Перейти до змісту

Подія тисячоліття


druid

Рекомендовані повідомлення

РомантикаСередньовіччя («подія тисячоліття»)

Хочете стати героєм середньовічного роману? Вам до вподоби романтичні історії та легенди про лицарів та придворних дам? Мури середньовічних замків викликають у вас захоплення? Тоді Вам до нас.

Дізнайтесь більше про найзагадковіший, найромантичніший, найжорстокіший та дивовижний світ європейського середньовіччя у нашому ексклюзивному турі, який буває один раз на 100 років.

Поїздка присвячується одній з найвизначніших подій минулого тисячоліття – Грюнвальдській битві. Битва між сходом і заходом, боротьба завойовників з оборонцями, битва, яка змінила історію кількох десятків країн, битва всієї Європи. З нами ви станете свідком подій 600-річної давності разом з 100 тисячами глядачів у неймовірній інсценізації битви, в якій братиме участь 1,5 тисячі реконструкторів та акторів.

Крім того, ви зможете насолодитись красою одного з найпрекрасніший куточків природи в Європі – Мазурських озер та цікавою і колоритною культурою наших сусідів.

Виїзд – 14 липня (середа)

Тривалість туру – 6 днів

Вартість (на одну особу): 200 євро (шенгенська віза 35 Євро оплачується додатково).

Програма туру

День 1. «Занурення в історію»

Переїзд – 250 км.

7.00 – виїзд з Луцька (місце збору – Залізничний вокзал)

З 11.00 – прогулянка містом Хелм (засноване в XIII столітті). Маршрут розпочнеться з «Данилової гірки» – високого пагорба, де Данило Галицький почав будівництво Хелма. Зараз на гірці знаходиться унікальний пізньобароковий Собор Різдва Пресвятої Діви Марії. Далі прогулянка пройде старими вуличками міста до центральної площі, де збереглися стародавні забудови XVII-XIX століття та рештки головної будівлі міста – Ратуші, збудованої в XV столітті.

Екскурсія до крейдових підземель Хелма. Унікальний лабіринт підземних коридорів, зроблених в крейді, досягає кілька десятків кілометрів протяжності під старим містом. В одній з кімнат лабіринту – зустріч з охоронцем лабіринту – Духом-Бєлухом.

Тривалість екскурсії – 1 година. Вартість – 25 грн. з 1 особи.

Температура повітря в підземеллях – +9 С.

Екскурсія старим Любліном. Маршрут розпочнеться від самого серця міста – Люблінського замку, в якому знаходиться Каплиця Святої Трійці. Далі через площу «Ринок» із залишками древнього костелу до головної споруди міста – Коронного Трибуналу. Після знайомства з архітектурою Краківської брами, міської Ратуші, а також відвідання музею релігії, екскурсія завершиться оглядовим майданчиком на Тринітарський вежі.

Відвідування Замку та Каплиці – 30 грн. Підйом на оглядовий майданчик та музей релігії – 12 грн з особи.

Поселення в готель «Pod Kasztanami» (www.zajazd.lublin.p)

День 2. «Столиця Середньовіччя»

Переїзд – 400 км.

Візит до Варшави.

Древнє місто Варшава було відоме ще з ХІІІ століття. З 1596 року Варшава стає столицею Польщі. Історія її дуже цікава. Місто, яке часто називають північним Парижем, неодноразово було зруйноване, але щоразу гідно відбудовувалось і повертало собі столичну славу. Найбільше вражають старі вулиці та будинки історичної Варшави в поєднанні з сучасним ритмом ділової столиці, де вирує фінансове, політичне, мистецьке, наукове життя країни.

В рамках програми передбачено візит до Старого міста – відвідання площі «Ринок» та прогулянка старими вузькими вуличками, на яких збереглась велика кількість пам’яток історії та архітектури. Екскурсія до королівського парку та палацу Лазєнкі. Це один з найкрасивіших парків Європи, створений у XVIII столітті. Підйом на оглядовий майданчик Палацу культури та науки.

Крім того, в столиці Польщі буде можливість спробувати ексклюзивні польські страви, насолодитись музикою Шопена та відчути смак справжнього європейського «шопінгу».

Приїзд до міста Ольштин

Поселення в Hotel Ekwador (http://www.ekwador-robson.pl)

День 3. «Місто озер, історії та Коперніка»

День в Ольштині.

Місто Ольштин – столиця Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща. В місті знайшло місце унікальне поєднання природи (11 озер) з історією (готичний замок, старе місто). Впродовж кількох років тут жив відомий польський астроном Копернік. До сьогодні в замку вармінського капітулу зберігся фрагмент створеної ним астрономічної таблиці.

Ольштин – місто з неповторною атмосферою. Ця неповторність базується на багатій історії та близькості до Природи. Таке поєднання надихає художників, музикантів, поетів, письменників. Влітку Старе місто змінюється на мультисцену, яка приваблює різноманіттям мистецьких пропозицій, а гостинні староміські паби дають можливість продовжити культурні вечори, змінюючи їх на незабутні ночі.

В програмі туру:

Прогулянка на каяках річкою Линь (маршрут 8 км)

Відпочинок на озері Укіель – найбільше озеро в місті, яке знаходиться в самому його центрі. На озері знаходяться гарні пляжі з відповідною інфраструктурою (прокат човнів, яхт, каяків), а також розважально-торгові заклади.

Вечірня екскурсія у старе місто та готичний замок.

Візит до планетарію та обсерваторії.

Нічліг в Hotel Ekwador

День 4. «Найбільша битва середньовічної Європи»

Переїзд – 150 км.

Грюнвальдська битва.

Інсценізація однієї з найважливіших середньовічних битв проводиться щорічно. В цьому унікальному історичному видовищі беруть участь лицарські об’єднання Польщі, Німеччини, Італії, Франції, Фінляндії, Чехії, Словаччини, Угорщини, Росії, Білорусії, України та США. Щорічно в битві задіяно 1,5 тисячі лицарів, а за битвою спостерігає 100 тисяч глядачів.

2010 рік є особливим, оскільки в середині липня виповнюється 600 років з дня перемоги польсько-литовських військ над Тевтонським орденом. Відповідно, в цьому році відбудеться запланована з розмахом інсценізація, а також супутні заходи – військові паради, концерти, народні гуляння и покази лицарських боїв.

15 липня 1410 року з однієї сторони поля зайняли позицію польсько-литовські сили (з підтримкою російських, чеських, молдавських і татарських військ), а з іншої – Тевтонський орден з лицарями зі всієї Європи. Всього на полі битви знаходилось біля 50 тис. людей, а вирішальним виявилось безпосереднє зіткнення кавалерії. Битва розпочалась опівдні і тривала до вечора. Бої проходили в різних місцях, інколи одночасно.

Битва закінчилась величезною перемогою польсько-литовських військ. На стороні Тевтонського ордену загинуло близько 8 тисяч осіб, в тому числі Великий магістр ордену Ульріх фон Юнгінген.

14.00 – початок інсценізації Грюнвальдської битви

16.00 – фестиваль фольк-музики

17.00 – виступи художніх ансамблів

22.00 – фестиваль вогню

22.00 – загальні розваги спільно з колективами

Нічліг в Hotel Ekwador

День 5. «Природа & історія»

Переїзд – 200 км.

Прогулянка містом Гіжицко.

Гіжицко – це край тисячі озер. Навколо міста знаходиться більше 100 озер. Частина міста розміщена на острові.

Серед історичних та архітектурних пам’яток найцікавішими є:

Форт Бойєн – пам’ятка військової архітектури ХІХ століття, займає територію майже 100 га. Її форма нагадує неправильну шестикутну зірку з внутрішнім двором. Кожен кут зірки – це бастіон. Всередині фортеці знаходились арсенал, навчальні заклади, конюшні, майстерні, два амбари. Сьогодні форт виконує функцію літнього центру розваг.

Тевтонський замок першої половини XIV століття був збудований біля стратегічного каналу, який перетинає місто.

Міст, що обертається 1860 року – це єдиний подібний об’єкт і один з двох в Європі. Він був збудований на каналі для полегшення зв’язку Форту Бойєн з містом. Його розвідний ярус відходив вбік, а не вгору. Довжина складає 20 метрів, ширина – 8, вага – 100 тон. Його розводила і зводила лише одна людина.

В програмі туру – прогулянка кораблем найбільшими озерами Польщі.

День 6. «Повернення»

Нічний переїзд до міста Луцька – 550 км.

Прибуття в Луцьк опівдні.

Увартість туру входить*:

- трансфер;

- проживання;

- сніданок в готелі; - оглядові екскурсії містами;

- страхування;

- послуги гіда

В ціну туру не входять:

- екскурсія в Підземелля Хелма – 2,5 євро

- вхід в історичні об’єкти Любліна (Замок, Каплиця, Тринітарська вежа) – 5 євро

- підйом на оглядовий майданчик у Варшаві – 7,5 євро

- прогулянка на каяках по місту Ольштин – 13 євро

- вхід до планетарію – 3 євро

- прокат спорядження для відпочинку на пляжі (човни, катамарани)

- мандрівка кораблем мазурськими озерами – 3 Євро

- обіди та вечері

- інші послуги, які заплановані, або не заплановані програмою туру.

Додатково за бажанням екскурсантів:

Екскурсія Луцьком напередодні виїзду, або після приїзду (для гостей): прогулянка Старим містом, відвідання Луцького замку – 15 євро з групи.

Додаткова інформація за телефонами:

+38 0332 77-64-00

+38 093 417 27 22

Оля Савчук

Туристична фірма Рестмаркет (Луцьк)

grun-tour.doc

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...