Перейти до змісту

Національні особливості політичного світогляду

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

а у тебе, Рома, типу думки?:jeer:

він тебе зараз на дуель визве.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 96
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

луічідіендісолнишко

Це я так розумію, список єврейської громади форуму? Щас ще Толіка допише. Він точно не підходить під тип істинного українця.

Ну от що за теми пішли? Туди не пиши, сюди не можна. Всіх неукраїнців і інакомислячих забанити б, о ромаксі щастя буде! Пиши - не хачу! От і пошукав би форум правильніший. Українськиший.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Важко об'єднатись українцям, тільки буде спроба такого об'єднання, як вас зразу ж на вскидку звинуватять в антисемітизмі, фашизмо-нацизмі, будуть вас обзивати, паплюжити, заперечувати флудом, навіть встидатись за вас, сіяти паніку на весь світ. А все із-за чого, що я написав, що в українців, росіян і євреїв різні світогляди і об'єднання їх для спільної побудови міцної держави неможливо. Що й завзято доводять опоненти, не лінуючись навіть застосовувати для цього українську мову. :0001::lol::g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А все із-за чого, що я написав, що в українців, росіян і євреїв різні світогляди і об'єднання їх для спільної побудови міцної держави неможливо.

это у тебя мировоззрение своеобразное.

Построили дом, вселились в него, живут хоть кряхтя, но припеваючи.

А тут оказалось, что экскаваторщик, который копал землю под фундамент - москаль или еврей.

КАТАСТРОФА!!! Жильцы выселяются, пишется коллективное заявление про снос дома и т.п.!

Ниччё, што я па-русски?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Невже лише наша держава багатонаціональна? Невже кожен, хто живе і називає себе українцем має 100% слов"янське коріння? На території одного лише заходу України в різний час побували і татари, і печеніги, і поляки, і литовці,і росіяни..І що, ніхто з них не змішувався з нашими етнічними групами?(раз ви ,romaxa11, такий вже правильний). Згадується одна фраза : з іменем Господнім на вустах робилися найкривавіші речі на землі. Так само і у нас, подаючи ТАК національну ідею, ми лише руйнуємо державу. Так само вчинив і Хмельницький свого час, погоджуючись на союз з Росією, напротивагу Речі Посполитій. А зараз що б обрали? Європейську Польщу, чи Росію? А об"єднуватися і бути патріотом - то ще треба вміти, шановний. Бо що тоді краще - дерти навпіл країну і привести її до хаосу, чи вчитися співіснувати у спільному домі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щурячі королі

цікава стаття і впринципі в тему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ді, щось не виходить будувати, але й з хати нікого не виганяють, а те що парусскі - це ж природа, я тільки за.

питання в тому, що якщо всі разом будуть будувати ніфіга не вийде: рускі будуть будувати малоросію, євреї - помагати рускім ну і на Ізраїль будматеріал з стройки башляти і тільки українці будуть будувати Україну, бо в них немає іншої можливості і іншої домівки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

б) аби я був євреєм, я би цього не соромився

а чим там гордитися?, Ти знаєш що в Ізраєлі економічні злочини скоєні в інших державах, злочинами не вважаються. Тобто обкрадання окремими особами інші нації вважається нормальним. От тобі і політичні і моральні погляди. Через це положеня евреї мають вплив на злочинні влади або окремих осіб у владі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все вірно:

"не вбий" і "не вбий єврея"; "не вкради" і "не вкради в єврея".
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але це суперечить тільки нашій моралі, а не єврейській

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

б) аби я був євреєм, я би цього не соромився

а чим там гордитися?

открой список нобелевских лауреатов, и сравни: сколько там евреев, а сколько украинцев.

а вот список нобелевских лауреатов "от Украины":

1952 - Зельман Ваксман, родившийся в городе Прилуки Черниговской области

1966 - Шмуэль Агнон(настоящее имя и фамилия - Шмуэль Йосеф Халеви Чачкес), уроженец города Бучач на Тернопольщине.

1971 - Саймон Кузнец, чей жизненный путь начался в Харькове.

1981 - Роальд Гофман (Сафран), уроженец города Золочев на Львовщине

1992 - Георгий Шарпак,чье детство прошло на Ровенщине

одни свидомые украинские фамилии...

ну и , чтобы немного "разбавить" ситуация, нашелся и один православный...

Илья́ Ильи́ч Ме́чников (3 (15 мая) 1845, Ивановка Харьковской губернии, ныне Купянский район Харьковской области Украины — 2 (15 июля) 1916, Париж) — русский и французский биолог (зоолог, эмбриолог, иммунолог, физиолог и патолог). Один из основоположников эволюционной эмбриологии, первооткрыватель фагоцитоза и внутриклеточного пищеварения, создатель сравнительной патологии воспаления, фагоцитарной теории иммунитета, основатель научной геронтологии.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що, українці не крадуть і не убивають?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що, українці не крадуть і не убивають?
а для чого цей пук?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну ти он пукаєш від початку, я тебе навіть не спиняю;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дискус має зміст якщо порівнювати ортодоксальних християн і ортодоксальних євреїв, хасидів, наприклад:

для християнина моральність заповідей поширюється на всіх людей, в евреїв тільки на єврейство.

Тобто дається різне моральне навантаження при злочині застосованому до єврея і до неєврея.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

себто, дискус змісту немає. тому що у нас проблеми з наявністю і ортодоксальних єврєїв, і ортодоксальних християн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

національність (походження) має більший вплив на політичний світогляд ніж паспорт, чи ти можеш це заперечити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну не можуть одночасно мільйони людей придумати собі ворога і боротись з ним, якщо для цього не було якоїсь передумови. Може все ж таки чимсь допекли за всю історію.
Це вже писав, що любий спротив виникає на основі якогось тиску. Закон фізики: сила дії дорівнює силі протидії. В кожної політичної події є своя цинічна мета.

Дякую канєшно, але питання було не до тебе, а до твоїх опонентів.

Ось мої думки по темі цього топіку.

Не сприймайте Ромаху як агресора. Спробуйте уявити, що це людина, яка, навпаки, захищається. А раз захищається - значить є небезпека (загроза)... А в чому вона? Для противників ідей Ромахи вона відсутня.

Ось мій варіант.

Чи часто адекватні мислячі люди називають себе свідомо "дибілами", "придурками", "неповноцінними"?

Сумніваюсь.

Так от. Цікавий феномен появи класичних висловів накшталт "моя хата скраю", "де один українець - там два гетьмани" і т.д і т.п.

Ніколи, ніде, ні при жодних обставинах, ніяка нація не буде обзивати себе такими висловами, бо вони несуть негативний зміст. Це майже те саме, що обізвати себе якимось недолугим. А от українці людлять і дуже часто навіть бидлом себе обізвати. В чому секрет?

Більш ніж впевнений, що не українці придумали ці вислови. Бо дійсно, безглуздо самому себе називати поганими словами... Тоді хто? Росіяни, євреї, поляки? Навряд, бо дуже тонко в цих висловах підмічені характерні риси українського менталітету (в найгіршому його відображенні).

Залишаються вони, "псевдоукраїнці", які ніби і живуть тут, і спілкуються українською мовою, але не є українцями (тих про кого пише Ромаха). Вони назвали себе, "українців", бидлом, в душі усвідомлюючи, що відношення до українців вони мають лише територіальне, а значить і не бидло.

Так от, якщо в суспільстві є такі люди, які змусили мільйони українців називати себе бидлом і казати, що їхня хата скраю (хоча це не правда), то тут дійсно є кого боятись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2druid дуже тонко і правильно, ну і ми всі знаємо про кого це :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 druid

Якщо дозволите, декілька зустрічних думок. Мені,наприклад, зрозуміла та ситуація, що склалася на сьогодняшній день. Марно чекати дива у державі, яка віками була поділена по клаптям, кожен з тих клаптів розвивався автономно, нарощуючи власну субкультуру. Для прикладу - об"єднана Югославія, що не пройшла перевірки часом та роздробилася знову. Я не бачу іншого виходу (для тих, хто бачить Україну цілісною), як іти на компроміси. Ні до чого доброго хворобливий радикалізм не призведе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гарна і злагоджена робота, майже в кожному пості: "розвал", "розкол", "поділ", "гвавт" і це при тому, що тільки ліхтариком в ту темінь посвітили :g05: Який може бути розвал, якщо (згідно перепису населення за 2001 рік):

Винницкая - 94,9%

Волынская - 96,9%

Днепропетровская - 79,3%

Донецкая - 56,9%

Житомирская - 90,3%

Закарпатская - 80,5%

Запорожская - 70,8

Ивано-Франковская - 97,5%

Киевская - 92,5%

Кировоградская - 90,1%

Луганская - 58%

Львовская - 94,8%

Николаевская - 81,9%

Одесская - 62,8%

Полтавская - 91,4%

Ровенская - 95,9%

Сумская - 88,8%

Тернопольская - 97,8%

Харьковская - 70,7%

Херсонская - 82%

Хмельницкая - 93,9%

Черкасская - 93,1%

Черновицкая - 75%

Черниговская - 93,5%

г.Киев - 82,2%

г.Севастополь - 22,4

Крим - 24,3%

Може легше об'єднатись? Якщо хочете розвалюватись в своїх росіях-ізраїлях, будь-ласка, а нам якого фіга. Та такого мононаціонального складу, немає мабуть в жодній країні Європи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дивлюсь на користувачів і почуваю себе як сектор Гази. :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та такого мононаціонального складу, немає мабуть в жодній країні Європи.

Франція - 89,9% французи

Німеччина -84,3 % німці

Польща - 96,74% поляки

Чехія - 95% чехи

Словаччина- 86%словаки

Угорщина - 92,3% угорці

Швеція - 79,78 шведи

Італія 93,52% італійці

Україна 77,8% українці

Рома, якась непідходяща у тебе теоретична база:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дивлюсь на користувачів і почуваю себе як сектор Гази. :g05:

post-4364-1274888488,54_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вертаючись до теми топіку.

У Формуванні світогляду та поглядів на політичні процеси виключну та беззаперечну роль відіграє інформація, що транслюється з визначених джерел. Інформація, яка за своїм змістом є чітко корелювана, систематизована і точково направлена до різних за політичною свідомістю громадян. Інформація прихований або явний підтекст якої торкає струни, частина яких (струн) замішані на внутрішній приналежності до конкретної нації.

Маніпуляція інформацією і як наслідок маніпуляція свідомістю і цінностями формує погляд на політичні процеси.

Відповідь на приклад.

Я сприймаю Російсько-грузинська війну так:

1) Захист економічних інтересів та подолання спроби порушити глобальну систему ринку енергоносіїв. Приблизно за пів року до подій президент Грузії підписав з певною коаліцією східних імпортерів нафти договір. Договір той був не простий. Згідно нього порт Поті мав перетворитись на кран для азійської нафти. Розміри того крану ніхто не знав, але враховуючи події які відбулись, якщо б він відкрився то про монополізм Росії і відповідно про ціну можна було б забути.

2) Геополітичний ляпас світовій спільноті. Росію "опустили" коли вона апелювала по Косово, відповідно абхазький конфлікт показав "ху із ху". 1:1 і знову нічия.

P.S Виражена думка виключно мої роздуми. Я не претендую на "еталон" істини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...