Перейти до змісту

Громадські організації, або третій сектор влади

byiviter

Залише свій голос для нашої дошки, щоб нам було легше розібратись із цим питанням.  

28 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

А автору пропоную почитати трохи праць такого журналіста, як Віталія Портнікова, як представника Інтелигенції і свідомого журналіста.

Дякую. Обов'язково почитаю його статті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь

промовчу, бо навіть якщо буду правий то заклюють із-за манії величі.

Да не, ты не молчи, просто "Нас", "Мы, Николай второй" пишется с большой буквы, дабы понятнее было для нас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вірите, але шо в ГО, шо в партіях одне бидло, різниця в тому, що одне бидло вже при кориті, а друге рветься до того корита, одні рвуться політичними діями, другі виїжають туди на громадських засадах.

Тобто, Ви не вірите, що нові сили поділяться цим "коритом" зі всіма, а не загребуть усе собі, як стара влада?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як Ви бачите вільну суверенну Україну, коли не буде отого фундаменту?

*Встав з крісла, притулив праву руку до серця, склонив голову, в голові промайнули думки про червону калину, вишитий матір'ю рушник, козацтво, вірші Шевченка - зразу відчув себе камінчиком отого фундументу*

Шановний byiviter, дуже цікавить почути про перших два сектори влади. Навіть дуже цікаво.

Які конкретно цілі ставить перед собою ГО "Національний Альянс" (не треба голосних заяв), коли було створено дане ГО, скільки людей входить туди?

Що стосується ГО. ІМХО.

Громадські організації виконують роль пішаків на загальному шаховому полі, яке гордо називається "політика". Є примарний шанс пішаку дійти до кінця і стати значимою фігурою, але зазвичай цього не відбувається. 50% з них формуються тупо за бабло для досягнення певних конкретно визначених завдань, інша частина, більш тонко організована, створена навколо голосних ідей і життєво важливих цілей. Але як за першими так і за другими стоїть "лялькар", який в потрібний момент дьоргає за ниточки. Проблема лише в тому, що нашим законодавством жорстко встановлені рамки формування політичних партій, а ГО можна створити за 40 хвилин.

Згідний є багато ГО, які тримаються на ентузіазмі, але ці ГО не мають відношення до політики.

Проблема кожного усвідомлювати це, або дійсно вважати себе камінчиком фундаменту. І не має різниці скільки тобі років. Раз ти мислиш такими категоріями значить ти вже дорослий.

Соромітник кручє можуть бути тільки зварені яйця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто, Ви не вірите, що нові сили поділяться цим "коритом" зі всіма, а не загребуть усе собі, як стара влада?

Людям байдуже на нові організації, основані на старих засадах, навіть якщо вони поділяться своїм коритом, люди хочуть таку структуру, яка б ЗМІНИЛА систему влади в тому-то і різниця! Реально коли могла змінитись система влади це було в 2004 році, але царьки сіли за корито і нічого не захотіли змінювати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вірите, але шо в ГО, шо в партіях одне бидло, різниця в тому, що одне бидло вже при кориті, а друге рветься до того корита, одні рвуться політичними діями, другі виїжають туди на громадських засадах.

добре, припустим твоя влада поділиться, а де гарантія шо слідуюча влада не тільки не поділиться, а все зробить для того шоб твою владу більше ніколи не вибрали?

Що треба зробити щоб усі послідуючі влади були змушені! діяти в інтересах людей?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний byiviter, дуже цікавить почути про перших два сектори влади. Навіть дуже цікаво.

Які конкретно цілі ставить перед собою ГО "Національний Альянс" (не треба голосних заяв), коли було створено дане ГО, скільки людей входить туди?

Я не можу казати за всіх, але ті конкретні речі, що ми робимо і що нам вдається я розповім.

ВМГО "Національний Альянс" - сайт існує вже 5 років. Голова цієї організації Гузь Ігор Володимирович - проста пряма людина. Створили її студенти-ентузіасти в період післяпомаранчевого настрою. Так як я розумію, то НА (надалі скорочення Національний Альянс") ставить перед собою наступні цілі.

1) Визнання УПА борцями за незалежність України.

2) Голодомор - геноцид українського народу.

3) Влити у владу молоді сили.

4) Виховувати молодь на наших традиціях, звичаях і патріотизмі.

5) Євроінтеграція - поки сильно дискутуємо.

Є ще багато чого, але більше Вам краще довідатися самому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zeuss, не можу не сказати, що підпишусь під кожним словом!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

добре, припустим твоя влада поділиться, а де гарантія шо слідуюча влада не тільки не поділиться, а все зробить для того шоб твою владу більше ніколи не вибрали?

Що треба зробити щоб усі послідуючі влади були змушені! діяти в інтересах людей?

На останнє відповім, перше - не впевнений, що розумію правильно.

Просто треба щоб в людей були обмежені бажання. Тоді те що маємо буде легше поділити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцька Борда - це свого роду також громадське об'єднання і на його основі можна створити певну організацію, яка на місцевому рівні могла б впливати на багато процесів. За громадськими організаціями майбутнє і чим швидше вони в нас розвинутся, тим швидше зміниться влада. Громадській організації не потрібно впливати на Київ, їй достатньо впливати на своїх керівників і на своє місто, в якому шляхом акцій можна реально робити владу кращою, суспільство меньш байдужим і цинічним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

byiviter

Вже в нас був мечтатєль в кепці який все поділив.

Десь я читав що якщо взяти усі гроші в світі і поділити між усіма на землі то через деякий час гроші всеодно зберуться у тих самих людей. Є дві категорії людей, одні втілюють свої ідеї, другі втілюють чужі ідеї.

Ми не можемо обмежити людей в бажаннях це нереально. Тільки страхом можна контролювати владу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

byiviter я хотів би, щоб питання, на які дав відповів, ти задав в першу чергу собі.

Я нічого не маю проти вашого лідера, просто попри всі ті голосні пункти які ти назвав, у нього є, скажамо так, тайні покровителі (ті про які я описав вище). Зокрема, завдяки кому він попав в обласну раду.

Ти краще розкажи мені про описані тобою сектори влади :)

Di я був би дуже здивований, якби ти підписався :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, доречі хороша ідея, взяти і зробити на основі борди організацію, можна і політичну, та видвинути в мери, якшо не понравиться шось - репутацію замінусуємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Di я був би дуже здивований, якби ти підписався

Якшо ти не помітив, то я таки підписався під кожним словом. Чи ти не те мав на увазі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Di, а'м соррі.

Кляте швидке читання, інколи не так трактую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кляте швидке читання, інколи не так трактую.

Багато хто занадто швидко думає, а це гірше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Секторами влади є: 1) Президент з Парламентом і місцевою владою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Секторами влади є: 1) Президент з Парламентом і місцевою владою.

:ok:

Ога! Вітаю. Ти по-новому класифікував владу. Тепер залишилось занести такий розподіл в анали політології.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут реально діюче громадянське об'єднання
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не розумію чому в темі про ГО так жваво обговорюється політика? Те, що НацАльянс тісно повязаний з політикою - це його величезний жирний мінус. Мета політичних партій - отримати владу. Мета ГО - захист інтересів її членів. Це різне.

Слабкість наших ГО - у слабкості самих людей, тобто нас з вами.

Асоціація велосипедистів Луцька - це приклад, якою має бути ГО. Ніякою політики. Група людей, які відстоюють і захищають в суспільстві свої прагнення та інтереси і до того ж популяризують свої ідеї.

ГО - це ознака демократичного суспільства. А оскільки воно в нас ніяк не демократичне - то такі і ГО.

В Європі/США - 99% людей проходять через ГО.

Але запамятайте важливе: ГО і політичні партії - це різні речі. Те, що більшість наших ГО можна розділити на політизовані і грантоїди - це проблема, яка з часом зміниться.

ІМХО - ПЛАСТ - зразок для ГО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПЛАСТ тісно співпрацює з НА.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПЛАСТ тісно співпрацює з НА.

А АВЛ на "Велофорум-2009" тісно співпрацювала з міськрадою. І що?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є така проблема в діяльності ГО:

Активісти ГО в більшості є непрофесіоналами своєї справи. Вони сприймають владу, бізнес тощо як когось, хто може дати бабло/приміщення.

Натомість влада/бізнес сприймають ГО як дешеву робочу силу, якою можна поставити галочку чи зробити халявну рекламу.

Три сектори, про які говорить топікстартер - це влада, бізнес, громадськість. Це ті три елементи, співпраця і взаємодія між якими складає класичне розуміння громадянського суспільства.

Проблема діяльності ГО - це непрофесійність лідерів, активістів. Це треба визнати. Це свого часу визнав я, побувши не один рік лідером ГО.

Хоча ця проблема однаково стосується і бізнесу і влади.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є така проблема в діяльності ГО:

Активісти ГО в більшості є непрофесіоналами своєї справи. Вони сприймають владу, бізнес тощо як когось, хто може дати бабло/приміщення.

Натомість влада/бізнес сприймають ГО як дешеву робочу силу, якою можна поставити галочку чи зробити халявну рекламу.

Три сектори, про які говорить топікстартер - це влада, бізнес, громадськість. Це ті три елементи, співпраця і взаємодія між якими складає класичне розуміння громадянського суспільства.

Проблема діяльності ГО - це непрофесійність лідерів, активістів. Це треба визнати. Це свого часу визнав я, побувши не один рік лідером ГО.

Хоча ця проблема однаково стосується і бізнесу і влади.

Погоджуюсь зі всім вищесказаним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я точно не вірю :0001: загребуть собі 100%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...