Jump to content

Кабачкова ікра. Яка вона смачна!


GalinkaS

Recommended Posts

Дуже люблю домашню кабачкову ікру, але незнаю як її готувати.

Надіюсь на підтримку бордівців які поділяться своїми смачними рецептами.

Link to comment
Share on other sites

Поїхали:

Рецепт №1

Ікра кабачкова з майонезом.

Інгредієнти.

2 кг очищених кабачків.

0,5 кг чищеної цибулі

0,7 склянки олії. (180мл)

250 г майонезу

250 г томатної пасти

спеції (до смаку) (Сіль, перець)

Приготування:

Молоді кабачки порізати на 4 (8) частин і варити 7-8 хвилин. Коли захолонуть - перемолоти на м'ясорубці (комбайні)

Цибуля нарізується великими шматками, пасерується на олії. І також перемелюється.

Отримана маса із кабачків та цибулі з олією (що лишилася після пасерування) тушкується (вариться) 1,5 години на повільному вогні. Далі додаємо майонез, томатну пасту та спеції, і тушкуємо (варимо) ще 1,5 години на такому ж вогні. Не забуваємо помішувати. Готову ікру залити гарячою у попередньо стерилізовані банки і закатати.

Смачного!

Рецепт №2

Ікра кабачкова.

Інгредієнти:

3 кг очищених молодих кабачків

1 кг моркви

1 кг очищеної цибулі

200 г солі

100 г цукру

0,5 л олії

500 г томатного соусу, або 250 г томатної пасти.

Приготування

Кабачки та морква труться на саму мілку тертку (картопляну). Цибуля кришиться якомога дрібніше. Все це тушкується до готовності. В процесі тушкування помішується.

Далі додаємо сіль, цукор, олію та томатну пасту (соус). Суміш тушкується ще 2-2,5 години. Викладається в банки та стерилізується ще 20-30 хвилин і закатується.

Смачного!

Link to comment
Share on other sites

А пам"ятаєте радянську кабачкову ікру, яка продавалась в гастрономах в півлітрових банках? Яка вона була смачна. Зараз таку роблять? Бо їв багато домашньої, не те.

Link to comment
Share on other sites

Трішки не в ногу з темою. Просто згадав - вчора прочив в газеті:

Колгосп. Велике кабачкове поле. Посередині цього поля стоїть молодий агроном, який успішно закінчив ВНЗ, і думає: «Як кабачки розмножувати – знаю, як вони ростуть – знаю, як обробляти – знаю. А вот куди кабачки ікру відкладають – не знаю» :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

А пам"ятаєте радянську кабачкову ікру, яка продавалась в гастрономах в півлітрових банках? Яка вона була смачна. Зараз таку роблять? Бо їв багато домашньої, не те.

Спробуйте ікру кабачкову "Верес" - вона дуже нагадує ту радянську.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Хочу подякувати Жені за дуже смачний рецепт. Вже пів Луцька наварили собі ікри і смакують.

котрий саме рецепт такий вдалий?

Бо в інеті багато рецептів, але хочеться все ж таки відразу перевірений...

І який приблизно вихід готового продукту з порції?

Link to comment
Share on other sites

erica

В цій темі в 3 пості Женя писав рецепти.Я робила ікру по рецепту №1. З порції виходить три з половиною пів літрові баночки.

Link to comment
Share on other sites

В мене на лоджії є спец.муровані полички, я там завжди закрутку зберігаю.

Я думаю що кладовка підійде, то ж 3 години вариться.

Напишеш як в тебе вийшло( тільки з сіллю не переборщи бо коли посолиш то ще 1,5 год вариш)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Апну тему, бо ж якраз сезон кабачків. Тому хочеться нагадати всім класний рецепт кабачкової ікри від Жені.

Я вже 3 порції закрутила................

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...