Перейти до змісту

Приріст оперативки 512 до 1Gb

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Чи відчується приріст роботи системи (Wind ХР SР2) при збільшенні оперативки з 512 на 1024 мб, якщо процесор всього лише Pentium M (740) 1.73 Ghz, 533 Mhz FSB (TravelMate 4602WLMi)? швидкість памяті ще не вияснив (підтримує dual channel)... і де потім подіти стару память (2х256), хто що знає?

Опубліковано

Все залежить від задач які на компютер навішуються.

Якщо судить по стандартним міркам то тебе збільшення опери не особо спасе, але якщо часто використовуються прогі котрі жруть оперу то це інше діло.

Опубліковано

тра спочатку подумати тверезо чи варто в таку систему довкладати. може продати, докласти і купити щось вже я так думаю на порядок краще?

ноуту де немає нормального відео (тільки інтегроване) багато памяті це гроші на вітер. все одно в ігри не пограєш, а для просто серйозних зачад проц не той. а так офіс, музика , інтернет, пошта - 512 мб за очі...

у всьому іншому 200% Zevs_Isver правий - тут як каша і масло...

Опубліковано

Вінда дуже любить коли памяті багато. Вона легше переносить слабий проц, ніж мало памяті. Так що память в любому випадку варто брати. В мене, наприклад, 2 гіга, і якби DDR2-800 не була така дорога, то поставив би ще два :glare:

Опубліковано

Про "слабый проц" эт ты точно подметил. У мну 512 опоры (сдрам) и 600 пень. Был бы проц на 1-2 Ггц больше, то разницу в загрузке я б почувствовал только на 1-2%. Помню когда 128 стояло ^(, ваще сплошные загрузки и выгрузки, поставил 256 загружатся стало реально побыстрее, но выгрузка просто задалбывала, ща 512 и загрузки и выгрузки пошурику :glare:.

Плам, есси не секрет, зачем те такой мощный комп?

Опубліковано

на winxp между 512 и 1024 мегами памяти в плане производительности будет заметная и существенная разница на обычных настройках. между 1024 и 2048 уже намного меньше, да и то если подкрутить некоторые винтики в плане более нерационального использования памяти (например заставить винду для скорости грузить кернел целиком, не выгружать либы и прочие штуки). отсюда мой совет - апгрейдиться надо :mdr:

Опубліковано

Тут нічого думати.

512мб - для офіса, мультімедіа, ну і мелких іграшок.

1024мб - зще недавно був стандартом, для графіки, важких прог і сучасних іграшок.

2048мб - це для НекстГена, Віста, Готіка і т.п.

3.ЬІ. Коротше кажучи. Якщо Комп нижче останньої 2-х процесорки, то понту брати. Через півроку, рік буде скачок. І тоді мгновенно нижчі компи перетворяться в ніщо. ИМХО.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...