Перейти до змісту

Синестезія


Vetalkab

Рекомендовані повідомлення

Ще з дитинства в голові бачив слова, імена, цифри, пори року, дні тижня в якомусь кольорі. Мій малий завжди з мене сміявся, аж раптом в унівєрі в нас була тема на парі - синестезія. Виявляється, що в деяких людей (приблизно один на 2 000 чи то на 25 000) деякі відчуття змішуються з іншими. Коли я наприклад додаю щось в голові я чітко собі уявляю всі цифри, які ніби піднімаються знизу вверх, різні десятки мають різний колір. Мені особисто це дуже допомагає в підрахунках. Може в кого теж є синестезія? Вона доречі проявляється по різному, дехто щось чує коли дивиться, дехто відчуває запахи коли бачить якісь кольори...

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%8F

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 Ох ушш еті індіго. Дехто потім бачить ауру, декому подобається, а дехто жаліється, що мішає зосередитись і добровольно топче аміназин (бо є і примусово). 

Імхо :)

P.S. Небачу такого нічого. (хоч механізм знаю) Спс автору, призадумався, і розставив точки над "і". 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У меня такое с именами людей или просто с человеком. Сейчас за собой редко такое замечаю, а в школьные времена было постоянно. Пробовал одноклассникам говорить кого в каком цвете вижу, но с меня просто посмеялись. Иногда цвета бывают яркими и четкими, а иногда еле заметными и бледными.

Времена года тоже вижу в цветах и в особом расположении.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну асоціації це трішки не те... а от коли слухаєш музику і починаєш відчувати якийсь запах (хоча його немає) - оце і є приклад синестезії :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хто хоче відчути щось схоже на синезтезію можете спробувати ЛСД, основний ефект від нього саме змішення відчуттів, коли помаранчевий колір починає пахнути апельсинами, від музики, від басів в очах все близкає різними кольорами, а шиколадка на запас робиться як готичний рок, і це все відчуваєш відразу...

Vetalkab, ти часом ЛСД не приймаєш?

...

можливо як спробуєш це все ще більше підсилеться )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не думаю що це якийсь дар тіпа телепатичного, просто в когось по своєму побудована уява, мені це допомагає з цифрами і числами. Наприклад дні народження я дуже добре запамятовую, бо в голові на певне число ніби стоїть аватарка іменинника або зображення якоїсь події на фоні кольору певного місяця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чоловік двоюрідної сестри множить-ділить в голові дво-тризначні числа.

А по житті - придурок придурком.

Нікого не хочу образити. Це так - спостереження за природою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...