Перейти до змісту

Як ви відноситесь до ненормативної лексики?

ronya

Як ви відноситесь до ненормативної лексики  

190 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Не секрет, що ненормативна лексика, сильно вкорінилася в мову нашого народу.

В першу чергу тому, що ненормативна лексика в свідомості напряму привязана до емоцій. Особливо до негативних.

Як тільки виникає негативна емоція - відповідне "гарне" словечко тут як тут.

Деякі професії без неї ніяк не можуть обходитись.

Я не буду згадувати відношення культури до даного питання.

Але якщо подивитись на це з точки зору енергетики, то людина, яка ругається - випромінює негативну енергію навколо себе і відповідно руйнує енергетичну ауру.

Це можна порівняти з чоловіком, який зранку гарно причесався, вбрався, надухався, вирушив по справах і по дорозі починає плювати сам на себе і на інших. Тільки плює він не на костюмчик, а на свою енергетичну оболонку, яка його навпаки має захищати.

Поки він ще не навчився звертати на таке уваги, то думає що в нього все гаразд.

А негативна енергія то нікуди не дівається. Людина стає більш вразливою, знижується настрій. А так як аура напряму зв"язана з фізичним тілом - то погіршується здоров"я. Звісно що не відразу, а поступово.

А потім прийде до лікаря і каже, я такий гарний і хороший, а чому в мене болить те і те і те....

Для тих хто таки не може без цього діла, хотілося би ще звернути увагу на таких момент:

Часто люди посилають одан одного на%х і в%п. А звідки це пішло. Люд колись був прямолінійний і говорив прямо. Коли бачили, що жінка дуже нервова, то й рекомендували їй піти зайнятись відповідним ділом, щоб зняти нервове напруження. Аналогічно і чоловікові.

Така собі дружня порада від щирого серця :-) Але ж чоловіка посилали до жінки, а жінку до чоловіка. Тому будьте виховані, і враховуйте стать об"єкта душевності!

Для тих хто, хоче захиститись від негативних слів, будь-то ненормативна лексика чи інші слова, які викликають неприємні емоції, психологи рекомендують такий прийом:

Кожне негативне слово потрібно потрібно розшифрувати в позитивному контексті, наприклад:

Прекрасная Интересная Замечательная Душевная Ангелина.

Тобто взяти листок паперу, виписати слова, які вас нервують і розшифрувати.

І коли ви почуєте таке слово, відразу згадуєте розшифровку і відповідно сприймаєте його позитивно. Вам кажуть гадості, а ви не то що не нервуєтесь, а навпаки смієтесь!

Гарного вам настрою!

• Відповідей 109
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

В російській мові це монгольскі слова всі...

Так що хто матюкаєтся російською - той мангол!

Опубліковано
В російській мові це монгольскі слова всі...

Так що хто матюкаєтся російською - той мангол!

Таварищь Максік, Ви бальшой учьоний

в язиковєдєнії занєтє ви толк(с) Ю. Алєшковскій

Опубліковано
І коли ви почуєте таке слово, відразу згадуєте розшифровку і відповідно сприймаєте його позитивно. Вам кажуть гадості, а ви не то що не нервуєтесь, а навпаки смієтесь!

і так смієшся з декого.. 2 слова 3 матюки... аже дивно як їх можна поїднати і це все мало зміст, хоч і примітивний, але зміст)))

Опубліковано

Як відношусь - нормально і використовую частенько. Чи соромлюсь - обично ні, но залежить від ситуації. Чи варто з цим боротися - не думаю чи вийде щось змінити, тай ІМХО хай залишається, без неї буде нецікаво. :)

Опубліковано

До ненормативної лексики ставлюсь негативно. Не терплю коли в моїй присутності матюкаються або ж так виражаються в письмовій або усній формі до мене. Вважаю це проявом неповаги до себе і до оточуючих. Можна й виразити свою думку іншими словами.

Опубліковано

Використовую за часто і забагато як для мене. Але перевчитись не виходить.

Без мата ніяк я думаю, бувають ситуації коли без мата не розуміє людина і все. Пояснюєш, пояснюєш і не розуміє. 3 мата і у відповідь чуєш "так би відразу". так що повне викорінення не можливе.

Опубліковано
До ненормативної лексики ставлюсь негативно. Не терплю коли в моїй присутності матюкаються або ж так виражаються в письмовій або усній формі до мене. Вважаю це проявом неповаги до себе і до оточуючих. Можна й виразити свою думку іншими словами.

Погоджуюсь. І взагалі, матюки пасують лише Подерев'янському :)

Опубліковано

Вважаю неприпустимим використовувати ненормативну лексику в присутності дітей. У інших випадках абсолютно спокійно сприймаю вживання "міцних" слів.

Соромно не буває. Чого соромитись?:) Ніхто ж не втілює слова одразу на практику :lol:

Опубліковано

А ви спробуйте без матів пояснити робітнику, що в ЗІЛ насипали забагато піску, і що якщо по дорозі попадеться ямка, то може зламатися ресора, і що краще перевезти пісок за два рази? А з матами це можна доступно пояснити, використавши 5 слів :_07:

Опубліковано

Оце хотілося б почути якими чемними словами ти б висловила свій стан, коли зі всієї сили тріснула б себе молотком по пальцю, або коли робочі висипають вантажівку піску на твої, роками плекані троянди, або коли мізнчиком ноги вдарилася б об ніжку стільчика, або коли б колінкою вдарилася б об журнальний столик - отією точечкою, вдарившись якою, біль паралізує тіло і свідомість.

Отоді мат, хороший, добірний, щирий, від всієї душі - врятує тебе від стресу і ще когось від травм.

Опубліковано
Оце хотілося б почути якими чемними словами ти б висловила свій стан, коли зі всієї сили тріснула б себе молотком по пальцю, або коли робочі висипають вантажівку піску на твої, роками плекані троянди, або коли мізнчиком ноги вдарилася б об ніжку стільчика, або коли б колінкою вдарилася б об журнальний столик - отією точечкою, вдарившись якою, біль паралізує тіло і свідомість.

Ай! :0016:

Опубліковано
А ви спробуйте без матів пояснити робітнику, що в ЗІЛ насипали забагато піску, і що якщо по дорозі попадеться ямка, то може зламатися ресора, і що краще перевезти пісок за два рази? А з матами це можна доступно пояснити, використавши 5 слів :_07:

Про вантажників - тиць

Опубліковано

Їх (матюки) не викоріниш.

Бо інколи без крепкого слівця не обійдешся.

Але шкода, що ми не використовуємо українську лайку.

Нашу, рідну, українську лайку - "Дідько б тебе вхопив", "Трясця твоїй матері" і т.п.

У наших предків було що сказати, не вдаючись до інших мов.

Це ми почали вживати російську лайку.

Це нам властиво - матюкатися англійськими факами, чи шітами.

Окремим особам взірцем нецензурщини є слова, одне з яких зашифровано в перших літерах цього посту.

Опубліковано

Я до них не відношусь. Я до них маю негативне ставлення. Але з ними легше.

Макс правий. Ці слова іншомовного походження. Які "вросли" в російську.

343698_540619.jpg

Опубліковано

Женя, а ти знаєш, що в цьому плакаті ніякий не москаль, а поляк? :) А ця фоторобота - досить відома, і носить назву, якщо не помиляюся, "Вічний оптиміст" чи щось схоже.

Опубліковано

Лайке це просто спосіб донести до когось свої відчуття, це невід'ємна частина мови. Наприклад якесь ласкаве слово по-українськи означатиме матюк на іншій мові, як на мене це всього навсього слова, але от те вже як ми їх використовуємо це інша справа. Адже людину можна образити, чи принизити і без використання міцного слівця.

Проте все має бути в міру, і те що досить багато молодих людей в своїй мові вживають б** після кожного дієслова, аж ніяк не показує їх з кращої сторони.

Опубліковано

Ібанутса!!!

Я мату не терплю, хіба він буде в тєму , аж по горло!

Але ж , якщо покликали вже дам до себе, то блять не вказуйте,

де їм найкраще місто!

А дамам я б не радив зовсім

до тих, хто хуй з поезієй

ходити йти...

так просто.

Опубліковано
Ібанутса!!!

Я мату не терплю, хіба він буде в тєму , аж по горло!

Але ж , якщо покликали вже дам до себе, то блять не вказуйте,

де їм найкраще місто!

А дамам я б не радив зовсім

до тих, хто хуй з поезієй

ходити йти...

так просто.

:blink: иииии

насправді все складніше))))в даному випадку точно.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...