Перейти до змісту

Приватбанк требует номер мобильного при обмене валюты

ko5teg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Приватбанк требует номер мобильного при обмене валюты

В Приватбанке начали действовать новые правила обмена валют. По данным Дела, клиенту, пожелавшему обменять валюту, кроме самой суммы нужно предоставить кассиру свой номер мобильного телефона.

"Номер нужен обязательно, так как кассир без него не сможет провести операцию обмена", - сообщили Делу в отделении банка по ул. Гончара 52-А.

По данным газеты, процедура выглядит следующим образом: клиент предоставляет номер телефона кассиру, тот вбивает его в базу, после чего на телефон приходит код. Клиент говорит этот код кассиру. После этого на телефон клиента приходит сообщение о курсе обмена и денежных средствах, которые ему должен был отдать кассир. Однако уведомление приходит не до операции конвертации, а после.

Причину нововведения сотрудники финучреждения интерпретируют по-разному. "Номер обязателен. Потом вам будет на телефон приходить рассылка курсов валют. Не каждый день, а только тогда, когда курс будет как-то сильно меняться или же будут какие-то акции по обмену валюты", - сообщили в отделении по ул. Мельникова, 42.

В другом отделении предположили, что сбор номеров мобильных телефонов клиентов - способ борьбы с мошенничеством. "Делается это для предотвращения мошенничества. Клиенту сразу после операции конвертации приходит на телефон уведомление о курсе обмена валюты и он может его сверить с тем, по которому ему провели конвертацию", - заявила сотрудница Багговутовского отделения Печерского филиала Приватбанка.

В центральном офисе банка сообщили, что собирают номера, чтобы обновить свою базу клиентов, а потом предоставлять им широкий спектр услуг непосредственно с помощью мобильной связи. "Это идет идентификация клиентов для обновления базы данных. Мы сейчас заканчиваем создание единой базы своих клиентов в том технологическом виде, который позволит клиенту осуществлять операции, не входя в банк. И телефон является одним из главных идентификаторов клиента", - заявил пресс-секретарь банка Олег Серга.

По его словам, банк сейчас также обновляет базу фотографий своих клиентов.

(с)дело.юа

Опубліковано

Приват взагалі звірі, щоб отримати грошовий перевод фотографують, а зараз навіть на галімий обмін валюти потрібно телефон мати з собою. А якщо я телефон забув вдома? Можливо скоро для того щоб обміняти валюту потрібно буде ксерокопію паспорту приносити?

Опубліковано

а варіант прийти в інший банк не розглядається ?

вони ж воодять ці "правила" того шо люди на них погоджуються ...

якшо народ перестане туда ходити хоча б валюту міняти, то я думаю такий стандарт відмінять досить швидко =)

З.І.

цікаво, якшо хтось вже користувався такою послугою, і залишив телефонний номер ... спам з приватівською рекламою часто приходить ? =)

Опубліковано

помітила біля каси в Приваті нові тарифи по касовому обслуговуванню, трохи поспішала, тому недочитала до кінця, але мене здивувало, що тепер за видачу готівки з картки за наявності паспорта і без наявності картки комісія становить 5 грн. хтось щось чув про це?

Опубліковано

ну насправді нічого страшного в тих 5 грн нема... (якшо більше ніяких % платить не треба)

носіть з собою картку ну або не губіть =))

Опубліковано
на рахунок мобільний закідає

а якщо, знову ж таки, в людини мобілки нема? ну що за банк?? і працівників своїми кросселінгами задовбує (та іншимм стахановськими новшествами), і клієнтів затовкли, як не має бути..вже скоро кредитні картки будуть на здачу давати (причому решти там на 25 коп, а картка на 2000))) я не здивуюсь.

Опубліковано

ну насправді нічого страшного в тих 5 грн нема... (якшо більше ніяких % платить не треба)

носіть з собою картку ну або не губіть =))

справа в тому, що коли картка губиться або ламається, то за перевипуск вже платиться 5 грн. Крім того Приват випускає і перевипускає зарплатні і стипендіальні катрки ну ДУУУУЖЕ довго :( Задекларованих 10 днів розтягується на місяць, заяви часто губляться, мені одну картку перевипускали десь 6 тижнів.

Опубліковано

а є люди які принципово не користуються мобільним. що їм робити?

Верификация НЕ проводится

- для клиентов нерезидентов

- для клиентов Бизнеса обслуживания индивидуального VIP-клиента

в случае отсутствия мобильного телефона у клиента

Опубліковано

Може трохи не в тему, але маю/мав картки різних банків і лише в Приватбанку за баланс рахунку роздрукований на чек здирають гроші (здається 10 коп), - звичайно копійки, але для найбільшого банку України це якось не солідно...

Опубліковано

Може трохи не в тему, але маю/мав картки різних банків і лише в Приватбанку за баланс рахунку роздрукований на чек здирають гроші (здається 10 коп), - звичайно копійки, але для найбільшого банку України це якось не солідно...

Скільки памятаю, то банк здирав гроші за квитанцію.

Безкоштовно друкувалася 1 квитанція після надходження грошей на рахунок (Надра). В Привата ж зараз друк квитанції безкоштовний у випадку зняття готівки.

Опубліковано

Нещодавно мені довелося пройтися по багатьох банках і поспілкуватися з працівниками, я для себе зробила висновок, що найбільше мені не сподобалося обслуговування в Приваті, ніякої посмішки, доброзичливості порівняно з працівниками інших банків, постійні черги, часта зміна комісій. Я мала раніше вклади в двох різних відділеннях, і в обох доброзичливе ставлення бажало бути кращим.

Здивувала мене дівчина-операціоніст, коли я запитала про умови дострокового розірвання договору, вона сказала, що я їх побачу, коли договір роздрукується. Я сказала, що хочу знати умови до того як укладу договір і порадила подивитися вже діючі договори.

Ще мені не подобається їхнє часте фотографування.

Хоча в кожному банку є якісь умови чи правила, які дуже не подобаються клієнтам. Дуже довга процедура оформлення вкладу в Укрсоцбанку. Аваль взагалі має драконівські умови для дострокового розірвання депозиту - за розірвання в перший місяць банк стягує 1 % від суми вкладу.

Опубліковано

Кстаті приват щей здачу копійками не дає, а на рахунок мобільний закідає

не зовсім так, створюється PayPal рахунок на сайті привата на ваш мобільний номер, і вже звідти ви в змозі перевести кошти на моб. телефон, проте і там без коміссії думаю не обійдеться..

Опубліковано

Кстаті приват щей здачу копійками не дає, а на рахунок мобільний закідає

не зовсім так, створюється PayPal рахунок на сайті привата на ваш мобільний номер, і вже звідти ви в змозі перевести кошти на моб. телефон, проте і там без коміссії думаю не обійдеться..

не зовсім так, створюється liqpay... :rolleyes:

Опубліковано

Ще мені не подобається їхнє часте фотографування.

и что там правда фоткают если притти по какому-то поводу?

якщо укласти чи розірвати депозитний договір, то фоткають. Якось принизливо виглядає, коли прикладаєш піднятий паспорт до обличчя і тебе так фотографують (чимось відчуваєш себе підозрюваним), або коли стоїш в черзі позаду того, кого фотографують і тебе просять відійти подалі, щоб не попасти в кадр :)

Опубліковано

фоткають 1 раз, не треба лякати людей. і не з паспортом, а з карткою.

а що тут такого страшного? швидше за все неприємно.

десь тижнів 3 тому, коли я забирала вклад, фотографували з карткою, а минулого тижня - з паспортом. я не знаю з чим це пов"язано, але було саме так, тільки у різних відділеннях.

Опубліковано

З liqpay на карту, карту підв'язуєш до PayPal, так здається, можна.

ага, і з кожною операцією 1% внікуда =) <3

З.І.

а якшо в мене нема приватівських карток ?

можна перевести бабло з liqpay на якусь "лєву" картку ?

Опубліковано

Так я же предлагал :) в соседней теме карточки КС по 7гр. Вот теперь вам и пригодятся. :) Купите и пусть валяется дома, нужно в Приват валюту поменять взяли номер дали и опять пусть валяется. :) А вообще левая карта это нужная вещь, скоро чтобы ПОСРАТЬ в общественном туалете нужно будет засветить номер мобильного. Вот чтобы не ПРОСРАТЬ СПАМЕРАМ свой номер - и пригодится карточка выручалочка :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...