Перейти до змісту

Професія веб-розробника

leviks

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я теж хочу на курси. Хочу!!! Куди звертатися?

і де будуть дані курси проходити?

Бажаючі - звязуйтеся за моїми контактами:

[email protected]

скайп: v.levandovsky

050-6346156

Зараз активно займаюся пошуком приміщення, веду переговори, щось придумаємо! :)

• Відповідей 121
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
' date='05 мая 2010 - 11:46' timestamp='1273049189' post='490104']

А вже питали, що то за звір ота "веброзробка"? Це важливо...

Відповідь тут:

"

1) Запускаємо в навчання "Курс молодого бійця"

В курсі буде ознайомлення з базовими речами, наприклад що таке хостінг, вебсервер, html, css, денвер, по процесам - проектування, дизайн, розробка, верстка і т.д і т.п.

"

Тобто перший крок - це просто введення в тему

2 Leviks

Я замість Денвера рекомендував XAMPP, він так само легко ставиться, але набагато стабільніший в роботі.

Погоджуюсь

Опубліковано

Дуже цікава тема, поки дочитав до кінця, чуть не обісцяв монітор кип’ятком. =)

Але як відомо, мірило усього - результат. Дослідивши тему хваленого Друпала, виявив цікаву фішку.

Дуже багато розмов про його унікальність, крутість, офігенність і т.д.

АЛЕ!

Що ми бачимо в результаті - УСІ сайти до болі одноманітні та стандартні. Один і той самий убогий

трьохкомпонентний портальний дизайн, одні і ті ж самі теми і візуальні рішення що впізнаються за кілометр.

І що? Це називається гнучка ЦМС? Не може бути щоб усі розробники було лохами і робили лише говносайти.

Ком'юніті друпала теж своєрідне. Там або супер-мега-гуру і діди-засновники, які менш чим за 2000 єнотів і не пукнуть,

або школьнєгі, яким хочеться зрубати на халяву бабла з клієнтів і всучити їм щось подібне на коструктор-недоробку з

маразматичним дизайном і т.д.

Якийсь ахтунг :(

Як підтримувати і розвивати сайт на друпалі - це тільки для "ізбранних". Якщо зробити сайт на друпалі і передати його

іншому, то просто в майбутньому нічого цікавого не вийде. Його навіть обновляти не будуть.

Для невеликих проектів - дуже важко і складно. Для великих - отримуєм монстра,

завантаження сторінок якого не кожен діждеться. Плюс матюки від хостерів.

В загальному, якщо за друпалом майбутнє, то не в самій близькій перспективі.

Знайомі довго вибирали ЦМС для сайта. Уже майже вибрали Друпал, але...

Код виводу і шаблони потрібно збирати по всьому коду (для звичайного юзера тире дизайнера - все, торба), навішав модулів -

все, тормоз конкретний (здається що простіше витягнути просалену палку з дупи свині чим діждатись від нього відклик...)

Висновок - в корзину, хоча з початку все так добре починалось.

Плюс до всьго: ДЕ ООП? УЕпАНСКИЙ API.

Друпал помер так і не встигнувши родитись.

Дякую за увагу. Просто висловив свою думку.

Опубліковано

перша ссилка з гугла: http://www.dserg.com...2008-03-04.html :)

З.ы . Напиши своє імхо, на чому добре розробляти портали, плз.

P.S.S лохи - замовники :D (скрін з сторінки по ссилці вище, кому влом клікнути.)

2010-05-05_1544.png

Опубліковано

Панове, хочу наголосити, що основна тема даної вітки - не обговорення друпала =))

навішав модулів - все, тормоз конкретний (здається що простіше витягнути просалену палку з дупи свині чим діждатись від нього відклик...)

є чудова друпал-прикмета: більше досвіду -> менше модулів.

і якшо вже тормозить - це вже питання до адміністратора вашого сервера і програміста який робив сайт,

в своєму портфоліо маємо декілька сайтів які витримують десятки тисяч хостів на добу, при цьому навантаження сервера навіть в піки не перевищує 1%.

тому якшо все використовувати з розумом згаданих вище тормозів можна уникнути.

2 zolexiy:

про білий дім забувся :)

Опубліковано

2 zolexiy:білий дім забувся :)

та, білий дім америки взагалі лохи :) .. Тупо зібрали друпал з шкуркою (поправивши тему) і тішаться :)

Опубліковано

Друпал помер так і не встигнувши родитись.

Дякую за увагу. Просто висловив свою думку.

//sarcasm mode on

Доброго дня, пане habrahabr. Бачу ви дуже добре розібрались у Друпалі, його коммюніті і сайтах, які його використовують.

І, як тут уже було відміченно, це рішення для людей які:

- Або мають мало грошей для розробки своєї ЦМС, як от наприклад, президент цієї бананової республіки (банани не вродили, нема що продавати) :

http://www.whitehouse.gov/

- Або настільки криворукі програмери, що не можуть сісти і написати щось вартісне своє, як от це зборище індусів:

http://www.ubuntu.com/

- Або їх не хвилює кількість користувачів, комфорт і зручність перегляду сайту, як от ця маловідома группа (мабуть, ви ніколи про таку і не чули, в них мало фанів, на той сайт ніхто не ходить) :

http://www.missionmetallica.com/

Ну й інші нерозумні люди, накшталт НАСА, Гарварда, МІТ, Групи Слеєр та багато інших : http://drupaler.ru/links/drupal

//sarcasm mode off

З.І. не покормиш троля - день пройшов дарма.

Опубліковано

Тема створена для обговорення ініціативи по Школі веб-розробника.

Обговорення не по темі прошу модераторів терти

Хочете спорити що краще, чи хто розумніший - зробіть собі окрему тему.

Хто ще не зрозумів - має місце особисте вияснення відносин.

Вроді дорослі люди, а такою фігньою маєтеся :D

Опубліковано

Якщо тут є студенти з технологічного корпусу політеху,

то роздрукуйте і повісьте об"ву в холі.

Там хватає потенційно зацікавлених студентів, які не висять на борді.

Опубліковано

Хороша ідея! :)

Опубліковано
' date='05 мая 2010 - 11:46' timestamp='1273049189' post='490104']

А вже питали, що то за звір ота "веброзробка"? Це важливо...

Відповідь тут:

"

1) Запускаємо в навчання "Курс молодого бійця"

В курсі буде ознайомлення з базовими речами, наприклад що таке хостінг, вебсервер, html, css, денвер, по процесам - проектування, дизайн, розробка, верстка і т.д і т.п.

"

Тобто перший крок - це просто введення в тему

Пане засновнику громадської організації «Асоціація Розвитку Інтернет Простору», дайте відповідь, будь-ласка, на запитання про те, яким боком відноситься до «Розвитку Інтернет Простору» плодіння бидлокодерів в промислових масштабах?

Опубліковано

ЩЕ РАЗ ПОВТОРЮЮ людина яка не вміє .. вона не навчить.

Питання. А звідки ти знаєш що leviks нічого не вміє і не навчить??? Можливо ти вмієш? Так покажи свої знання, бо прочитавши тему я прийшов висновку що крім того як "обсирати" людей пустою критикою ти нічого не вмієш.

ті хто ВМІЮТЬ — не будуть створювати собі конкуренцію. оскільки вона вже є.

А до чого тут конкуренція??? Можна подумати, що коли хтось вивчить програмування і Друпал відразу побіжить створювати свою веб студію. І взагалі щоб стати гідним конкурентом internetdevels.com на мою думку треба як мінімум років два сидіти і вчити саму теорію а потім збирати ВЕБ майстрів, створювати ВЕБ компанію, просувати її і тоді може через пару років УСПІШНОГО існування цієї ВЕБ студії можна буде сказати, що вона конкурент internetdevels.com

Опубліковано

Хороша ідея! :)

На рахунок приміщення - можна домовитись в п"ятій школі.

А ще кращий варіант - підійти в політех і поговорити з деканом факультету комп"ютерних технологій.

Вони в принципі мали би бути зацікавлені, в додатковому навчанні їхніх же студентів.

Опубліковано

habrahab ты написал своё мнение? ПРИДУРОК ...

на первой же ссылке нашел текст который ты перевёл на украинский http://www.cmslist.ru/forum/2/drupal_govno/

Оце ж хаха))

Та і юзер був створений сьогодні,і єдине повідомлення його відразу в цій темі..думаю все ясно-комусь жим-жим!

По темі: я з політєха, рекламою серед знайомих займусь.

Опубліковано
' date='05 мая 2010 - 16:47' timestamp='1273067266' post='490339']

Пане засновнику громадської організації «Асоціація Розвитку Інтернет Простору», дайте відповідь, будь-ласка, на запитання про те, яким боком відноситься до «Розвитку Інтернет Простору» плодіння бидлокодерів в промислових масштабах?

Ви маєте до мене щось особисте?

Опубліковано

А по-моєму, плодіння бидлокодерів чи небидлокодерів залежить від самого кодера, його мрій, бажань і світобачення, а не від людини, яка хоч щось хоче робити а не сидіти базікати на борді.

(асабісто проти шкварка нічо не маю ;) , я у загальному)

Опубліковано

Я вас не знаю, але вже вдосталь начитався розпіареної маячні, яку ви зі своїми вірними працівниками розносите по всіх цих інтернетах. От наприклад, як беззаперечне твердження вашої авторитетності кимось з них було наведено, що ви є засновником ГО «Асоціація Розвитку Інтернет Простору». Я не можу уявити собі, як розвинуть інтернет-простір люди, навчені на подібних курсах. Якщо хтось хоче справді навчитися чогось дійсно толкового, не витрачайте час на переливання з пустого в порожнє, а заведіть собі безкоштовний аккаунт в iTunes Store й перегляньте безкоштовні лекції з курсу «Computer Science» Стенфордського Університету. Заодно й англійську підтягнете.

Просто прочитати список доповідей з ваших всяких баркемпів (про які, на тому ж хабрі, навіть, хтось примудрився написати) і все стане ясно:

— Концепція web 2.0

— Wiki - можливості використання

— Громадянська журналістика і блоги

— Використання RSS

— Соціальні мережі

— Google - короткий огляд: історія, компанія, сервіс, цікаві факти

— Google Docs

— Google Talk & Jabber

— Google Search - як знайти те що не шукаєш. АБО як наш пошук зробити кращим та швидшим.

І так далі.... Чуваки не розуміють, шо на ті баркемпи ходять люди, які вже є девелоперами і яких не треба вчити, як шукати в гуглі чи шо таке вікіпєдія. Так нє, раз-за-разом та ж сама нецікава жувачка...

Представити, чого б мене навчили на цих курсах веб-девелопера — якось страшнувато.

Опубліковано

Почнуться курси - все буде видно. А ті хто заздрить - заздріть мовчки. Кому цікаво - той піде,і вислухає людей,які мають досвід,і хочуть ним поділитись з іншими. А ті хто кідається просто так - самі ж себе видають. Нічого не вміють,і не хочуть навчитись.

Опубліковано
' date='05 мая 2010 - 17:44' timestamp='1273070689' post='490397']

Я вас не знаю, але вже вдосталь начитався розпіареної маячні, яку ви зі своїми вірними працівниками розносите по всіх цих інтернетах. От наприклад, як беззаперечне твердження вашої авторитетності кимось з них було наведено, що ви є засновником ГО «Асоціація Розвитку Інтернет Простору». Я не можу уявити собі, як розвинуть інтернет-простір люди, навчені на подібних курсах. Якщо хтось хоче справді навчитися чогось дійсно толкового, не витрачайте час на переливання з пустого в порожнє, а заведіть собі безкоштовний аккаунт в iTunes Store й перегляньте безкоштовні лекції з курсу «Computer Science» Стенфордського Університету. Заодно й англійську підтягнете.

Просто прочитати список доповідей з ваших всяких баркемпів (про які, на тому ж хабрі, навіть, хтось примудрився написати) і все стане ясно:

— Концепція web 2.0

— Wiki - можливості використання

— Громадянська журналістика і блоги

— Використання RSS

— Соціальні мережі

— Google - короткий огляд: історія, компанія, сервіс, цікаві факти

— Google Docs

— Google Talk & Jabber

— Google Search - як знайти те що не шукаєш. АБО як наш пошук зробити кращим та швидшим.

І так далі.... Чуваки не розуміють, шо на ті баркемпи ходять люди, які вже є девелоперами і яких не треба вчити, як шукати в гуглі чи шо таке вікіпєдія. Так нє, раз-за-разом та ж сама нецікава жувачка...

Представити, чого б мене навчили на цих курсах веб-девелопера — якось страшнувато.

Не подобаєця - Вас ніхто не силує.

Можете передивитися наші заходи ще репортажі:

Накінець скажу - ця критика мене тільки заводить і заряджає, то ж можете продовжувати і навіть підсилити тиск.

Все одно я організую цю Школу попри те, що є стільки "доброзичливців" :D

Опубліковано

Перші уроки по написанню хуків для Друпала і введення в інтернет секюріті почались.

Записуйтесь швидше. Кількість місць обмежена. =)

Фото з перших уроків. Мастер йода. Ентаро адун...

http://picasaweb.google.com.ua/bohartik/InternetDevelsNewYear2010#5419537845326269330

Опубліковано

Перші уроки по написанню хуків для Друпала і введення в інтернет секюріті почались.

Записуйтесь швидше. Кількість місць обмежена. =)

Фото з перших уроків. Мастер йода. Ентаро адун...

http://picasaweb.goo...537845326269330

О, да. Так ми відпочиваєм :) . Дякую за ссилку.

А люди в той час др*чать власні цмс-кі :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...