Перейти до змісту

Потрібна порада по апдейту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт, шановні. Сталась в мене неприємність - навернулась учора відяха. Справа в тому, що комп'ютер в мене робоча коняка, яка працює вже біля пяти років вроді (=)) без жодних апгрейдів, і на протязі цих пяти років залізом я не цікавився абсолютно. Коротше потрібна ваша допомога у виборі відеокарти. Підкажіть, чим потрібно керуватись, при виборі нової. Стара відяха - безкулерна NVIDIA GF 6600. В принципі схиляюсь в сторону тієї ж таки нвідії асусовського виробництва. Гаймерством не маньячу - асасін кріди і крайзіси не граю, але все таки хотілось би, щоб була можливість пограти в старі добрі контру і дженералс, мб і якісь нові ігри. В основному відеокарта буде використовуватись для роботи з зображеннями великого розміру в фатажопі і лайтрумі, також перегляд ХД відео. Ось напевне і всі основні вимоги.

Опубліковано

Привіт, шановні. Сталась в мене неприємність - навернулась учора відяха. Справа в тому, що комп'ютер в мене робоча коняка, яка працює вже біля пяти років вроді (=)) без жодних апгрейдів, і на протязі цих пяти років залізом я не цікавився абсолютно. Коротше потрібна ваша допомога у виборі відеокарти. Підкажіть, чим потрібно керуватись, при виборі нової. Стара відяха - безкулерна NVIDIA GF 6600. В принципі схиляюсь в сторону тієї ж таки нвідії асусовського виробництва. Гаймерством не маньячу - асасін кріди і крайзіси не граю, але все таки хотілось би, щоб була можливість пограти в старі добрі контру і дженералс, мб і якісь нові ігри. В основному відеокарта буде використовуватись для роботи з зображеннями великого розміру в фатажопі і лайтрумі, також перегляд ХД відео. Ось напевне і всі основні вимоги.

Zotac 9600GT думаю вистачить, тай ціна на неї не кусається, і характеристики

а якщо хочеш щось посолідніше то бери Forsa GTS 250 чи Palit 260GTS але то вже прийдеться робити повний апгрейд компа

зауважу це можна поставити тільки тоді коли є PCI-E 16x

Опубліковано
Я так розумію, відео AGP?

PCI-E і вроді як моє чудо підтримує ті 16х. Модель материнки нажаль написати не можу - монітор не робе =)

Zotac 9600GT думаю вистачить

Зараз дивлюся на ось цю штуку - Asus PCI-Ex GeForce 9500 GT 1024 МB DDR2 (128bit) (550/800) (DVI, VGA, HDMI) (EN9500GT/DI/1GD2/V2)

Вона як взагалі? Чи буде вона сумісна з моїм конякою. Доречі з осторогою відношусь до кулерної системи охолодження. Через рік вона мені загудить і чи зможу я тоді знайти на неї кулер?

Опубліковано

Хохо, відшукав документи на комп =) =) =) Коротше мамка - ASUS P5RD1-VM

Коротше повна конфігурація:

Pentium 4 511J, 2.8G/1M/533 LGA775 Box, EM64T

Asus P5RD1-VM (LGA775, dual DDR400, mATX, SATA RAID, ATI Radeon X300 & PCI-Ex16, GB LAN & HD audio)

DDR 512M 400MHz Goodram, retail

Gigabyte GeForce 6600 128M DDR, 128bit, TV, DVI (нині приснопамятна =))

Alps FDD 3.5" black

Гарантійний талон датований 17 лютого 2006р. Такі справи =).

Опубліковано
Слух, там же вбудоване відео є.) Поки що можеш працювати так.

Та да, включав і на нього, але там шось комп іде в постійний ребут і працює тільки в ВГА режимі, мб та відяха не тягне розширення 19" вайдскріна - хз, коротше геморой =)

А 9500 - якраз те, що треба.

Ну ок, дякую =)

Опубліковано
А ти драйвера на неї встановлював?)

Ні, і не планую, чесно кажучи. Ну нафіг - в мене є шанс пожити деякий час без компа, почитаю книжки якісь музику послухаю, коротше є чим і без того себе заняти =)

Доречі по відясі, все таки бентежить кулерна система охолодження. Чи є якась радіаторна альтернатива без кулера? І взагалі чи варто заморочуватися з пошуком такої альтернативи? Все таки троха стрьомно опинитись перед фактом, що кулер на відясі загудів, а замінити його не можливо.

Опубліковано

Ой не раджу я відяхи з пасивним охолодженням. :dont:

Хоча, з 9500 ще проблем не було. Але як згадаю попередні покоління, аж моторошно.

Тим більше, є у асуса серія з якимось там пупєрним кулером (від залмана, чи що), то він тихенький-тихенький.

Опубліковано

даруйте за ліричний відступ, але читати такі теми деколи прикольніше як анекдоти :)

...постав недорогу 9600 замість 6600... гиги, млін.. а лучше 250GTS... посміявся перед сном. Дякую :)

Опубліковано

В мене стоїть GeForce 9500 GT 1024 МB DDR2 (128bit) без кулерна.

Працює вже десь 3 роки без нарікань

пробував ГТА 4 йде без проблем, так що можеш брати і не сумніватись

Опубліковано

почнемо із БЖ:

1) потужність? (сучасні відеокарти можуть хотіти "зайвого" живлення. Тому питання про БЖ - дуууже доречне.

Продовжимо відеокартами:

1) Якщо із пасивним охолодженням, то бери будь-яку - для твоїх потреб вистачить.

2) Якщо хочеш щось потужніше запустити (Той же Крізіс, він сцуко гарний!!) - тоді 9600GT чи її "аналог" Від Radeon.

3) Соромітник був правий стосовно GTS250 :)

Стосовно грошей, які хочеться витратити на "апгрейд".

1) Сума.

Опубліковано

nameless, у вас весь системник дешевший за 9600, я мовчу про 250GTS.

ви не робите упор на ігри. то питання - навіщо тратити 90-130 баксів на відеокарточку ?

самий жир - знайти б/в 8600GT або аналог від АТІ, ну або накрайняк 9500GT нову взяти, хоча то понти будуть при такому процесорі і оперативі.

Системний блок повинен бути троха збалансований. Ваша стара відашка файно в нього вписувалась, а те що порадив sanches, нічого окрім сарказму і не викликає :)

Опубліковано

2 sanches мені от цікаво де ти таке нарив Palit 260GTS? як замітив Zheny@ в першу чергу при апгрейді відео потрібно звертати увагу на БЖ. 2 Соромітник

у вас весь системник дешевший за 9600, я мовчу про 250GTS.
:smile-zachot:
Опубліковано

Соромітник, ви звичайно праві абсолютно.

ну або накрайняк 9500GT нову взяти, хоча то понти будуть при такому процесорі і оперативі

Справа в тому, що якраз 9500GT я і збираюсь брати. Оперативку я взагалі добавляв, і її зараз десь біля 1.5Гб. Апдейт процесора не планується. БЖ мінявся дуже багато разів і зараз стоїть 450Ватт. Які ще нюанси ще потрібно врахувати?

Опубліковано

ще одне за БЖ діло в тому що ватти в них бувають "чесні" та "не чесні", тобто все залежить від фірми виробника, а щодо 9500 то тобі бж однозначно не потрібно міняти. вдалої покупки

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Раз автор свою проблему вирішив, то скористаюся його темою. Здохла гарантійна відяха (поїхала на сервіс). З досвіду здогадуюся що ремонтувати її ніхто не буде, а запропонують нову. Гріх не скористатися можливістю і не проапгрейдити комп'ютер потужнішою відеокартою.

1. VC Asus GeForce EN8500GT SILENT/HTD/256M PCIEx16, TvD

2. CPU C2D E2180 2.00Ghz/1Mb/800Box LGA775

3. MB Asus P5B (i965P, 775, 1066.2xDDR2, PCI-E, SATA2, Raid, SC8, 1G, ATX)

4. DDR2 RAM 1Gb Hynix PC667

5. HDD 1Tb+cooler - ?

6. Блок живлення 400w

Вінчестер злетів разом з блоком живлення, тому не знаю виробників і БЖ можливо 450вт (системний блок на сервісі). Ще підключений тв-тюнер, яким не користуюся. Комп'ютер використовується як медіамашина: музика, фільми, інтернет, ігри (не часто, жінка - алаваровські, я - кол оф дьюті, флет аут2, нід фо спід - типу цих), робота з документами. Відяху також хотів би безкулерну, і так щось системник шумний получився, в порівнянні з попереднім.

Що порадите?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...