Перейти до змісту

Про ліцензування


solnishko

Рекомендовані повідомлення

Уряд України планує істотно скоротити кількість видів господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів.

М.Азаров зазначив, що сьогодні він планує провести нараду з законопроекту щодо скорочення переліку видів госпдіяльності, які підлягають ліцензуванню. "Чинне законодавство України вимагає ліцензій на 70 видів діяльності і майже на 2250 видів робіт, послуг і операцій. Безумовно, якщо йдеться про діяльність, яка безпосередньо впливає на безпеку, здоров'я людей, екологію, державну безпеку.., компромісів бути не може. Але регулювати ті види діяльності, де природним бар'єром може бути сам споживач - безглуздо і шкідливо для економічної свободи", - зазначив М.Азаров.

Нагадаємо, на засіданні Кабміну 12 травня М.Азаров доручив відповідним міністерствам і відомствам сформулювати пропозиції, за рахунок чого можна наполовину скоротити перелік ліцензованих видів діяльності.

За даними Держкомпідприємництва, на сьогодні в Україні ліцензується 78 видів діяльності і 2250 видів робіт (тільки у будівництві з 2008 року ліцензуються майже 700 видів робіт - навіть клейка шпалери, фарбування стін тощо). Видачу ліцензій здійснюють 44 органи державної влади, Рада міністрів АР Крим, 24 обласні державні адміністрації і міські держадміністрації міст Києва і Севастополя.

за матеріалами http://news.liga.net/

Я вважаю, що це добре, аби не повернулося нам боком, як у нас зазвичай буває. Принаймі, бюрократії точно менше стане, а то вже позитив. Сподіваюся лишень, що до переліку видів діяльності, які не будуть підлягати ліцензуванню не попадуть життєво важливі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...