Перейти до змісту

Гріється ноутбук

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є ноутбук Toshiba A300-1JJ, чуть більше року йому, відразу після запуску буквально за перші хвилини температура процесора виростає до 65С, а при нагрузці, особливо в 3Д іграшках, максимальний показник датчика який я бачив - 95С :blink:, декілька разів виключався сам по собі без BSOD-ів і теж під час іграшок...

зараз встановив програму realtemp, яка веде log файл, щоб зловити той момент коли він просто вирубається,

питання таке: Що можна зробити аби ноут грівся не так сильно :unsure:

Опубліковано

В нас була така ж проблема з ноутом (йому два роки)

Зараз він вже здох і знову його воскресили. Але в проміжку між цим нам його розкручували і сказали, що там пиліщі стільки, що вентилятор (та ін.) просто не міг працювати.

Це як один з варіантів. Треба для початку повністю (скільки можна, звичайно) розкрутити і почистити. Раптом причина та ж?

Опубліковано

Дійсно треба перевірити чи радіатор кулера процесора не забитий пилом. Також потрібно перевірити наявність термопасти на процесорі.

Також можна ставити ноутбук на спеціальну підставку з кулером, який буде допомагати охолоджувати ноут.

Опубліковано

Принось ) З понеділка.

Вичистим, переберем і поміняєм пасту. Буде як новий )

скільки коштуватиме послуга?

Опубліковано

Пудово, пилюкою забився. Неси до мікса, не гвалтуй тваринку.) А то там, здається, треба весь ноут розбирати, щоб до вентилятора добратись, краще це довірити професіоналам.

Опубліковано

Десь пивом тут не обыйдешся) Тре троха тямити шо і як робиш )

В мене така процедура вартує від 50 до 100грн, в залежності від складності розбору ноута.

Кому тра, то звертаємось - ТЦ Глобус, 4-й поверх, 411-й офіс.

068 566 4п"ятірки )

Опубліковано

Теж виникає деколи така проблема, особливо коли їдеш кудись (поїзд,маршрутка) і працюеш тримаючи його "на руках", гріється капітально, пилюка звісно вже за пів-року назбиралась,але бачив у людей підставки для ноутбуків (під низ ноута кріпиться і від ЮСБ живиться ), з двома-трьома вентиляторами, є навіть з неоновою підсвіткою,але питання, воно шось дає крім того шо садить батарею? Маю на увазі, чи воно дає таке оходження, настільки, що воно варте такого розряду батареї? Питання в першу чергу стосується, Mix_forever і тих хто можливо вже користувався такою "приставкою".

Опубліковано

Бувать підставки без вентиляторів, відповідно нічого не споживають. Окрім активного охолодження від підставки є ще одна користь. Коли підняти ноутбук на більшу висоту відносно поверхні, на якій він стоїть, охолоджуватись він буде набагато краще. Окрім того, справді, якщо є потреба тримати ноут на колінах, на ліжку і т. д., то підставка не дасть закрити охолодження. Так що сенс у такій штуці є. Я б радив або взагалі пасивну, або з тихим охолодженням, бо надпотужних турбін там зовсім не треба. Повторюсь, але якщо навіть просто поставити ноут на книжки, наприклад, він себе почуватиме значно краще.)

Опубліковано

Нє, ну так то у вас, професіоналів.)

Ну як у нас ,професіоналів то 35-80 грн. в залежності від конструкції та складості розбору-збору ноутбука.

Якщо "нє" , то учим матчасть і робим самі.

Як казав один мій знайомий: "Всяка професійна робота повинна бути оплачена".

П.С. Усілякі підставки - це від лукавого і маркетологів. Достатньо дотримання вимог, що написані в інструкції по використанню.

Опубліковано

До речі, я говорив про простий випадок. От у мене звичайний потсанскій ацер і ця процедура там займає 5 хвилин.) От сьогодні якраз займався: термопасту я не міняв, але от кокашкі звідти повидмухував.

А от самим туди краще не лізти. Ну хіба що зовсім ноут не шкода.)

Опубліковано

Чистка нотіка 100грн? :)) Нехай він згорить - дешевше буде. 35-50грн - реальна ціна розібрати/почистити/зібрати.

До речі, в Польщі чистка нотіка $5-15, в Германії $10-20. Роблять за 20хв. Ссилок не даю - не знаю, часто там купую бу техніку, спілкуюсь з технарями.

Опубліковано

Молодець ) А то шо в деяких ноутах шоб до кулера добратись, то тре розібрати весь нотік, витянуть мамку, вичистити все, змазати кулера (бо заміна системи охолодження потяне ше гривень 300+) і патом то все акуратно зібрати назад, то ж фігння, правда? БЕрем звичайну викрутку, сідаємо в себе на кухні і чистим... а патом несем в найближчий сервіс і кажемо: "упс, а я там болтіка не замітив і вирвав кріплення", "а зберіть мені його докупи, бо розібрать зумів, порвав пару шлейфів і воно тепер не вмикається" і ше купа таких же нюансів. То ж все дрібниці, на які не потрібно звертати увагу спарвжньому досліднику, да? :)

Опубліковано

Compaq Presario C770US 2 года апарату греется зараза, при просмотре фильма темперетура 73 градуса, в чистку здавал полгода как, но она не помогла(((

че может быть?

Опубліковано

Да все что угодно. От высохшей термопасты, до убитого куллера и разгерметизированой тепловой трубки.

Смотреть нужно.

Опубліковано

Не, ну якщо його там годину розбирати... Це ж робочий час.

что бы разобрать мой ноут нужно около 50 мин, ето белая зборка, пиндосы для себя на совесть собрали)))

Да все что угодно. От высохшей термопасты, до убитого куллера и разгерметизированой тепловой трубки.

Смотреть нужно.

приблизительно цены)), или дешевле купить новый ноут?

Опубліковано

Да ты приноси, починить можно все )

Зачем сразу новый ?)

Рекомендую. Також думали ремонтувати, чи дешевше купити новий.

Новий, правда, купили, але вже не нотік, а комп.

Та нотік все ж потім поремонтували (доречі в Мікса) - не шкодуємо.

Опубліковано

А хтось із Вас, кулібіних доморощених, що нотік за 20 хвилин із зав'язаними очима як АКМ47 розбирає, розбирав правильно будь-який Асус, для заміни батарейки БІОС-а? Скільки часу потрібно?? Скільки там "підводних каменів" ??

Ще в кого які питання?? ( mix_forever, питання не до тебе було;) )

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...