Перейти до змісту

Професія веб-розробника

leviks

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

krapka, знаєш шо каже головний стандарт з валідації? "якшо воно дивиться нормально у всіх браузерах - всім чхати як воно зверстано".

ЗІ: то я кажу з практики, а так зауваження слушне.

• Відповідей 121
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

пропоную всім активістам в колону по-двоє і на заняття! а потім і буде атчом пабалтать за келихом гарного пива...

не судіть і не судимі будете, сказав один вумний дядько.

Опубліковано

krapka, знаєш шо каже головний стандарт з валідації? "якшо воно дивиться нормально у всіх браузерах - всім чхати як воно зверстано".

ЗІ: то я кажу з практики, а так зауваження слушне.

ок. ласкаво просимо на курси! :)

якшо є стандарти. тре їх дотримуватись. а не маслати ГОВНОсайти.

які потім адекватно хер поставищ по пошуковим запросам.

бо їх забанили за те шо сторінка грузиться непомірно довго.

ай ай ай...

ПОШУКОВІ ЗАПРОСИ...

ітак дітки запишіть будьласка нові слова — пошукові запроси, бан, та саме основне ГОВНОсайт

П.С. гадаю не варто продовжувати дискусію бо перейдемо на образи.

вам - хер шо докажеш. це рас. а два — кращеб ТС дійно розказав би як людям впарювати готові ЦМСи за нормальні бабкі.

Опубліковано

foxocoder, своє "портфоліо" встудію ілі нє поцан? :)

кстаті з приводу портфоліо - коли фоксокодер буде такі штукі організовувати тоді і вимагайте з нього адекватне портфоліо. :)

Опубліковано

і на останок

на сайті internetdevels.com зазначено 125 projects

але якшо перейдемо на сторінку портфоліо то побачимо 7 сторінок по 5 сайтів та 1 сторінку з 1 сайтом. ітого - 35 сатів.

да 35 + 1 = 35...

чого - бо http://www.politikkompass-online.de/ якій тут зазначений як POLITIKKOMPASS.. мертвий...

а на скільки я знаю правила хорошого тону - биті лінки краще іскорЄнннять..

де ще 90 ?????

а ось де.

тре просто в різних категоріях проставляти один і той же сайт. і тоді кількість робіт то виросте в рази.. :)

Опубліковано

http://internetdevels.com/en/portfolio

замовник http://chiq.com/ - дивимся на сайт

Перевіряемо його на валідність і ось шо маемо :

Result: 11 errors / 34 warnings

line 62 column 87 - Warning: '<' + '/' + letter not allowed here
line 134 column 9 - Error: <fb:like> is not recognized!
line 134 column 9 - Warning: discarding unexpected <fb:like>
line 187 column 7 - Warning: <embed> is not approved by W3C
line 223 column 9 - Warning: <embed> is not approved by W3C
line 273 column 9 - Error: <fb:like> is not recognized!
line 273 column 9 - Warning: discarding unexpected <fb:like>
line 299 column 9 - Error: <fb:like> is not recognized!
line 299 column 9 - Warning: discarding unexpected <fb:like>
line 326 column 9 - Error: <fb:like> is not recognized!
line 326 column 9 - Warning: discarding unexpected <fb:like>
line 353 column 9 - Error: <fb:like> is not recognized!
line 353 column 9 - Warning: discarding unexpected <fb:like>
line 381 column 9 - Error: <fb:like> is not recognized!

Опубліковано

как всегда на етом форуме все обосрали...не поддержать человека в его начинаниях он же не просит у вас за это ничего в замен...одним словом менталитет !!!

ні. просто я хочу довести що "навчати їздити на автівці має професіонал, а не блондінка яка тільки отримала права".

якшо б в тих проектах не було до чого домахатись ти думаеш тут йшла б така полеміка?

звичайно ні.

а так і сам не вмію і ще народ так само "навчу".

ось. я нікого не хотів образити. тупо вказав на помилки.

П.С. хочите погратись з репутацією? будьласка :)

Опубліковано
ні. просто я хочу довести що "навчати їздити на автівці має професіонал, а не блондінка яка тільки отримала права".

якшо б в тих проектах не було до чого домахатись ти думаеш тут йшла б така полеміка?

звичайно ні.

а так і сам не вмію і ще народ так само "навчу".

ось. я нікого не хотів образити. тупо вказав на помилки.

П.С. хочите погратись з репутацією? будьласка :)

2 artshock

З чого все і розпочиналося див. сюда

Опубліковано

ты возьми протестируй сайты Лебедева...я уверен там тоже найдутся ошибки в коде...темнеменее его студия в топе СНГ, он берет за свои услуги десятки тысяч вечно зеленых и еще диктует моду в интернете...так что это еще не показатель того что человек ничего не умеет и не чему не научит ИМХО

Ще раз перечитай топік.

Людина яка пише CSS під друпал, може рахувати себе веб розробником, так само кішка може рахувати себе тигром.

ИМХО - написання CSS не е повноцінною веб розробкою...

кста натянуть тот же шаблон надо тоже иметь какие то знания в программировании!

Мінімальні. Треба більше мати знання друпала ніж програмування.

UPD

Я не проти використання готових ЦМС, я протів видавання цього використання за веб-програмування...

Опубліковано

Да это уже совсем другой вопрос...я просто видел как вы с крапкой приколупались к Друпалу...и еще хотел спросить что в твоем понимании "полноценный проект"?

див. сюда

Опубліковано

Я щось не розумію? Ще курсів нема, я вони вже комусь в одному місці печуть? жаба душить чи що?

та навіть якщо навчати буде не мегапрофі, і якщо навчить когось (та ще й безкоштовно) зліпити свій сайт з шаблона, то це, я вважаю, вже буде великий плюс

Опубліковано

:D Наїжджаючі вбили своєю "не втемі" та купою жовчі. Навіть коментувати не хочеться.

Розумію, жаба то душить. Нічо не вдієш :)

Ви візьміть, складіть сайт на друпалі і модулях, не пишучи жодного рядочку свого коду, напишіть цсс і продайте його :). Зробіть хоча б це - тоді можна хоть якось сприймати серйозно ваші каменти.

Тоді будемо говорити дальше. Тільки після того як ви продасте один сайт на друпалі з модулями, не написавши коду.

друге:

Відкрию маленьку таємницю, що друпал на 80% - це фреймворк, і тільки на 20% - цмс-ка. Вот ми той фреймворк і юзаєм, не придумуючи кожного разу новий велосипед.

третє:

можливо ви не чули про замовлення, які не повинні бути в портфоліо і не мати копірайтів розробника. Тоді співчуваю, ви не мали реально гарних замовників...

четверте.

Якщо chiq.com - то цсм-ка з шкурками, то я самий-самий горний Алєнь )))) і якорь мне в ж*Пу ))

Можу це писати, бо сам власноручно, тими ж пальцями, що зара тут пишу, писав купу функціоналу для цього сайту.

Шановні, не прикалуйтесь так. Я розумію що нас*рати можна і треба на конкурента, в першій же темі де можна. Але ж то ні до чого не приводить. По перше - нам абсолютно не страшні конкуренти, типу пишучих тут. Вам ше до нас і до наших замовників як до "самізнаєтекуда". По друге ... Луцьк не наш основний ринок. Пропоную гадити в англоязичних форумах, чи хоча б десь на на схід троха )).

Ладно, все фігня. Сонце класне, йду на вулицю. Не ругайтесь, все буде добре :)

Опубліковано

Маю думку, що пан zolexiy поставив всіх куда треба.

А топікстартера підтримую,і впевений що це тількі спочатку буде купка ентузіастів,а згодом можна буде відкривати повноцінну школу(або курси).

Так тримати!

Опубліковано

:lol: :lol: :lol: :lol:

Оце ха-ха!!!!

Дякую за критику!!!

Foxocoder та Krapka - запрошую вас на каву, познайомимося, конструктивно подискутуємо в цікавій та живій розмові, адже цікаво поспілкуватися на теми, якими живеш :)

Єдине що скажу - це на рахунок кількості проектів в портфоліо internetdevels.com. В англомовному світі перед тим як прислати навіть технічне завдання просять підписати Non-Diclosure Agreement, Договір про нерозголошення. Це в них звичайна практика. По цьому договору розробник не має права поширювати технічне завдання, а також не можна виставляти сайт в портфоліо.

Щоб не виглядати голослівно, пропоную дружній спір на ящик пива з кожним, хто хоче перевірити - ми зустрінемося і я або покажу перелік з 125 сайтів (причому на своєму хостингу) і я виграю... або виявиться що робіт у нас менше, і я програю :D Кожен хто програв - ставить ящик пива :D

Приєднуйтеся до фан-сторінок школи:

http://www.facebook.com/#!/pages/Skola-veb-rozrobnika/117661931597210

http://vkontakte.ru/club17409881

Опубліковано

Ну що, панове, етап різкої критики ми кажись пройшли, ну і як завжди у нас принято - якийсь вова-невдаха облає, потім думає; ну нічого, це тільки показує що напрямок правильний... :P

Приступимо до самого діла?

Почали поступати запити від перших бажаючих. Кажись, буде діло :rolleyes:

Опубліковано

Звісно, що розробка під ВЕБ багатогранна і має багато напрямків.

Хтось робить з нуля, хтось пише свої фреймворки, хтось використовує готові.

Хтось отримує кайф просто від роботи, комусь важливий результат, а комусь треба повиделуватись "модними" технологіями, критикуючи когось іншого.

Задача ВЕБ розробника - зробити готовий сайт.

Тому використання фреймворку, значно пришвидшує результат.

Ніхто не каже, що топікстартер гуру. Але те що людина має певний досвід це однозначно.

І якщо в людини є бажання поділитись своїм досвідом - це супер.

Хто планує займатися розробкою під ВЕб на гайте часу, записуйтесь на курси.

Як мінімум отримаєте певну базу, щоб рухатися далі.

Звісно, що в автора можуть бути свої скриті мотиви. Як наприклад, підшукати (підучити) нових толкових програмістів для свого ж бізнесу.

Але ж він для цього готовий витрачати власний час і зусилля.

Мені, наприклад, ідея подобається.

Якби був школяром чи студентом, то може і записався б сам.

Опубліковано

ууууух

ви тут натринділи

кроч. тепер попорядку.

1. мої проекти всі підпадають під NDА. тому тут їх і не буде ніколи.

навть за ящик пива чи за два.

2. ту leviks — ви так всім клієнтам впарюєте шо мол нізя показувати ці проекти? і з вами після ПОКАЗУ цих проектів ще хочуть працювати?

3. знову ту leviks - я пйу чай та пиво. і думаю нам не буде про що говорити, оскільки я різка людина і можу в реалі дати по писку.

4. для прихильників лебедя — не рівняйте себе з ним. і для початку поцікавтесь звідкиля він взявся і під ким він ходить.

5. всім хто тут тре про те шо це дійсно треба і що він власноруч модифікував код під друпал — і шо? і ти крут? вітаю. я не буду з вами вступати в суперечку. вважаеш себе — "вау я модний" і живи з цим.

6. для тих хто дійсно хоче навчитись — юзайте з головою пошук. бажано буржуйській. а забивати голову дурнею — я вам не раджу. буде важко перевчатись.

П.С. нікого не хтів образити. звиняйте якшо шо.

Опубліковано

Звісно, що розробка під ВЕБ багатогранна і має багато напрямків.

Хтось робить з нуля, хтось пише свої фреймворки, хтось використовує готові.

Хтось отримує кайф просто від роботи, комусь важливий результат, а комусь треба повиделуватись "модними" технологіями, критикуючи когось іншого.

Задача ВЕБ розробника - зробити готовий сайт.

Тому використання фреймворку, значно пришвидшує результат.

Ніхто не каже, що топікстартер гуру. Але те що людина має певний досвід це однозначно.

І якщо в людини є бажання поділитись своїм досвідом - це супер.

Хто планує займатися розробкою під ВЕб на гайте часу, записуйтесь на курси.

Як мінімум отримаєте певну базу, щоб рухатися далі.

Звісно, що в автора можуть бути свої скриті мотиви. Як наприклад, підшукати (підучити) нових толкових програмістів для свого ж бізнесу.

Але ж він для цього готовий витрачати власний час і зусилля.

Мені, наприклад, ідея подобається.

Якби був школяром чи студентом, то може і записався б сам.

ДЛЯ ТИХ ХТО В ТАНКУ ЩЕ РАС ПОВТОРЮЮ — НІЗЯ ВЧИТИСЬ В ЛЮДИНИ, ЯКА НІФІГА, НЕ ЗРОБИЛА ВЛАСНОРУЧ. А ПРОСТО МОДИФІКУВАЛА КОД.

ВЧИТИСЬ ТРЕ У ПРОФЕСІОНАЛІВ. ПЕРЕЧИТУВАТИ ТРЕ В-3-ОРГ. ЮЗАТИ ПЛАТНІ КНИЖКИ. а не забивати собі сміттям голову.

наприклад привожу для левкіса пораду, яка зазначена в самій простій нормально-адекватноій книжці по верстці:

якщо у вас дохера СSS файлів - юзайти імпорт. а на кінцеву сторінку дайте один основний файл в який імпортяться ваші "ХОТЬ МІЛІОН" css файлів...

:)

ГУТЛАК. МАЗАФАК :)

Опубліковано

Просто цікава закономірність виходить.

Хтось вміє розробляти і пробує поділитимся з іншими.

Але як тільки озвучується таке бажання, знаходиться куча "спеціалістів" по даному питанню, які при цьому палець о палець не стукнуть щоб поділитися з кимось знаннями (повчити).

Хіба що тільки покритикувати.

До того ще й нервуються, як це мол так буде вчити хтось інший, а не вони (спеціалісти).

І як так взагалі про них забули?

Ви якщо хочете щось дати людям - то пропонуйте, якщо хочете показати свою "крутість" то покажіть реальними фактами (зсилками).

А то зафлеймили тему пантами ні про що.

Критикувати когось легше всього, а може спробуєте для початку організувати щось своє (курси)?

Опубліковано

Просто цікава закономірність виходить.

Хтось вміє розробляти і пробує поділитимся з іншими.

Але як тільки озвучується таке бажання, знаходиться куча "спеціалістів" по даному питанню, які при цьому палець о палець не стукнуть щоб поділитися з кимось знаннями (повчити).

Хіба що тільки покритикувати.

До того ще й нервуються, як це мол так буде вчити хтось інший, а не вони (спеціалісти).

І як так взагалі про них забули?

Ви якщо хочете щось дати людям - то пропонуйте, якщо хочете показати свою "крутість" то покажіть реальними фактами (зсилками).

А то зафлеймили тему пантами ні про що.

Критикувати когось легше всього, а може спробуєте для початку організувати щось своє (курси)?

по суті:

ЩЕ РАЗ ПОВТОРЮЮ людина яка не вміє .. вона не навчить.

ті хто ВМІЮТЬ — не будуть створювати собі конкуренцію. оскільки вона вже є.

по третє. я намагався нікого не ображаючи наштовхнути тих, хто хоче чомусь навчитись поюзати пошук та все ж таки найти там де вчать.

по четверте - нах це все мені... правільно, тіпа ПОНТИ. більше ні одного поста мого поста тут не буде

АЙДА ВСІ НА КУРСИ!!!!!!!!!!!!!

УРА ТОВАРЕСЧІ!

ЗА ЛЕНІНА!!! ЗА СТАЛІНА!!!! ЗА КУРСИ!!!!

всім гарних вихідних!

Опубліковано

ДЛЯ ТИХ ХТО В ТАНКУ ЩЕ РАС ПОВТОРЮЮ — НІЗЯ ВЧИТИСЬ В ЛЮДИНИ, ЯКА НІФІГА, НЕ ЗРОБИЛА ВЛАСНОРУЧ. А ПРОСТО МОДИФІКУВАЛА КОД.

Що значить просто?

Раз модифікувала, то вже не просто!

Код сам собою не модифікується.

Я, наприклад, не знайомий з топікстартером, і казати, що він зробив чи не зробив, не став би.

Чи ти його тінь і слідкував постійно за ним, щоб робити такі голослівні заявки?

Чоловік, як мінумум, організував бізнес-процес, зібрав людей, організував команду.

А не сидить сам по собі як вовк-одиночка, і не ганяє панти який він модний.

Складається враження, що тобі ще до нього в даному плані рости і рости.

2 krapka: Молодець, що ти сам розібрався в ВЕБ-розробці через пошук. Але не всі такі "вумні".

Опубліковано

А хто сказав шо вумний ?

З.І. 2krapka - ти всього навсього хамло... навіть не хочеться руки марати шоб тобі мінус вліпити в репу :)

Опубліковано

Ще одна приписочка. Даний господін (не скажу, шо уважаемий), він жеж топік стартер, питаеться випендретись, а також пропіаритись за ваш жеж, шановні, рахунок, хай він каже шо це безвоздмездно, хай він каже шо завгодно, але мета в нього одна,

гроші. І я вам можу дати 90%(10% залишаю на його совість) гарантію шо навчити кого небудь чому небудь в нього на меті взагалі не стоїьть. А план його действій следуюсчий :

"Я відкрию школу. Шо я людям дам(в плані знаннь) мені пох. абсолютно. Мені тре шоб вмене в портфоліо оказався сче один чудесний проект дирехтором которого я стану. Потім я замучу сайтег на якому напишу імена і фамілії учившихся і отучившихся, і буду цей сайт показувать буржуям - вот подивіться який я класний плюшевий мішка, я такий профессіонал шо навіть і школу відкрив..."

З.Ы. Ще не всі інтернетдевловці мені мінусів наліпили? :D

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...