Перейти до змісту

«Найкраща українська книга-2010»


laska

Рекомендовані повідомлення

«Найкращими українським книгами-2010» за версією журналу «Кореспондент» стали романи «Музей покинутих секретів» Оксани Забужко та «Місто з химерами» Олеся Ільченка.

900-сторінкова книга пані Забужко здобула першість у номінації «Белетристика». На другому місці - книга Марії Матіос «Чотири пори життя», в якій письменниця міркує про те, як з роками змінюється світосприйняття жінки. Замикає трійку переможців Ірен Роздобудько зі збіркою філософсько-психологічних оповідань «Гра в Пацьорка».

Твір пана Ільченка про київського архітектора Владислава Городецького, що містить архівні та історичні матеріали, переміг у номінації «Документалістика». На другій позиції дебютна книга Максима Кідрука «Мексиканські хроніки», в якій він описав свою «дику» подорож до Мексики. Провідна ідея цього дотепного пригодницького твору - немає нічого неможливого, всі бажання здійснюються. Третє місце посіла збірка есеїв «Флешка-2gb» літератора, перекладача, художника і музиканта Юрія Іздрика.

Саме за ці твори проголосували читачі «Кореспондента».

До складу журі увійшли мистецтвознавець і публіцист Ігор Бондар-Терещенко; лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук; літературознавець, кандидат філологічних наук Леся Демська-Будзуляк, президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль; автор і ведучий на каналі «Кіно» Євген Михайлов; поет, віце-президент Асоціації українських письменників Тарас Федюк; керівник відділу культурно-просвітницьких програм радіо «Ера» Олексій Ананьєв і головний редактор тижневика «Час», мистецтвознавець Юрій Чекан.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо хтось зустрічав в ел. варіанті Марії Матіос «Чотири пори життя», а то для мене 70 грн за книжку закруто .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

по темі маю своїх пару коп.: роман Олександра Клименка - "КОРОСТИШІВСЬКИЙ ПЛАТОНОВ", тут уривок-початок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...