Forever Autumn Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 06:04 #301 Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 06:04 А тут бац і піджали усі хвостики, бо ж бояться, бо ж батьківський комітет тисне, бо ж дитину виженуть...Я розумію, що страх є, але нічого не зміниться, поки того не зміните ви.
erica Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 07:20 #302 Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 07:20 Та ніхто нічого і не збирався доказувати \я так думаю\. Єдина мета отої "шуміхи" - а пагаваріть! )))) Подруга розказувала про ситуацію в їхньому класі - всі батьки категорично проти другої зміни. А коли вона запропонувала написати звернення до адміністрації школи, у батьків раптом не знайшлося папірця\ручка перестала писати і ще купа абсурдних відмазок. Навіть поставити підписи "ризикнули" далеко не всі. І справа зовсім не в школі.
yurgen Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 08:10 Автор #303 Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 08:10 А тут бац і піджали усі хвостики, бо ж бояться, бо ж батьківський комітет тисне, бо ж дитину виженуть...Не поджали хвосты, а взяли паузу. Это две разные вещи. А предварительные итоги майн кампфа напишу в личку, ибо кругом враги
Forever Autumn Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 09:00 #304 Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 09:00 Та ніхто нічого і не збирався доказувати \я так думаю\. Єдина мета отої "шуміхи" - а пагаваріть! )))) Подруга розказувала про ситуацію в їхньому класі - всі батьки категорично проти другої зміни. А коли вона запропонувала написати звернення до адміністрації школи, у батьків раптом не знайшлося папірця\ручка перестала писати і ще купа абсурдних відмазок. Навіть поставити підписи "ризикнули" далеко не всі. І справа зовсім не в школі. Ну тоді хай ходять в другу зміну ці. А у 9-й школи хай далі здають баблішко неясно на що. Кожен сам хеві метал свого щастя.
GAlexV Опубліковано 28 Листопада, 2013 в 13:38 #305 Опубліковано 28 Листопада, 2013 в 13:38 директор в срочном порядке собирает внеплановую родительскую конференциюРеальна ситуація - збирають по 100 грн. до нового року на заміну вікон в коридорах, туалетах, та інших "нічийних" приміщенняхпоследние события с взносами 100 грн в семестр - это уже перебор§1. Одна з проблем, яку я особисто бачу в даній ситуації - це доступність публічної інформації для широкого загалу.В одному класі озвучується одна сума "благодійних" внесків, в іншому - інша. Кожен голова батьківського комітету класу розуміє сказане на загальношкільній батьківській конференції по-своєму. От і утворюється безлад.Мені дирекція свого часу говорила: "Нехай голова класного батьківського комітету підійде до голови піклувальної ради, познайомиться з документами, та вам розкаже про все"...Зараз зробили непоганий стенд при вході в школу, але він недостатньо наповнений (як для мене) інформацією. Наприклад, я не побачив конкретного рішення: скільки платить кожен клас "добровільних благодійних внесків".§2. Друга проблема - батьки, що мають дійсно багато грошей та живуть в розкоші, дуже скупі у своїй більшості. І вважають, що всі інші повні нездари, якщо не можуть заробити великих грошей. Хоча, я впевнений, не оплачують в достатній мірі працю своїх найманих працівників. Не кажу за всіх, бо є й порядні люди і беруть на себе великі витрати по ремонту школи. Оце і є справжня благодійна допомога. Я дякую таким людям за те, що вони є.§3. Третя проблема - це неправильне донесення інформації до батьків. На класних батьківських зборах дійсно будо озвучено "ремонт спортзалу та центрального входу". Хоча мова в той момент йшла про вікна, але хтось щось не так зрозумів і доніс хибну інформацію. А в пресі вже було озвучено, що капремонт повністю фінансується міськбюджетом. Звідси обурення і нарікання.§4. Четверта проблема - неправильна трактовка Піклувальною радою "річного бюджету". Я так розумію, що названий орган має спрогнозувати витрати і винести цю інформацію на обговорення.Замість цього маємо картину: "давайте здавати 40+10, ой ні, 50+10, ой ні, 60+10..."Через деякий час виникає потреба ремонтувати харчоблок, спортзал, вставляти вікна, двері, закупляти проектори, ноутбуки, парти, дошки, килими для ігор в початкових класах, міняти паркет на підлозі, робити ремонт в класі за окремі гроші...І в цей час виникає питання: а на що ж тоді здаємо по "50+10"?§5. Мені абсолютно не зрозуміла тема збору по 50 гривень за 12 місяців, якщо можна озвучити по 70 за 9 навчальних місяців. В результаті хтось здає за літні місяці, хтось не здає. Плутанина виходить.§6. Тепер по питанню з оцими 200 грн. На наших батьківських зборах було чітко сказано: збираємо по 200 грн і найближчим часом, бо так треба. Ніяких там пільг і тому подібного. Звичайно, такі заяви неправомірні і, як виявляється, не мають підгрунтя. (Див.§1,§3,§4)Тобто мій річний "шкільний" бюджет має містити в розрахунку на 1 учня: 50*12=600(на "школу") +200(на вікна) +10*12=120(на клас) +300(на ремонт класу в кінці року).Результат: 1220 гривень, тобто по 135 гривень на місяць в розрахунку на 9 навчальних місяців. І це тільки приблизна математика.Проблема в тому, що озвучуємо 50 грн/міс (на 12 міс), по факту отримуємо 135 грн/міс (на 9 міс), а в реальності - 150 грн/міс (на 9 міс), якщо враховувати всі збори "на школу".А хто в цьому винен? Сам не знаю... Директор точно не винен, голова Піклувальної ради теж, голова класного батьківського комітету тим більше...Для себе вирішив: оскільки в мене 2 школярі, то буду платити по 50 грн за кожного 9 навчальних місяців, тобто 900 грн за двох на 1 навчальний рік (в мене "пільга"- оплата 75%, якщо навчаються 2 учні в одній школі). А на що розподілить ці гроші Піклувальна рада - це її проблеми. Мені так спокійніше.
barancuk Опубліковано 28 Листопада, 2013 в 13:58 #306 Опубліковано 28 Листопада, 2013 в 13:58 Есть такая целая организация задолбавшихся родителей.http://rodkom.org/http://vk.com/rodkom_uaСюда можно вступить или просто бесплатно получить результативное решение вашей проблемы.
Vadimm Опубліковано 28 Листопада, 2013 в 15:39 #307 Опубліковано 28 Листопада, 2013 в 15:39 Якщо зпівставити парочку фактів, виходить цікава картина.1. (звідси)В.Д.Недужко керує нашою школою більше 20 років. Це авторитетний керівник, порядна та чесна людина. У великій мірі саме завдяки йому НВК № 9 став сьогодні однією з кращих шкіл міста та області (тут я "паржав", оскільки школа була однією з кращих в місті чи в області ще тоді, коли Недужко був вчителем історії і не "вспливав", тут треба дякувати талановитим вчителям - ©Vadimm). Складається враження, що директора школи № 9 хочуть змістити з займаної посади.Просимо Вас, Миколо Ярославовичу, допомогти нам та в наступному році позитивно вирішити питання щодо продовження трудових відносин з Недужком В.Д. на посаді директора школи. Це буде для нас запорукою стабільного розвитку нашого навчально-виховного комплексу та успішного майбутнього наших дітей....Голова Піклувальної ради Оксана ЦапСекретар Зоя Гапон2. 50 грн, хрін із ним, нехай 40 грн в місяць, на 2000 учнів, нехай -10% на пільговиків виходить 40*2000-10%=72000 гривень ЩОМІСЯЦЯ здається у фонд школи.Цими грошима розпоряджається піклувальна рада де навіть бухгалтера напевно нема, а голова та секретар якої пишуть дифірамби в адресу директора. Я дуже сумніваюсь що це все робиться на громадських засадах. І винні в цьому батьки, які можуть "тільки не на камеру". Якби в один прекрасний день 30 найактивніших батьків зібралися б разом із журналістами і влаштували б Недужку візит ввічливості "з прістрастієм" ситуація б змінилась. Я впевнений що із 2000 сімей знайдеться парочка таких батьків які здатні не тільки не дати Недужку виперти дитину зі школи, але й самим виперти директора з посади. Так само батьки можуть пачками писати заяви про здирництво, так само можуть писати листи в міністерство, обривати "телефони довіри", записати цікаву розмову з директором на телефон. Тому я підтримав пост Natik'а про "бидло з якого стрижуть бабки".
Mala Опубліковано 7 Травня, 2014 в 09:21 #308 Опубліковано 7 Травня, 2014 в 09:21 Мене цікавлять відгуки батьків, діти яких ходять в 10 школу. Хочемо перевести туди малу, але більшість відмовляє.
Barabas Опубліковано 31 Липня, 2014 в 10:48 #309 Опубліковано 31 Липня, 2014 в 10:48 Сподіваюсь, новий директор наведе лад з тими поборами вже скоро
charlie Опубліковано 31 Липня, 2014 в 10:57 #310 Опубліковано 31 Липня, 2014 в 10:57 а що лоха вже поперли?
Barabas Опубліковано 31 Липня, 2014 в 11:47 #311 Опубліковано 31 Липня, 2014 в 11:47 контракт закінчився
zaHARE Опубліковано 19 Жовтня, 2014 в 07:33 #312 Опубліковано 19 Жовтня, 2014 в 07:33 З новим директором стали збирати 50грн на фонд школи.І просять батьків хоч на 2 класа купити одну плазму,бо проектори у них старі і небезпечні. В мене питання-що вони будуть показувати на плазмі,якщо в Україні практично відсутні інтерактивні матеріали для шкіл?
yurgen Опубліковано 19 Жовтня, 2014 в 08:04 Автор #313 Опубліковано 19 Жовтня, 2014 в 08:04 По 50 ще того року було. На попередній сторінці є мій пост про це. На рахунок плазми - нас 4 роки назад не "просили", а поставили перед фактом, що треба. І на один клас, а не на два. Щось ніби і вчили їх там з допомогою того тєліка. Зараз в класі у керівничкі є проектор. Теж використовують.Якихось явних косяків у нового керманича помічено ще не було.Знайома була на загальних зборах, то з подивом розказувала, що перший раз ні слова не було про гроші, як у недужка.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.