Перейти до змісту

Судовий позов на весільного фотографа (англ.)

nameless

Рекомендовані повідомлення

Американська передача. Жінка подала в суд на фотографів, що знімали її весілля. Причина позову - якість фотографій, якість жіночку не задовільнила, і вона вимагала сатисфакції в розмірі 1000 вічнозелених. Суддя, на її щастя, і на горе фотографам, попався не ликом шитий і присудив компенсувати суму в розмірі двох з половиною косих, цих самих вічнозелених.

Позов на весільного фотографа

Спорядження фотографа: Canon Rebel Xti - (американський аналог 400d), кітовий 18-55 і 70-300, також в них був штатив.

Суть казочки в тому, що не кожен, хто купив дзеркальний фотоапарат відразу стає професійним фотографом. Фото - ремесло, якому теж треба вчитись. І споживач в праві вимагати від фотографа якісного виконання своїх професіних обов'язків. Такі справи, обговорюємо =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фотограф - то художник. І вчися не вчися - до лямпочки. Мавпу теж можна навчити викручувати воду із ганчірки .... от тільки різниця в тому, що людина викручуватиме її із мокрої, а мавпа - із сухої.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой, зачепили болючу тему.... Я теж на свою голову найняв одного оператора-фотографа знімати весілля. То те що фото і відео просто жах ще нічого, а те що другу половину весілля він спав вже в салаті це в жодні рамки не вписується. Фотки він вирішив відеокамерою робити, щоб лекше було. Короче, якби у нас закони дозволяли я б теж звернувся в суд. Одружуєшся не кожен день, звичайно хочеться зафіксувати це на фото відео, причому ярко. А вийшло так, як ніби він і фото і відео знімав мобільним телефоном. Але змушений був забрати що є, іншого не було. Добре що ще деякі гості фотографували, то хоча б щось можна в альбом помістити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене минулого літа одружився менший брат. На весіллі був присутній оператор (як виявилось пізніше він же працює таксистом), коли домовлялися то він показував одну камеру і казав що буде знімати нею, а зранку коли прийшов до молодого в нього оказалась зовсім інша камера (ціна її десь 300-400 дол.). В мене схожа вдома валяється. Потім на застоллі він так добряче нализався. Нікому не рекомендую його. Звати непамятаю як, живе на ГПЗ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наверное, перед тем как нанимать фотографа, тем более на свадьбу, необходимо как минимум с ним пообщаться и взглянуть на его работы.

Например, наши свадебные фото оказались очень и очень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой, зачепили болючу тему.... Я теж на свою голову найняв одного оператора-фотографа знімати весілля. То те що фото і відео просто жах ще нічого, а те що другу половину весілля він спав вже в салаті це в жодні рамки не вписується. Фотки він вирішив відеокамерою робити, щоб лекше було. Короче, якби у нас закони дозволяли я б теж звернувся в суд. Одружуєшся не кожен день, звичайно хочеться зафіксувати це на фото відео, причому ярко. А вийшло так, як ніби він і фото і відео знімав мобільним телефоном. Але змушений був забрати що є, іншого не було. Добре що ще деякі гості фотографували, то хоча б щось можна в альбом помістити.

перепрошую за нескромне питання: а яка ціна була за комплект - два в одному?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда. Це травма для жінок на все життя.)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене обурює те, що подібними митцями робиться при виписці з пологового. Заробляння грошей поставлене на конвеєр. Мами при виписці, неочікувано попадають в об"єктив відео, та фотокамер невідомих людей. Родичі зі своїми мильницями виявляються позаду. Або нав'язують приголомшеним від щастя татусям зйомку, яку проводять поспіх, оскільки за дверима чекає інша мама і не може пройти, бо тут зйомка. Потім не дають вибрати фотографії, бо часу нема, намагаються втулити всі. Задум цікавий, а реалізація спрямована лише на заробляння    :angry2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене обурює те, що подібними митцями робиться при виписці з пологового. Заробляння грошей поставлене на конвеєр. Мами при виписці, неочікувано попадають в об"єктив відео, та фотокамер невідомих людей. Родичі зі своїми мильницями виявляються позаду. Або нав'язують приголомшеним від щастя татусям зйомку, яку проводять поспіх, оскільки за дверима чекає інша мама і не може пройти, бо тут зйомка. Потім не дають вибрати фотографії, бо часу нема, намагаються втулити всі. Задум цікавий, а реалізація спрямована лише на заробляння    :angry2:

в мене був такий досвід.

5 хв. нервів і вони пішли в напрямку моря )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене був такий досвід.

5 хв. нервів і вони пішли в напрямку моря )))

мені щоб послати їх у Бобруйськ вистачило 5 сек. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приблизительно тоже самое происходит в загсе при регистрации. разве что без лишней спешки, хотя тулят эти фото безцеремонно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене обурює те, що подібними митцями робиться при виписці з пологового. Заробляння грошей поставлене на конвеєр. Мами при виписці, неочікувано попадають в об"єктив відео, та фотокамер невідомих людей. Родичі зі своїми мильницями виявляються позаду. Або нав'язують приголомшеним від щастя татусям зйомку, яку проводять поспіх, оскільки за дверима чекає інша мама і не може пройти, бо тут зйомка. Потім не дають вибрати фотографії, бо часу нема, намагаються втулити всі. Задум цікавий, а реалізація спрямована лише на заробляння :angry2:

приблизительно тоже самое происходит в загсе при регистрации. разве что без лишней спешки, хотя тулят эти фото безцеремонно.

перепрошую, не зрозумів про які такі фотографії у Загсі йде мова?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при торжественной регистрации брака, в зале работает фотограф и оператор, которых никто не приглашал. по завершению процедуры, когда молодые спускаются вниз, их просто за рукав заводят в некое подобие фотостудии и предлагают приобрести диск с фото и видеозаписью. правда, есть возможноть взглянуть на эти фото и выбрать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при торжественной регистрации брака, в зале работает фотограф и оператор, которых никто не приглашал. по завершению процедуры, когда молодые спускаются вниз, их просто за рукав заводят в некое подобие фотостудии и предлагают приобрести диск с фото и видеозаписью. правда, есть возможноть взглянуть на эти фото и выбрать.

це ви про наше місто чи про щось своє - за  більш ніж три роки активної весільної зйомки такого не бачив, тим більше в парі фотограф та відеооператор - таке знаю у великих містах є, але не у нас, чи може я у паралельному світі живу із вами?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...