Перейти до змісту

Брусиловский прорыв

Otto Kreer

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

“Эхо Великой войны 1914-1918 г.г.”

Уважаемые господа! 4-6 июня 2010 года состоится международный военно-исторический фестиваль «Эхо Великой войны 1914 – 1918 г.г. ». Фестиваль посвящен памяти воинов всех стран-участниц, павших на волынской земле и на других полях сражений Первой Мировой Войны.

В качестве места проведения фестиваля 2010 года выбран г. Луцк Волынской области. Фестиваль решено посвятить событиям июньского 1916 г. наступления Юго-Западного фронта русской армии, известного так же как “Брусиловский прорыв”.

Приступая к организации этого фестиваля мы видим одной из своих основных задач предоставить его участникам – нашим товарищам из Украины, РФ, Чехии и других стран – возможность, насколько это возможно, в полной мере погрузиться в воссоздаваемую нами эпоху, а зрителям – получить всестороннее представление о ней.

Фестиваль будет проводиться в форме маневров двух сводных отрядов – русского и состоящего из представителей Центральных держав. Возможность участия в фестивале групп, реконструирующих подразделения других стран-участниц мы пока не рассматриваем, поскольку этот вопрос связан с определенными ограничениями для таких групп.

http://rkka.kiev.ua/?page_id=2550

Подробиць типу що - де - коли поки не знаю...

Опубліковано

У Луцьку з 4 по 6 червня 2010 року проходитиме IV міжнародний воєнно-історичний фестиваль «Відлуння великої війни». Відповідне розпорядження підписав 25 травня голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Метою фестивлю, згідно з текстом документу, є гідне відзначення участі волинян у Першій світовій війні 1914 - 1918 років. Участь у дійстві візьмуть молодіжна громадська організація «Київський клуб «Червона Зірка», громадська організація «Департамент воєнно-культурної антропології» та інші військово-історичні клуби.

Як пишуть самі реконструктори, «в якості місця проведення фестивалю у 2010-му обраний місто Луцьк Волинської області». Фестиваль вирішено присвятити подіям червневого 1916 наступу Південно-Західного фронту російської армії, відомого під назвою «Брусиловський прорив».

У програмі заходу – парад учасників фестивалю вулицями міста Луцька, відкритий урок історії для глядачів показового виступу, демонстрація одностроїв та озброєння воїнів Першої світової війни.

Для проведення реконструкції бою буде споруджено наплавний міст через річку Стир, створено історичні табори та смуги оборони з відповідними інженерними спорудами. Під час відтворення будуть "воювати" підсилені роти російських військ та військ Центральних держав за участі артилерії та кінноти.

На завершення фестивалю «Відлуння великої війни» 6 червня заплановано покладання квітів учасниками Фестивалю до братських могил воїнів, що полягли у Першій світовій війні у селі Ромашківка Ківерцівського району та молебень за всіх українців, які воювали у формуваннях російського імператорського, цісарського і королівського австро-угорських військ, за спокій полеглих на фронтах Першої Світової війни.

post-1719-1274886047,02_thumb.jpg

post-1719-1274886055,12_thumb.jpg

post-1719-1274886062,57_thumb.jpg

Опубліковано

Дійство відбудеться у суботу 5 червня о 18-00. Місце проведення як і в 2008 році - район міського пляжу - глядачі зі сторони пляжу, учасники на другому березі.

Опубліковано

ніби не змінилось але судячи з досвіду абсолютно все може змінитися у день проведення :D

Рекомендую сходити на міський пляж і спитати безпосередньо у участників - вони сьогодні вже зранку там.

Опубліковано

Сьогоді був спостерігачем цього дійства. Це справді "щось". Бути в епіцентрі подій, і відчувати на своїх вухах кожен постріл і вибух. Хоч багатьом так і не вдалось потрапити на другий берег Стрира і спостерігали все з тієї сторони.. тому я хочу викласти декілька свої фото з центру подій :)

Спочатку "вогонь" вели на відстані, ну і звичайно бомбили.

Німецько-пруська армія обороняється:

post-5798-1275764808,98_thumb.jpg

Проте потім російська армія рішуче пішла в атаку:

post-5798-1275765031,53_thumb.jpg

-Рукопашна сутичка:

post-5798-1275765124,23_thumb.jpg

- "Наші" :)

post-5798-1275765191,94_thumb.jpg

Видно тих, що полягли. мені їх шкода‎: пролежати 30 хвилин не шевелячись це, напевне, не дуже весело :)

-"Плі!" стріляють німецькі солдати:

post-5798-1275765280,84_thumb.jpg

Від вибухів закладало вуха, а потім деякий час ще боліла голова :unsure: але це було того варте.

post-5798-1275765329,98_thumb.jpg

-Контррозвідка

post-5798-1275765422,59_thumb.jpg

Взагалі, я щасливий, що зміг побувати на такому дійстві, побачити вживу частинку того, що я вчив на історії в 10 класі :), і я вдячний учасникам самої демонстрації, які змогли передати нам сторінки нашої історії :)

Опубліковано

Також був вчора на Брусилівському прориві - дуже сподобався,хотілося б надіятися, що він буде традиційним і проводитиметься кожного року реконструкція бою іменно в місті Луцьк, а не ніде інше...

МІЙ ФОТОЗВІТ

Відео викладу через годинку, поки загрузить...

Опубліковано

сьогодні ще щось буде? А то вчора тільки після стрільби туди потрапили.  :unsure:

Навряд, всі дійства на вчора були призначені...

Опубліковано

Bureviy - AK88

Otto Kreer. При всій повазі до Вас, посилання на першоджерело бажано робити.

мова про пост № 2 ?

http://reibert.info/forum/showthread.php?t=108933

Так.

І фото з маршу реконструкторів (на самій реконструкції я не зміг бути (((( )

http://reibert.info/forum/album.php?albumid=2929

Опубліковано

Взагалі, я щасливий, що зміг побувати на такому дійстві, побачити вживу частинку того, що я вчив на історії в 10 класі :), і я вдячний учасникам самої демонстрації, які змогли передати нам сторінки нашої історії :)

Побувати це добре а взяти участь ?

Опубліковано

взяти участь, я так розумію, це задовоелння не з дешевих...

Форма, зброя, спорядження тих часів напевне влітає в чималу копієчку

Опубліковано

взяти участь, я так розумію, це задовоелння не з дешевих...

Форма, зброя, спорядження тих часів напевне влітає в чималу копієчку

коли я починав у 2002-му році це дійсно було дороге задоволення, та йде час і добробут людей росте - зараз любиме захоплення буде коштувати не так і дорого - до штуки баксів + кошти на дорогу, харчування і т.д.

Опубліковано

ну так 1000 умовних одиниць це теж доволі велика сума, і далеко не кожен може собі дозволити таке "хоббі"

хоча з іншої сторони в багатьох веломаньяків тут вели і дорожче коштують, і в запчастини і апгрейди своїх залізних коней вони вкладають теж досить суттєві суми :)

Опубліковано

ну так 1000 умовних одиниць це теж доволі велика сума, і далеко не кожен може собі дозволити таке "хоббі"

Відштовхуватись потрібно не від коштів а від інтересу до якоїсь справи.

• 2 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...