Перейти до змісту

Разрешение в EXIF данних

gorik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Оце передивлявся EXIF дані своїх фоток і надибав такий параметр - разрешение по х і по у стоїть 180 камера Canon S5IS. Я так розумію це "плотность" пікселів, тобто в мому випадку це 180 dpi.

Коли відкриваю EXIF дані з нікона д80 то там значення цих параметрів по 300, тобто 300 dpi.

НА шо впливає цей параметр? Я так розумію на якість зображення? І чи можливо десь в налаштуваннях зробити цей параметр вищим?

З.І. Дивився також з Nikon coolpix l16 там також 300... якась несправедливість....

Опубліковано

Оце передивлявся EXIF дані своїх фоток і надибав такий параметр - разрешение по х і по у стоїть 180 камера Canon S5IS. Я так розумію це "плотность" пікселів, тобто в мому випадку це 180 dpi.

Коли відкриваю EXIF дані з нікона д80 то там значення цих параметрів по 300, тобто 300 dpi.

НА шо впливає цей параметр? Я так розумію на якість зображення? І чи можливо десь в налаштуваннях зробити цей параметр вищим?

З.І. Дивився також з Nikon coolpix l16 там також 300... якась несправедливість....

Все ок :)

Почитай

Canon Powershot S5 IS - Cannot change dpi from 180

S5, Only 180 dpi

Опубліковано

Це впливає на якість кінцевого зображення. Тобто зображення з більшим діпіай можна збільшувати до більших розмірів з меншими втратами якості.

Ще замітка з мого ЖЖ:

DPI имеет значение если надо напечатать изображение определенного размера. Скажем, если надо напечатать изображение 10х10 см. с разрешением в 300 DPI, то 10 см делим на 2,54 (1 дюйм = 2,54 см) получаем 3,9 х 3,9 дюймов фотография. Теперь надо 3,9 умножить на 300 DPI и получаем размер фотографии в пикселях 1050 х 1050.

http://vxk8m.livejournal.com/56110.html

Опубліковано

Впливає на якість ДРУКОВАНОГО зображення. Тобто, це кількість точок на дюйм надрукованого зображення. Для високоякісного друку зазвичай використовуються зображення 300 dpi.

При перегляді на екрані "щільність" в dpi значення не має, оскільки там піксель -- він і є піксель, і головне -- розмір в пікселях (точках).

Кількість dpi можна змінити, наприклад, в Photoshop (меню Image - Image Size). Якщо змінити кількість dpi, але лишити розмір в точках незмінним, то, відповідно, зміниться розмір зображення в сантиметрах (чи дюймах).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...