Перейти до змісту

Школа №9

yurgen

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А тут бац і піджали усі хвостики, бо ж бояться, бо ж батьківський комітет тисне, бо ж дитину виженуть...

Я розумію, що страх є, але нічого не зміниться, поки того не зміните ви.

• Відповідей 312
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Та ніхто нічого і не збирався доказувати \я так думаю\. Єдина мета отої "шуміхи" - а пагаваріть! )))) Подруга розказувала про ситуацію в їхньому класі - всі батьки категорично проти другої зміни. А коли вона запропонувала написати звернення до адміністрації школи, у батьків раптом не знайшлося папірця\ручка перестала писати і ще купа абсурдних відмазок. Навіть поставити підписи "ризикнули" далеко не всі. :) І справа зовсім не в школі.

Опубліковано

А тут бац і піджали усі хвостики, бо ж бояться, бо ж батьківський комітет тисне, бо ж дитину виженуть...

Не поджали хвосты, а взяли паузу. Это две разные вещи. А предварительные итоги майн кампфа напишу в личку, ибо кругом враги

Опубліковано

Та ніхто нічого і не збирався доказувати \я так думаю\. Єдина мета отої "шуміхи" - а пагаваріть! )))) Подруга розказувала про ситуацію в їхньому класі - всі батьки категорично проти другої зміни. А коли вона запропонувала написати звернення до адміністрації школи, у батьків раптом не знайшлося папірця\ручка перестала писати і ще купа абсурдних відмазок. Навіть поставити підписи "ризикнули" далеко не всі. :) І справа зовсім не в школі.

Ну тоді хай ходять в другу зміну ці. А у 9-й школи хай далі здають баблішко неясно на що.

Кожен сам хеві метал свого щастя.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

директор в срочном порядке собирает внеплановую родительскую конференцию

Реальна ситуація - збирають по 100 грн. до нового року на заміну вікон в коридорах, туалетах, та інших "нічийних" приміщеннях

последние события с взносами 100 грн в семестр - это уже перебор

§1. Одна з проблем, яку я особисто бачу в даній ситуації - це доступність публічної інформації для широкого загалу.

В одному класі озвучується одна сума "благодійних" внесків, в іншому - інша. Кожен голова батьківського комітету класу розуміє сказане на загальношкільній батьківській конференції по-своєму. От і утворюється безлад.

Мені дирекція свого часу говорила: "Нехай голова класного батьківського комітету підійде до голови піклувальної ради, познайомиться з документами, та вам розкаже про все"...

Зараз зробили непоганий стенд при вході в школу, але він недостатньо наповнений (як для мене) інформацією. Наприклад, я не побачив конкретного рішення: скільки платить кожен клас "добровільних благодійних внесків".

§2. Друга проблема - батьки, що мають дійсно багато грошей та живуть в розкоші, дуже скупі у своїй більшості. І вважають, що всі інші повні нездари, якщо не можуть заробити великих грошей. Хоча, я впевнений, не оплачують в достатній мірі працю своїх найманих працівників. Не кажу за всіх, бо є й порядні люди і беруть на себе великі витрати по ремонту школи. Оце і є справжня благодійна допомога. Я дякую таким людям за те, що вони є.

§3. Третя проблема - це неправильне донесення інформації до батьків. На класних батьківських зборах дійсно будо озвучено "ремонт спортзалу та центрального входу". Хоча мова в той момент йшла про вікна, але хтось щось не так зрозумів і доніс хибну інформацію. А в пресі вже було озвучено, що капремонт повністю фінансується міськбюджетом. Звідси обурення і нарікання.

§4. Четверта проблема - неправильна трактовка Піклувальною радою "річного бюджету". Я так розумію, що названий орган має спрогнозувати витрати і винести цю інформацію на обговорення.

Замість цього маємо картину: "давайте здавати 40+10, ой ні, 50+10, ой ні, 60+10..."

Через деякий час виникає потреба ремонтувати харчоблок, спортзал, вставляти вікна, двері, закупляти проектори, ноутбуки, парти, дошки, килими для ігор в початкових класах, міняти паркет на підлозі, робити ремонт в класі за окремі гроші...

І в цей час виникає питання: а на що ж тоді здаємо по "50+10"?

§5. Мені абсолютно не зрозуміла тема збору по 50 гривень за 12 місяців, якщо можна озвучити по 70 за 9 навчальних місяців. В результаті хтось здає за літні місяці, хтось не здає. Плутанина виходить.

§6. Тепер по питанню з оцими 200 грн. На наших батьківських зборах було чітко сказано: збираємо по 200 грн і найближчим часом, бо так треба. Ніяких там пільг і тому подібного. Звичайно, такі заяви неправомірні і, як виявляється, не мають підгрунтя. (Див.§1,§3,§4)

Тобто мій річний "шкільний" бюджет має містити в розрахунку на 1 учня: 50*12=600(на "школу") +200(на вікна) +10*12=120(на клас) +300(на ремонт класу в кінці року).

Результат: 1220 гривень, тобто по 135 гривень на місяць в розрахунку на 9 навчальних місяців. І це тільки приблизна математика.

Проблема в тому, що озвучуємо 50 грн/міс (на 12 міс), по факту отримуємо 135 грн/міс (на 9 міс), а в реальності - 150 грн/міс (на 9 міс), якщо враховувати всі збори "на школу".

А хто в цьому винен? Сам не знаю... Директор точно не винен, голова Піклувальної ради теж, голова класного батьківського комітету тим більше...

Для себе вирішив: оскільки в мене 2 школярі, то буду платити по 50 грн за кожного 9 навчальних місяців, тобто 900 грн за двох на 1 навчальний рік (в мене "пільга"- оплата 75%, якщо навчаються 2 учні в одній школі). А на що розподілить ці гроші Піклувальна рада - це її проблеми. Мені так спокійніше.

Опубліковано

Есть такая целая организация задолбавшихся родителей.

http://rodkom.org/

http://vk.com/rodkom_ua

Сюда можно вступить или просто бесплатно получить результативное решение вашей проблемы.

Опубліковано

Якщо зпівставити парочку фактів, виходить цікава картина.

1. (звідси)

В.Д.Недужко керує нашою школою більше 20 років. Це авторитетний керівник, порядна та чесна людина. У великій мірі саме завдяки йому НВК № 9 став сьогодні однією з кращих шкіл міста та області (тут я "паржав", оскільки школа була однією з кращих в місті чи в області ще тоді, коли Недужко був вчителем історії і не "вспливав", тут треба дякувати талановитим вчителям - ©Vadimm). Складається враження, що директора школи № 9 хочуть змістити з займаної посади.

Просимо Вас, Миколо Ярославовичу, допомогти нам та в наступному році позитивно вирішити питання щодо продовження трудових відносин з Недужком В.Д. на посаді директора школи. Це буде для нас запорукою стабільного розвитку нашого навчально-виховного комплексу та успішного майбутнього наших дітей.

...

Голова Піклувальної ради Оксана Цап

Секретар Зоя Гапон

2. 50 грн, хрін із ним, нехай 40 грн в місяць, на 2000 учнів, нехай -10% на пільговиків виходить 40*2000-10%=72000 гривень ЩОМІСЯЦЯ здається у фонд школи.

Цими грошима розпоряджається піклувальна рада де навіть бухгалтера напевно нема, а голова та секретар якої пишуть дифірамби в адресу директора. Я дуже сумніваюсь що це все робиться на громадських засадах. І винні в цьому батьки, які можуть "тільки не на камеру". Якби в один прекрасний день 30 найактивніших батьків зібралися б разом із журналістами і влаштували б Недужку візит ввічливості "з прістрастієм" ситуація б змінилась. Я впевнений що із 2000 сімей знайдеться парочка таких батьків які здатні не тільки не дати Недужку виперти дитину зі школи, але й самим виперти директора з посади. Так само батьки можуть пачками писати заяви про здирництво, так само можуть писати листи в міністерство, обривати "телефони довіри", записати цікаву розмову з директором на телефон. Тому я підтримав пост Natik'а про "бидло з якого стрижуть бабки".

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Мене цікавлять відгуки батьків, діти яких ходять в 10 школу. Хочемо перевести туди малу, але більшість відмовляє.

• 2 місяця потому...
  • 2 місяця потому...
Опубліковано

З новим директором стали збирати 50грн на фонд школи.І просять батьків хоч на 2 класа купити одну плазму,бо проектори у них старі і небезпечні. В мене питання-що вони будуть показувати на плазмі,якщо в Україні практично відсутні інтерактивні матеріали для шкіл?

Опубліковано

По 50 ще того року було. На попередній сторінці є мій пост про це.

На рахунок плазми - нас 4 роки назад не "просили", а поставили перед фактом, що треба. І на один клас, а не на два. Щось ніби і вчили їх там з допомогою того тєліка. Зараз в класі у керівничкі є проектор. Теж використовують.

Якихось явних косяків у нового керманича помічено ще не було.

Знайома була на загальних зборах, то з подивом розказувала, що перший раз ні слова не було про гроші, як у недужка.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...