.как-будто больше нечем заняться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто захоче, той пройде по посиланню і прочитає всю статтю.

Що толку писати і читати ці статті? Підвищення ентропії?

Кому треба той давно все зрозумів, а кому не треба той модератор на борді.

мне как-то плевать на каком языке буду писать документы.уже достали ети постоянные "притеснения","ущемления" языков.из пустого в порожнее.как-будто больше нечем заняться

Народжуй більше дітей, виховуй їх достойними мужніми людьми... Це реальний внесок для мови. А статті - підвищення ентропії.

Я розумію там написати статтю-ессе, розкрити біографію якоїсь людини, висвітлити невідомі сторінки історії...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dizel365, згідний з Вами, але я особисто стикався з як мінімум половиною таких питань в оффлайні. Нажаль. :/

Що толку писати і читати ці статті?

Брати Капранові такі брати Капранові!..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, ти тут начебто спілкуєшся на борді з людьми, більша частина старих бордівців при деяких умовах сама тобі видасть половину з цього списку питань. Але ти з ними не працюєш. Тобі це ... не треба. І їм ... не треба твоя стаття.

Прийде НД розскаже про толерантність, Толік видасть анекдот про гуцулів, Ді як завжди паржот, геогр зтупить про недолугй укрАінский народ ну і так далі.

Таке вращення що ви не бачите що у вас під носом відбуваєтся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

Кому треба той давно все зрозумів, а кому не треба той модератор на борді.

...

Як патетично. Ніхто тебе не розуміє, ніхто не може збагнути глибину суті.

Біда....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таке вращення що ви не бачите що у вас під носом відбуваєтся.

бачу - троллять всі кому не лінь ))))

і не тільки в онлайні ))

Біда....

... чорна...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

меня одно бесит:пока народ занят вопрасами ущемления української мови,депутатитки растягивают УКРАЇНСЬКУ ЗЕМЛЮ-НАШУ ЗЕМЛЮ!!!НАШИ ОЗЁРА,НАШИ ЛЕСА.

а потом хоть на китайском языке мы нихрена не докажим

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Народжуй більше дітей, виховуй їх достойними мужніми людьми..

ти багато уже народив, гуру полосате?:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А недавно бачив на в'їзді в Феодосію зі сторони Джанкою Бігморду з усміхненим Януковичем і великими жирними літерами на синьому фоні: "Мы обещали защитить русский язык, Мы свои обещания выполнили!". Отак швидко, за кілька місяців, і всі "обещания выполнили"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Толік, а не пора тобі знов в добровільний бан? Ну, щоб флейм не розводити... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не українець, а єврей (румун, гагауз, угорець), тому говоріть зі мною румунською,гагаузькою,угорською.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В которых не учитывается совершенно то что даже среди крымских татар не все знают родной язык...

Дивно. Чомусь не вдалось зустрічати кримських татар, які не володіли б своєю мовою (Можливо не в тому Криму був). І це при тому, що татарська не є обов'язковою для вивчення в місцевих школах.

А дехто з татар при спілкуванні просили навіть не переходити на російську, старались зрозуміти мою українську. І навіть пробували деякі українські слова в розмову вставляти. Цікавились нашою історією, культурою і мовою.

Спілкувались зі мною місцеві жителі українською і в Херсонській і в Миколаївській області. Не кажучи вже про Черкаську, Київську і Житомирську.

Звісно все залежить від конкретних особистостей, від самих людей.

Короче вся статья построена на подмене понятий или лжи.

Така категоричність в судженнях швидше говорить про зацикленість і неможливість сприйняття чиєїсь іншої думки.  

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А недавно бачив на в'їзді в Феодосію зі сторони Джанкою Бігморду з усміхненим Януковичем

вибачте, офф

На трасі "Сімферополь - Ялта" тими бігМордами усіяно, прямо як за совка кругом триглавих Леніна-Маркса-Енгельса вивішували, так і тут. і так тошнить, бо серпантин, а тут ще він, радісно посміхається

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ванус це вже просто блюзнірство. Сміливий тільки максів банити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хіба ви гірші за Януковича?

а чи кращі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

по справедливости русский язык должен обладать теми же правами что и украинский .

По справедливості тобі вже відповіли брати Карпанови. Світова практика свідчить, що такі як ти - носії або сепаратизму (а Дервіш не схоже, щоб хотів від когось відділятись), або працюють на чужі держави (а Дервіш багато говорить pro Сталіна).

Не по справедливості - Дервіш, коли тебе вже встигли утиснути з твоєю російською мовою? Всі форумчани вимагають, щоб ти їм писав виключно українською? Чи в державній установі відмовляють в прийомі? Чи в магазині хліба не продають, коли ти недержавною мовою звертаєшся?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То Dervish:

Та розмовляйте Ви хоч на китайському, тільки  ж не потрібно так ненавидіти цю країну - країну в котрій живете. А саме така думка складається, читаючи Ваші пости.

Зрештою китайською (сукупністю всіх діалектів) розмовляє більше людей. Все залежить від локального географічно положення. Є населені пункти де татарською розмовляє більше людей ніж російською (звісно таких мало), а школа одна - російська. 

Допускаете сравнение татарского и русского по значимости в Украине  ? 

А що саме Ви вкладаєте в це поняття "значимости"? Тобто є мова ЗНАЧИМА (тобто російська) і є незначима, меншовартісна (татарська і т.д і т.п.). Так?

Я кажется привел достаточно аргументов..

Ваших аргументів я взагалі не побачив. Окрім хіба що GALLUP, які також можна піддати сумніву. Все відносно в цьому світі. 

Складається враження про Вас як про теоретика-буквоїда, який "вириває" у всесвітній паутині лише ту правду (інформацію), яка його влаштовує. А все інше - фільтрує не читаючи.

Хотелось бы воздержатся от аргументов типа я слышал и мне рассказывали , а больше на исследования и конкретные цифры.

"Исследования и конкретные цифры" видають також конкретні, живі люди, і в більшості своїй вони замовні. За конкретні вишукування потрібно платити конкретні гроші. А як відомо - "хто платить той і замовляє музику".

Зрештою, якщо уявити, що якийсь всесвітньо відомий інститут суспільної думки проведе дослідження в Україні, і в результаті видасть інфу що 90% чоловічого населення 3,14дараси. Ви що в це повірите? І зміните колір?

Гадаю що свято вірити в усілякі дослідження - себе не поважати. 

Мне кажется вы не совсем понимаете суть вопроса который я поднял.  Дело не в том какой язык лучше а какой хуже , не в том какой народ хорош, а какой плохой . А в том что  мы имеем факт того что половина населения в повседневной жизни использует русский язык заметьте половина страны разговаривает не на татарском не на молдаванском , а именно на русском. При такой постановки вопроса по справедливости русский язык должен обладать  теми же правами что и украинский .

Я б цілком з Вами погодився, якби це українська мова сотні років домінувала над російською, якби російська мова дійсно зазнавала на Україні реальних утисків. Ну і хто, припустимо, все-таки половині населення забороняв колись розмовляти російською? Та будь-ласка, говоріть, пишіть. Що Ви зрештою успішно і робите. 

І як це зрозуміти (на рахунок мов)- "по справедливости"?

На рахунок того що Ви часто буваєте на Східній Україні - вірю. А на Західній Україні, як видно, буваєте не так часто. А шкода...

Например в Житомирской области я бывал неоднократно однако не единого раза не встречал человека разговаривающего на украинском языке , при том что я разговаривал именно на украинском.

А от це вже, вибачте, але ГОН і повна брехня. Подумати тільки - "не единого раза не встречал человека разговаривающего на украинском языке". Повний 3,14... .

Це по перше. А по друге - дуже сумніваюсь що Ви там розмовляли українською. Це було б навіть якось нелогічно і нетипово. 

Напрошується висновок, що Ви не тільки до перебільшень схильні... 

p.s. сорі to ALL за частковий перехід  на особистості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дервіш ти з якого району?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дервіш ти з якого району?

board.lutsk.ua-1282324661-U19.gif

Vanus, прочитаєш витри це повідомлення.

Просто не зміг стриматись :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кто лжот GALLUP или журналист ?

Лжет Дервіш. Тому що не знає мови, яку нібито взявся захищати. і тому що Геллап запитав 1000 чол у великому місті , типу Києва , а Капранови наводили цифри перепису, коли опитали ледь не всіх.

Толік, а не пора тобі знов в добровільний бан? Ну, щоб флейм не розводити... :)

ти знаєш, ліпше цікавий флейм, ніж буцім думки буцім по темі буцім розумні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти знаєш, ліпше цікавий флейм, ніж буцім думки буцім по темі буцім розумні

В політиці всі тези, апріорі, флейм :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...