Перейти до змісту

Як ви розмовляєте з російськомовною людиною.

yvazhaemuy

Перехід на російську мову  

138 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ой, громадяни, ні кого не обзиваю, ні на кого не гоню, але таки, знаю, навіть не відчуваю- модератор чимсь таким важливим зайнятий ... (це я проти нього ні одніє букви не написала).

Опубліковано
romaxa11, пане, ви дуже обмежені. Надзвичайно.

Я не знаю, що ще сказати людині, яка думає, що Моцарт, Гілмор, Далі, Лєрмонтов, там, вимислили свої творіння словами.

Ну і Ванкєль, кшно, свою хрєнь придумав теж, використовуючи усе багатство рідної мови.

Необмежений Ви, я ж написав, що мислення відбувається словами і Образами. Але й навіть тут для Вас необмеженого слід нагадати, що ноти відповідають звукам (до ре мі фа соль ля сі) і тут два варіанти: або мугикати, або лялякати. Не факт, що Рубенс коли малював своїх жіночок під час того думав: "а тут я намалюю ось такенну дупу, а тут сісічкі приліплю"

Yuraul, і ще одне, по ваших постах, пане, взагалі не можна визначити рамки вашої обмеженості, старайтесь і інших в ці рамки не запихати, щоб потім не було конфузно

Опубліковано

Мова про те, що дає ширші можливості: мислення словами чи образами. (Не впевнений, що ми використовуємо коректну термінологію, але біс із ним, я думаю, ми зрозуміли одне одного.) Так от, я вважаю, що образне мислення знімає усі обмеження. А слова, мова - досить таки корявий інструмент передачі інформації з надзвичайно бідними можливостями і низьким ККД. Моя аргументація у попередніх постах. Ну і ще є, звісно, наукові факти, але, я бачу, це для вас не аргумент.

Щодо моїх рамок. Мені хвіолєтово, що ви про мене думаєте, і кого куди мені запихати постараюсь розібратись сам. А як не зможу, створю тему на борді з проханням про пораду.)

Опубліковано

Одне слово "п%*дець" у різних випадках та при різному емоційному навантаженні може нести сто тисяч відтінків і значень!

Від "оце так красаааа!!!" до "це якесь жахіття просто!". Слово - одне, образів - стопіццот.

Опубліковано

2 all Макс Вертгеймер - "Гештальтпсихологія" почитайте і не сперечайтесь, щодо процесів мисленнясаме, його напрямок самий чіткий об"єктивний, розкриває суть цілих комбінації (холістично-дійове) ментальних процесів індивіда.

Опубліковано

Людина мислить словами

йопта, romaxa11, ти ж виходиш на новий рівень заперечення існуючих праць з філософії :)

якщо вже оперуєш термінами "науково-доведено, ніхто не сперечається, всім відомо" то читни хоч те науково-доведене

окремо виділено 11 типів мислення в людини. той що ти доводиш "я думаю словами і це зе-бест-оф-зе-бест" - це вербальне мислення, воно як раз дуже залежить від рівня розвитку образної уяви. точніше залежить його "перформанс", бо на слова мозок інтуїтивно шукає образи, або витягуючи їх з набутого досвіду (наприклад при згадуванні імені в нас в уяві мелькає образ людини) або абстрагуючи. тобто при вербальному мисленні таких процесів-ланцюжків йде маса. навіть на опис наприклад конкретного пейзажу я змушений витратити сотні слів, думати як їх правильно підібрати, дати правильні асоціації, відкинути хибні абстракції - щоб ти міг уявити те місце про яке я думаю. а уяви що був би спосіб передати тобі мій уявний образ цього місця - часу 0,1 сек, достовірність 99,9%

на жаль ми не телепати, бо тоді формально вербальне мислення певно зникло б або використовувалось вкрай рідко.

це тіпа на противагу твоїй теорії - уяви суспільство телепатів, мисленно між індивідами передаються цілі образи чи масиви образів з послідовністю дій. ти вважаєш що у такому суспільстві не було б художників, артистів, конструкторів, скульпторів і т.д? тобто не було б розвитку культури без вербального мислення і спілкування? думаю була б ще яка ;)

ps згадав є 12й тип мисленення AI він же "іскуствєнний разум" :blush:

Опубліковано

Починаю спілкування українською, і продовжую до тих пір, поки людина ввічливо не попросить перейти на російську, тоді вже продовжую російською.

Сорі за офтоп :D

Опубліковано

Починаю спілкування українською, і продовжую до тих пір, поки людина ввічливо не попросить перейти на російську, тоді вже продовжую російською.

Сорі за офтоп :D

:smile-zachot:За фразу:

Сорі за офтоп :D

Мабуть назва теми стала вже офтопом. :)

Опубліковано

а "людина" гость или интервент?

Опубліковано
ввічливо не попросить перейти на російську

типу так

ти чьо видєливаєшся!? бира па рускі! ))))

Людина може української не розуміти. Уявіть, і таке буває.

Опубліковано

Або навіть не розуміти що вона мислить....

Доречі строку давності за порушення правил немає..... :-)))

Опубліковано
ввічливо не попросить перейти на російську

типу так

ти чьо видєливаєшся!? бира па рускі! ))))

Людина може української не розуміти. Уявіть, і таке буває.

То хай така людина, вертається туди звітки прийхала - сибір. Що, тут такі люди забули? Що вони хочуть? Що їм не подобається в росії, там ж Путін по ОРТ кожен день розказує як жити краще стало і нафти там багато їм ж там є за що бухати.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 vanus and romaxa11 Я вже так давно не ржав :0016: :0016: :0016: :0016:

Опубліковано

Якщо я в Україні і розмовляю з росіянином, то розмоляю україньською( ну суржиком ) а коли у Росії то інша справа =)

Опубліковано

Та тут відсилали мене в Сибір - було діло. Але в там теж українці живуть, вони якраз ту саму Сибір і розбудовували, так що і мені не зазорно. Але все-одно тут залишусь. І буду говорити укранською.

Опубліковано

Якщо я приїду наприклад у Канаду чи в Чехію, зі мною ніхто на українськії не буде спілкуватися. Тоді, виникає одне фундаментальне запитання, чому ми українці змушені спілкуватися з кацапами на російській мові, ми що, самі лисі, чи тупіших лохів вже нема???

Просто частина проросійських форумчан, це просто діти колишніх колонізаторів радянського союзу, ця гидота пролізла у всі сфери суспільного життя, у всі владні ланки, їх вивчили бути кацапами, і свою кацапську віру боронять до кінця. В той час прості українці жили в селах, і в міста їх не пускали, оскільки вони спілкувалися забороненою українською мовою на ті часи. Але час, помаленьку робить свою справу, вже українцю можна прорживати в місті, займати керівні посади, відкривати свою справу, бородьба вже перенеслася в площину - яка мова повина домінувати в Україні.

І в попередній раз не програли, і в цей раз не програємо, кацапський окупант!!!!!

Опубліковано

Анубіусу присвячується...

ДУМА ПРО СЛОНИКА

Слоника замучили

Кляті москалі

Похилився хоботом

Слоник до землі

"Прощавай же Україно,

Ти ж мій рідний краю!

Безневинно молоденький

Слоник умирає!

Гей! Гей!

Опубліковано

Анатолій запам"ятай одну просту істину - "не рий чужому яму, бо сам в неї впадеш" вічно юродствувати не будеш на свому теплому містечку, прийдуть часи і запахне жареним ;)

Опубліковано

Толік а ти справді долбойоб чи ретельно замаскований

щось мені здаєтся що все таки перше

Хтось тебе бачив в лице ? Ти на цьому форумі начебто зі всіма спілкуєшся а по суті з ніким

Правила розділу

1. не матюкатись

2. не обзиватись

3. не флудити

4. старатись не відходити від теми

Опубліковано

Хтось тебе бачив в лице ? Ти на цьому форумі начебто зі всіма спілкуєшся а по суті з ніким

Макс, я Вас теж не бачила в лице, але Ви може таки існуєте... І Толіка не бачила, і Д,і і взагалі , вживу тільки 2-х людей із форума в реалі лицезріла, всі інші напевно фантоми, чи як...

Опубліковано

Luychi, не переймайся. max - це бордівська легенда! Він за свій іскрамьотний інтілєхт вже стіко раз банений, шо тіко т0рік може порахувать.

Вроді з ним і веселіше стає, а з іншого боку - хтось жеж може подумати, шо він то всьо серьйозно говорить.

Опубліковано

РОзповісти вам по уроки троллінга? :)

по темі:

під настрій, хочу українською, хочу російською. Однаково гарно володію обома:) Знав би китайську - перейшов і на китайську. Це залежить від виховання і ввічливості.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...