Перейти до змісту

Акції ВАТ “ Волиньобленерго”


Phoinix

Рекомендовані повідомлення

Шановні форумчани на імя жінки прийшов лист з ВАТ “ Волиньобленерго”, в якому її запрошують на збори акціонерів. Але така халепа акції колись ще в 90-х виписували її батьки в сільській раді на неї, саме головне що на даний момент нема ніяких документів які підтверджую те що скільки в неї акцій і що вона має їх взагалі. Як можна дізнатися скільки тих акцій на її імені і чи можна їх продати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба звернутися до реєстратора акцій ВАТ “Волиньобленерго” про кількість акцій, які перебувають у власності Вашої дружини. Про продаж акцій можна дізнатися в того ж самого реєстратора акцій, а також, безпосередньо звернутися на ВАТ. Але для цього (для продажу) треба підтверджуючи документи на акції (там є різниця - іменні та на пред'явника).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як дізнатися хто є реєстратором? в Волиньобленерго запитати? і чи можна відновити документ підтверджуючий право власності на акції при його втраті?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як дізнатися хто є реєстратором? в Волиньобленерго запитати? і чи можна відновити документ підтверджуючий право власності на акції при його втраті?

В приміщенні Західінкомбанку знаходиться кантора, що займається паперами і акціями.(мені здається вона одна в Луцьку)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а відновити якось можна документ що підтверджує право власності?

Знову ж таки звернутися до реєстратора.

Перед кожними загальними зборами акціонерів, згідно закону ВАТ в ОБОВ'ЯЗКОВОМУ ПОРЯДКУ бере в реєстратора перелік (список) акціонерів. У цьому списку передивитися чи є Ваша дружина акціонером ВАТ Волиньобленерго. Це можна зробити "на дурачка": прийти в день проведення зборів з паспортом до приміщення де будуть проходити загальні збори. Пред'явити запрошення і паспорт, сказати, що, я, акціонер ВАТ. Побачите себе у списку. А потім звернутися до відповідальної особи на ВАТ, яка займається акціями, і з "нерозуміючою посмішкою" сказати, я хочу виробити сертифікат на акції (тільки треба знати які акції: іменні чи на пред'явника). І послухати, що цей працівник Вам відповість. Взагалі-то, право власності на акції виникає з моменту внесення Вас до реєстру власників іменних цінних паперів. Відсутність у Вас сертифікату на акції не позбавляє Вас прав власності на такі акції. ВАТ зобов'язаний видати Вам сертифікат на акції. Якщо будуть говорити, що ми Вам видали (вислали поштою) сертифікати, то нехай це підтверджують документально, з обов'язковим пред'явленням документів про вручення, а не про відправлення такого сертифікату.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реєстратором може бути будь-яка контора в Україні, яка має на це відповідні сертифікати/дозволи, тому не факт що саме з Луцька і саме в приміщенні Західінкомбанку.

З приводу документів які підтверджують право власності - якщо акції документарної форми - майновий сертифікат (при втраті потрібно звертатись до реєстратора), якщо бездокументарна - достатньо виписки з реєстру акціонерів емітента, яку може надати реєстратор. Щоб взнати хто є реєстратором достатньо дати запит на товариство/емітента.

Ось що вдалось віднайти.

P.S. на сайті smida.gov.ua якщо внести код ЄДРПОУ по товариству то можна побачити/пошукати хто є реєстратором.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прийшов лист з ВАТ “Волиньобленерго”

на даний момент нема ніяких документів які підтверджую те що скільки в неї акцій і що вона має їх взагалі. Як можна дізнатися скільки тих акцій на її імені і чи можна їх продати?

В емітента (ВАТ “Волиньобленерго”) можна дізнатись, хто є реєстратором (веде реєстр акціонерів). Тоді з паспортом звернутись до реєстратора, який швидше за все видасть сертифікат, що посвідчує право власності на певну кількість акцій - швидше за все, той сертифікат лежить там вже багато років.

Продати акції - теоретично можна. Причому ціна може дуже суттєво відрізнятись від номіналу - в рази /в обидві строни/. Знову ж, про бажаючих купити краще і найпростіше дізнатись в емітента і реєстратора. Часто практикується - емітент і реєстратор територіально розміщені в різних містах.

Після переводу акцій в бездокументарну форму доведеться звертатись до зберігача.

http://www.smida.gov.ua/reestr/?kod=00131512 Волиньобленерго на сайті АРІФРУ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...