Перейти до змісту

Синестезія

Vetalkab

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ще з дитинства в голові бачив слова, імена, цифри, пори року, дні тижня в якомусь кольорі. Мій малий завжди з мене сміявся, аж раптом в унівєрі в нас була тема на парі - синестезія. Виявляється, що в деяких людей (приблизно один на 2 000 чи то на 25 000) деякі відчуття змішуються з іншими. Коли я наприклад додаю щось в голові я чітко собі уявляю всі цифри, які ніби піднімаються знизу вверх, різні десятки мають різний колір. Мені особисто це дуже допомагає в підрахунках. Може в кого теж є синестезія? Вона доречі проявляється по різному, дехто щось чує коли дивиться, дехто відчуває запахи коли бачить якісь кольори...

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%8F

Опубліковано

Ох ушш еті індіго. Дехто потім бачить ауру, декому подобається, а дехто жаліється, що мішає зосередитись і добровольно топче аміназин (бо є і примусово). 

Імхо :)

P.S. Небачу такого нічого. (хоч механізм знаю) Спс автору, призадумався, і розставив точки над "і". 

Опубліковано

У меня такое с именами людей или просто с человеком. Сейчас за собой редко такое замечаю, а в школьные времена было постоянно. Пробовал одноклассникам говорить кого в каком цвете вижу, но с меня просто посмеялись. Иногда цвета бывают яркими и четкими, а иногда еле заметными и бледными.

Времена года тоже вижу в цветах и в особом расположении.

Опубліковано

ну асоціації це трішки не те... а от коли слухаєш музику і починаєш відчувати якийсь запах (хоча його немає) - оце і є приклад синестезії :)

Опубліковано

хто хоче відчути щось схоже на синезтезію можете спробувати ЛСД, основний ефект від нього саме змішення відчуттів, коли помаранчевий колір починає пахнути апельсинами, від музики, від басів в очах все близкає різними кольорами, а шиколадка на запас робиться як готичний рок, і це все відчуваєш відразу...

Vetalkab, ти часом ЛСД не приймаєш?

...

можливо як спробуєш це все ще більше підсилеться )

Опубліковано

Я не думаю що це якийсь дар тіпа телепатичного, просто в когось по своєму побудована уява, мені це допомагає з цифрами і числами. Наприклад дні народження я дуже добре запамятовую, бо в голові на певне число ніби стоїть аватарка іменинника або зображення якоїсь події на фоні кольору певного місяця.

Опубліковано

Чоловік двоюрідної сестри множить-ділить в голові дво-тризначні числа.

А по житті - придурок придурком.

Нікого не хочу образити. Це так - спостереження за природою.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...