Перейти до змісту

Діяльність опозиції

laska

Рекомендовані повідомлення

Опозиційні сили створили "Комітет захисту України". Підписи під документом поставили керівники 7-ми парламентських партій - "Народного руху", "Батьківщини", "Європейської партії", "Української соціал-демократичної партії", "Партії захисників Вітчизни", "Реформ і порядку" та"Народної самооборони". Із тих, що не представлені у парламенті - ідею підтримали "Свобода" і Українська партія. 

Створення Комітету захисту України ініціювали минулого тижня представники української інтелігенції, зокрема поет Дмитро Павличко, письменник Юрій Андрухович, дисидент Левко Лук'яненко та філософ Мирослав Попович, які закликали до об'єдання націонал-демократів.

Подивившись на ці потуги, приходиш до висновку, що тої бажаної єдності не було й ніколи не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Українські діячі споконвіку не могли згуртуватись заради досягнення спільної мети, бо кожен думає більше за свою шкуру а не за спільний інтерес.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І треба опозиції той комітет зовсім не для захисту України. На жаль.

Ціль усіх випадів опозиції (і діючої, і попередньої) - скинути діючу владу і стати владою самому.

Всі вони там, зверху, дбають про свої пуза, а народ годують обіцянками і популізмом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю нічого у них не вийде у нас як я уже писав у іншій темі (Багато гетьманів а країна одна)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені завжди в цьому розділі хочеться оптимістичне щось написати, тому так мало і пишу :_07:

Але якщо серйозно, - так, єдності в опозиції(не говорю поки про загальний політикум) нема і довго не буде, після помаранчевої на майдан мало хто піде; так, обіцянки і популізм, нам не звикати; так, кожен думає за свою шкуру і пузо, а не за те, за що йому платять думати, в тому числі й опозиція. Але яка вона не є, нам зараз з нею подорозі. І якщо забракне їй сили "скинути діючу владу і стати владою самому", то хоч громадську думку розворошить. І раптом дасть можливість таки вибрати менше зло :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніхто вже їм не вірить, дуже тяжко буде зібрати майдан. Нахрена вони покликали Юльку, Нашу Україну, і остальних уродів.

Зібралися б самі Народний рух, Свобода, Конгрес УН. За ними думаю люди пішли б.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все це звичайно добре, що ти пишеш, Dervish. Тут

Ну и согласен с тем что среди тех кто думает как бы вкусней пожрать, слаще поспать, купить подороже имущество и потрахаться априори согласие быть не может.
я з тобою погоджуюсь. І ЮВТ, і ВФЯ, і ВАЮ - всі одним міром мазані. Тільки ми від цього страждаємо. Але коли таке відбувається:
МІНІСТР ХОЧЕ ЗАСЛАТИ ОПОЗИЦІЮ НА ОКОЛИЦЮ КИЄВА

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов пропонує виділити на околиці Києва велике поле для мітингів опозиції.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Це право наших громадян - проводити мітинги. Але з однією умовою - вони не повинні заважати нормальній життєдіяльності інших людей і установ", - сказав міністр.

"Будь ласка, мітингуйте у парку, але не перегороджуйте дорогу. Не бийте в барабани, бо хтось працює або відпочиває, а ви перешкоджаєте...І так далі. Основна вимога до масових заходів - не порушувати громадський порядок", - заявив Могильов.

За його словами, "відповідати за підтримання порядку, за те, що при цьому не скоюються злочини, повинні ті, хто ці заходи організовує - так вимагає закон".

"Не подобається влада - дочекайтеся виборів і переконайте виборців за вас голосувати", - зазначив глава МВС.

"Але не можна за допомогою куплених людей розпалювати пристрасті, блокувати вулиці і органи влади, - це злочин, за який неминуче доведеться відповідати, причому, підкреслюю, організаторам", - сказав Могильов.

"А взагалі я б виділив для мітингів яке-небудь велике поле на околиці Києва, де ніхто нікому не заважає. І там кричіть, скільки хочете, як в Гайд-парку в Лондоні. Туди прийдуть ті, кого цікавлять ваші ідеї, будете нарощувати прихильників, не перешкоджаючи життю інших", - заявив міністр.

Крім того, відповідаючи на питання, чи був Юрій Кравченко для Могильова авторитетним главою МВС, він сказав: "Без сумніву, авторитетний. Вважаю, що він дуже багато зробив для міліції, МВС при ньому отримало імпульс руху вперед".

Українська правда

Джерело

то це звичайнісіньке обмеження право на збори громадян, що є прямим порушенням норм Конституції України. Могильов прикривається принципом - все що не заборонено, то дозволено. Рішення про відмову щодо проведення мітингу в конкретному місці може винести тільки суд (у випадку якщо місцева влада відмовила у тому ж місці проводити мітинг). Це все нагадує створення таких собі "політичних концтаборів". Класне вирішення проблеми. А що ж він не говорить про мітинги ПР? Чи знову ж таки буде застосовуватись вибірковий принцип? Дуже схоже на російській досвід боротьби з опозицією. Тільки зараз це на рівні "говорильні".

А створення "Комітету захисту України" - це, на мою думку, намагання нарощування електоральної сили. Але ресурс їх вже вичерпаний, як і ПР. Треба боротись за голоси тих, хто голосував "проти всіх".

Якщо Тягнибок вигадає щось неординарне - то народ піде за ним. ЮВТ своїми речами тільки створює істерику. А де дії? Дій нема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Покращення життя вже сьогодні" стукає до нас у двері і щоб від цього покращення люди не взяли в руки вили і сокири, їм хочуть запропонувати вже "провірені" своїм нульовим результатом "хаотичні мітинги всенародного обурення", щоб в людей взагалі руки опустились і їх можна було як щурів під солодку мелодію сопілки в ріці топити. Я не впевнений, але як варіант може й справді влада доручила оппазіції контролювати лохторат контрольованими акціями протесту. На місці влади і при такій калоритній опозиції, я б так робив. Думаю, що задля збереження власних бізнесів наша ідейна опа-зіція багато чого б зробила.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що президент Янукович вимагає посадити її до в'язниці.

Про це Тимошенко повідомила перед головним слідчим управлінням прокуратури, куди вона була викликана в середу.

Тимошенко продемонструвала постанову про виклик до слідчого в зв'язку з проведенням досудового слідства по справі номер 49-1293.

"Слідчий Пушкар запросив мене для вручення постанови про порушення кримінальної справи", - сказала Тимошенко.

За її словами, це робиться з метою її арешту відповідно до розпорядження Януковича.

"Зараз у Генпрокуратурі по всіх кабінетах говорять про те, що Янукович дав персональне доручення керівництву ГПУ знайти будь-які підстави - немає значення які - і протягом трьох-чотирьох місяців посадити мене до в'язниці". - сказала вона.

http://pravda.com.ua/news/2010/05/12/5032894/

піар чи реально Яник рішив посадити Юлю?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

піар чи реально Яник рішив посадити Юлю?

Посадити її не завадило б звичайно, але трішки пізніше, бо зараз і так нема, що протиставити Вітьку ...

З.І. Піар походу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Імхо, але це чорний піар :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

о їй то світить не мало за її справи, хоча було б справедливо щоб леді Ю. сіла разом з паном Я.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо посадить то від влади його так просто не відтягнеш, бо самого посадять слідуючі. Нічого їй не буде. Попробують трохи майна, грошей забрати, тож бандіти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається, це чергове залякуання опозиції - дивіться, що буде з вами, якщо не будете з нами товаришувати. Справа Путцна живе та процвітає! Я сам до ЮВТ симпатій не маю. Але Януковичу необхідно створити опозицію (саме створити), яка була б для нього зручною - показати ЄС та США: дивіться - є опозиція і є демократія, опозиційні ЗМІ працюють - нема утисків свободи слова. Тобто, за основу взята російська модель боротьби з опозицією (тільки Путін під кінець 1 терміну побачивши, що нема дієвого спротиву - зажав гайки опозиції на всі 100%). Тільки Янукович, як завжди, веде себе як слон в посудній лавці. Спочатку зробить незграбно - а потім думає.

Я думаю, що foxx77 правий - трохи пообскубують і залишать в спокої. Ніхто ЮВТ "реальний строк покарання" (позбавлення волі) давати не буде (це якщо справа дійде до суду) - бо тоді буде прецедент. Або дадуть можливісь покинути територію України, але, думаю, ЮВТ на таке не піде - що б я втікала з рідної країни? - скаже ВОНА з властивим їй революційним запалом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Налоговая трясет банки Тимошенко

КИЕВ, 12 мая. Государственная налоговая администрация (ГНАУ) подозревает три банка в хищении бюджетных средств. Об этом заявил первый заместитель главы ГНАУ — начальник налоговой милиции Виктор Шейбут, сообщают «Контракты».

«Таких, как банк “Славянский”, у нас уже три финструктуры. Это — средние банки, которые были частью преступной схемы и использовались в качестве инструмента для вымывания бюджетных средств. Мы знаем, что некоторые высшие руководители банков действовали сознательно», — сказал он.

«Будем возбуждать уголовные дела, а сейчас мы на стадии документирования по факту расхищения бюджетных средств», — добавил он.

Как сообщалось, банк «Славянский» был создан в 1989 году. В 1999 году по размерам капитала он входил в пятерку крупнейших украинских банков, однако в 2001 году был ликвидирован после длительных разбирательств с ГНАУ относительно уклонения от уплаты налогов.

Европейский суд по правам человека весной 2010 года обязал Украину выплатить экс-главе банка «Славянский» Борису Фельдману гривневый эквивалент 8 тыс. евро за проведение несправедливого судебного процесса.

В 2002 году суд признал Фельдмана виновным в хищении денежных средств и уклонении от уплаты налогов, приговорив к девяти годам лишения свободы с конфискацией.

Однако затем судейская коллегия Верховного суда Украины (ВСУ) отменила обвинение в части уклонения от уплаты налогов, смягчив наказание до пяти лет лишения свободы. В июне 2004 года Фельдман досрочно освобожден из тюрьмы после того, как отбыл половину срока лишения свободы.

В свое время в банке «Славянский» находились счета корпорации «Единые энергетические системы Украины» (ЕЭСУ), а банк называли близким к Юлии Тимошенко.

В 2002 корпорацию ЕЭСУ обвинили в причастности к незаконным операциям, которые проводились через банк «Славянский». Около миллиарда долларов, предназначенных России в счет оплаты за газ, были переведены на счета банка на острове Науру, писали СМИ.

Джерело

Підтвердження того, що ЮВТ починають потрохи обскубувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рятуйте Україну !!! (В котрий раз …)

Від зрадників, невігласів продажних ?

Від горе-патріотів неуважних ?

Що не змогли з”єднатися в одно

Й країну нашу кинули в лайно…

То що ж нам, і від кого рятувати ?

Та ми й себе не вмієм шанувати…

То як же зможем край свій вберегти

Щоб до Москви у найми не піти ?

Навчіться ж накінець вже українці,

(Яких злобА наповнила по вінця),

Єднатись разом мов одна родина, -

Лише тоді розквітне Україна.

(с) kanaris

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мій хороший друг :) kanaris

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...