Muhas Опубліковано 15 Березня, 2010 в 07:32 #1 Опубліковано 15 Березня, 2010 в 07:32 Куплю однокімнатну квартиру, будь-який район, можна без ремонту, ціна до 15000 у.е.
chukatabra Опубліковано 15 Березня, 2010 в 18:31 #2 Опубліковано 15 Березня, 2010 в 18:31 Вы с цифрами не напутали?Я понимаю что хочется выдать ЖЕЛАЕМОЕ за ДЕЙСТВИТЕЛЬНОЕ!!!Но таких цен - НЕТ и если гривню не обвалят до 12-15 то и НЕБУДЕТ !!!!А про ремонт это прикол я надеюсь был. Смешно. Правда не 1 апреля.Будьте реалистом.С уважением
BARAKUDA Опубліковано 16 Березня, 2010 в 20:28 #3 Опубліковано 16 Березня, 2010 в 20:28 за таку суму - кімнату в гуртожитку я думаю можна знайти...
Volyniaka Опубліковано 17 Березня, 2010 в 07:04 #4 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 07:04 Вы с цифрами не напутали?Я понимаю что хочется выдать ЖЕЛАЕМОЕ за ДЕЙСТВИТЕЛЬНОЕ!!! Но таких цен - НЕТ и если гривню не обвалят до 12-15 то и НЕБУДЕТ !!!! А про ремонт это прикол я надеюсь был. Смешно. Правда не 1 апреля. Будьте реалистом. С уважением Вчора дзвонить (по міжміському, можливо й з-за кордону) пані до нас в агентство нерухомості і скороговіркою пояснює, що їй потрібно: 2 кімнати, роздільні, з гарним транспортним сполученням і (!) теж можна без ремонту - до 17 000 $. Чи не та ж сама особа? (Хіба під словами "будь-який район" мався на увазі Рожищенський чи Ратнівський ) ЗІ. Відповідь була : Це Нереально. ЗІІ. Ціна на квартири (для порівняння), виставлені на продаж у нас можна глянути тут
Anubius Опубліковано 17 Березня, 2010 в 08:19 #5 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 08:19 Інколи, ходять люди(покупці) по квартирах і питають, чи не продають вони своєї квартири. От такий варіант, ще реальний під 17 000 $ Але не як не через ріеалторські кантори, вони ж беруть від 1,5% з операції купівлі-продажу.
Volyniaka Опубліковано 17 Березня, 2010 в 08:54 #6 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 08:54 Інколи, ходять люди(покупці) по квартирах і питають, чи не продають вони своєї квартири. От такий варіант, ще реальний під 17 000 $ Але не як не через ріеалторські кантори, вони ж беруть від 1,5% з операції купівлі-продажу.Ну і... ????Вийде на 300 доларів дорожче... А продавці ставлять за однокімнатну 20-25-30... Малосімейка - 18-19...
max Опубліковано 17 Березня, 2010 в 09:01 #7 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 09:01 А продавці ставлять за однокімнатну 20-25-30...Справа в тому, що, наприклад, у Львові можна придбати однокімнатну за 30-40 тис. Отож люди оріїнтуючись на ті ціни, справедливо очікують 15-17 у нас.Але логіки в наших луцьких цінах нема. В нас і продукти набагато дорожчі...
Anubius Опубліковано 17 Березня, 2010 в 10:14 #8 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 10:14 Volyniaka По великому рахунку питання не стоїть у тих 300 $ . А питання стоїть у тому, щоб шукати на пряму, а не через посередника. Шукаючи на пряму, в тебе завжди більший шанс знайти приємну для себе пропозицію, а ніж у посредника, хоч по тій причині, що посереднику важливо перепродати і отримати свії процент, а покупцю важливо найти, най оптимальнішу пропозицію для свого бюджету. Кінець кінців, завжди є люди, яким терміново потрібні кошти. Друга сторона питання. Я живу в багатоповерхівці, де на несучії стіні, велика водяна пляма (вже півтора року, після зливи) діаметром 5 метрів, із неї весь час відпадають кірпічі, це видно не озброєним оком. А за якість постройки цієї багато-поверхівкі, говорить те, що цемент у роствір вони маєже не давали і взагалі цент був великою рідкістю при будівництві цього будинку, бо його попросту пропивали(зі слів колишніх будівелників). І справді, коли я став класти плитку в кухні я попросту віником змітав "пресований пісок", з ранку до вечора, і ніякого ценету там не було. Я глибоко сумніваюся, що і інші будівельні споруди у кращому стані ніж мій, а за панельні багатоповерхівки я взагалі мовчу, у них строк придатності 30 років, а за СССР давли 70 років. Так ось питання, як можна ставити такі ціни за таке житло??? І взагалі, у вас є банальне розуміння чим ви торгуєте, чи це для вас просто купи-продай?З. І. Як на мою думку, 17 000 $ за 2к це якраз і є, чітка ціна цих "стоячих катастроф".(вибачаюсь, якщо когось образив своїми словами)
Volyniaka Опубліковано 17 Березня, 2010 в 12:44 #9 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 12:44 Volyniaka По великому рахунку питання не стоїть у тих 300 $ . А питання стоїть у тому, щоб шукати на пряму, а не через посередника. Шукаючи на пряму, в тебе завжди більший шанс знайти приємну для себе пропозицію, а ніж у посредника, хоч по тій причині, що посереднику важливо перепродати і отримати свії процент, а покупцю важливо найти, най оптимальнішу пропозицію для свого бюджету. ... а Продавцю ... далі по текту "найти найоптимальнішу пропозицію для свого бюджету." Шукати напряму - право кожного, як і "підпрягти" до цієї роботи з десяток агентств (бажано не з тих, що беруть гроші за реєєстрацію, договір і т.п. ), хто з них перший спрацює - той і молодець !!! Так ось питання, як можна ставити такі ціни за таке житло??? І взагалі, у вас є банальне розуміння чим ви торгуєте, чи це для вас просто купи-продай? Дехто з наших маклерів (ріелторів) працює вже років 17-18, є членами Асоціації фахівців з нерухомості України ( АФНУ) - практично усі будинки вони знають, "як облуплені". Крім того, надання ріелторської послуги, це не зовсім купи/продай... Можу погодитись, що ціни на нерухомість, особливо "хрущівки" завищені, але, як вище писалось, Луцьк у цьому плані цікаве місто... Також будівельники не сприяють зниженню цін : змова (я цього не говорив) , невиправдано величезні площі квартир (навіщо ?!) в новобудовах, відкати і т.п. З. І. Як на мою думку, 17 000 $ за 2к це якраз і є, чітка ціна цих "стоячих катастроф".(вибачаюсь, якщо когось образив своїми словами) 17 тисєнц це в першому наближенні собівартість будівництва (чорнового ) десь так 40 кв.м. От і вибирай... ЗІ. Жодних образ.... Обмін поглядами... ЗІІ. Так, між іншим... Щоразу, купуючи, наприклад, ПИВО ми не задумуючись і не торгуючись віддаємо посереднику (продавцю) 20-30 відсотків... Коли ж мова заходить за 1 - 1,5 - 2 % куртажу ріелторові, то... Трутні вони !!!
Karabasbarabas Опубліковано 17 Березня, 2010 в 14:12 #10 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 14:12 Я живу в багатоповерхівці, де на несучії стіні, велика водяна пляма (вже півтора року, після зливи) діаметром 5 метрів, із неї весь час відпадають кірпічі, це видно не озброєним оком. А за якість постройки цієї багато-поверхівкі, говорить те, що цемент у роствір вони маєже не давали і взагалі цент був великою рідкістю при будівництві цього будинку, бо його попросту пропивали(зі слів колишніх будівелників). І справді, коли я став класти плитку в кухні я попросту віником змітав "пресований пісок", з ранку до вечора, і ніякого ценету там не було. Я глибоко сумніваюся, що і інші будівельні споруди у кращому стані ніж мій, а за панельні багатоповерхівки я взагалі мовчу, у них строк придатності 30 років, а за СССР давли 70 років.Так ось питання, як можна ставити такі ціни за таке житло??? І взагалі, у вас є банальне розуміння чим ви торгуєте, чи це для вас просто купи-продай? колись по 1+1 у ТСН був спецрепортаж, де порівнювали ціни на житло в Україні і у великих світових мегаполісах. Дубаї, центральна частина міста, багатоповерхівка новобудова, чи то 2-кімнатна, чи то 3-кімнатна (точно не пригадаю) квартира (під ключ), 150 000 у.е. .... в Луцьку в той час 2-кімнатна, якщо не помиляюсь коштувала десь 60 000-70 000 у.е., 3-кімнатні і того більше. про міста типу Львова, Дніпропетровська і Києва я промовчу. висновки я думаю кожен зробить для себе сам
Muhas Опубліковано 17 Березня, 2010 в 16:32 Автор #11 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 16:32 Якщо я поставив таку ціну, то очікую пропозиції відповідно до неї. Нехай це буде обшарпана, обдерта квартира, без вікон, без дверей, в будь-якому районі. Мене цікавлять пропозиції однокімнатних квартир відповідно до вказаної ціни
BARAKUDA Опубліковано 17 Березня, 2010 в 16:39 #12 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 16:39 Я думаю, що теорію економіки вчили більшість, а якщо і ні то і так повинні знати, що ціна на товар чи послугу залежить надзвичайно залежить від співвідношення попит/пропозиція. Якщо попит перевищує пропозицію (що було із Луцьким житлом років 2,5-3 назад, через іпотечні кредити, що роздавалися банками направо та на ліво, та приємливі заробітки багатьох) то і ціна 1-но та 2-ох кімнатних була по 60тис $ і 80тис $. Через практично повну зупинку іпотеки в нашій державі та загальну економічну кризу попит різко впав, і відповідно ціни на ціж саме житло спустилися до 30тис $ та 40тис$ відповідно (в два рази за два роки). А що відбувається зараз - попит як впав на певну межу (можливо відсотків 15-20 від рівня 2007 року) так і тримається, а пропозиція... от тут самий цікавий момент, скільки житла в 2009 році здали в Луцьку? Можливо хтось знає, я думаю максимум 10 % від рівня 2007 року... Тобто і пропозиція обвалилася і обвалилася навіть більше за попит... Реальних підстав до опущення цін на якийсь "нереально" низький рівень не передбачається. А як тільки банки в змозі будуть давати іпотеку навіть на 40-60 % від вартості житла на "реальних" умовах вони різко підуть вверх як мінімум відсотків 20-30. А в теперішній період кризи вони зможуть опускатися максимум на 3-5% в рік.P.S. Зараз в Луцьку щось нове будувати пробує лише Сантехмонтаж і то - так, в половину, а то і відсотків 30 від своїх можливостей...
chukatabra Опубліковано 17 Березня, 2010 в 17:25 #13 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 17:25 BARAKUDA100%Если банки (как планируется) опустятся по ставкам в грн 18-20% годовых потихоньку рынок будет расти!!! (не цены а объемы сделок)Народ еще раз в грн цена за 1м2 ниже 5000 НИКОГДА НЕ БУДЕТ!!!! Если доллар поднимется до 10 то цена в этих самых долларах будет ниже.Т.ч. кто ИМЕЕТ ВОЗМОЖНОСТЬ и ЖЕЛАНИЕ может спокойно покупать сейчас и ЖИТЬ. А если для СПЕКУЛЯЦИЙ то есть инструменты получше чем недвижность.
Anubius Опубліковано 17 Березня, 2010 в 18:16 #14 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 18:16 BARAKUDA, chukatabra хлопці, тоді ми з вами живемо в Дубаї, чи в іншому світовому мегаполісі
Serpent Опубліковано 17 Березня, 2010 в 22:35 #15 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 22:35 BARAKUDA100%Если банки (как планируется) опустятся по ставкам в грн 18-20% годовых потихоньку рынок будет расти!!! (не цены а объемы сделок)Народ еще раз в грн цена за 1м2 ниже 5000 НИКОГДА НЕ БУДЕТ!!!!О, стандартна мантра ріелтора - "буіттокадаражать". Народ, спустіться на землю, вигляньте в вікно - економіка стоїть, борг України досяг 93,5 відсотка ВВП (це вже на грані дефолту), іпотечного кредитування не буде ще років 5 як мінімум, так що падати цінам на квартири ще є куди. А коли дешеві (відносно) кредити все ж з'являться, то різкого ривка цін, як раніше, НЕ БУДЕ. Бо ні банки, ні народ, вже не є те стадо баранів, які були до 2008. Кредити будуть видаватися банками ДУЖЕ обережно, та й не кожен "пересічний" зможе їх собі дозволити, він 3 рази подумає, пригадаючи недавні події. Так що 15 тис. за "одиничку" в регіонах скоро буде цілком нормальна ціна. Трохи історії. В 1990 році було побудовано 17,4 млн кв.м житла, в 1999 році – 5,9 млн. кв.м., в 2000 - 6,5 млн. кв.м., 2008р. - 10,5 млн кв.м. (Прогноз на 2010 - 4,1-6,3 млн. кв.м.). І всі пам'ятають, що до року так, здається, 2001 "одиничка" взагалі коштувала 3 тис. зелених (при фактично теперішніх об'ємах забудови), це була її реальна ціна в нашій країні 3-го світу з відсталою аграрною економікою. А потім кредити і дуте "зростання ВВП і доходів громадян" погнали мильну бульбашку цін вгору. З того часу економіка і рівень життя українців зросли в 10 разів? Не вірю. Звичайно, по 3 тис. уо. квартири вже не будуть, але і таких космічних цін, як були до 2008, в найближчому майбутньому ми побачимо. Так що з купівлею я б почекав. Іще далеко не вечір.
Karabasbarabas Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:28 #16 Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:28 Якщо попит перевищує пропозицію (що було із Луцьким житлом років 2,5-3 назад, через іпотечні кредити, що роздавалися банками направо та на ліво, та приємливі заробітки багатьох) то і ціна 1-но та 2-ох кімнатних була по 60тис $ і 80тис $.якби дійсно доходи громадян відповідали встановленим цінам на житло, то такої ср@ки з непогашенням кредитів, як зараз думаю не було б. адже переважна більшість "з кожи вон лізла", останні копійки віддавала на виплати по кредиту
BARAKUDA Опубліковано 19 Березня, 2010 в 08:12 #17 Опубліковано 19 Березня, 2010 в 08:12 якби дійсно доходи громадян відповідали встановленим цінам на житло, то такої ср@ки з непогашенням кредитів, як зараз думаю не було б. адже переважна більшість "з кожи вон лізла", останні копійки віддавала на виплати по кредитучерез те так і піднявся попит, а відповідно і зросли ціни. Бо люди маючи навіть 30 % коштів від вартості житла хотіли вже мати це житло та брали кредити...
chukatabra Опубліковано 19 Березня, 2010 в 13:06 #18 Опубліковано 19 Березня, 2010 в 13:06 Ув NetSerpentКак раз я не риэлтор , а наоборот. Производитель строительных материалов. А мышление Ваше чуточку УТОПИЧНОЕ. С таким мышлением можно на 100% быть уверенным что колбаса должна стоить 1грн за кг. Было такое??? Вы для начала откройте труды по экономике того же Гайдара или других зарубежных экономистов. ЕЩЕ РАЗ ПЕРЕЧИТАЙТЕ МОЙ ПОСТ и ВДУМАЙТЕСЬ. А потом пургу несите.... ладно нет времени.Еще раз повторю для тех "кто писака а не читака" в гривнах цена 1м2 не ниже 4500-5000грн БЫТЬ НЕ МОЖЕТ. Соответственно если гривна к доллару будет падать то соответственно ЦЕНА в ДОЛЛАРАХ 1м2 БУДЕТ УМЕНЬШАТСЯ.Но банки обещают под 18-20% в грн ипотеку летом - осенью. Конечно намного сложнее будет взять (большой первый взнос, справка про доходы ЗАВЕРЕННАЯ В Податковой, куча других документов)Кроме этого НОВОГО ЖИЛЬЯ НЕ СТРОИТСЯ ДОСТАТОЧНО, и если спрос потихоньку будет расти то и цена особо в ГРН менятся не будет. Это хорошо - НЕ БУДЕТ СПЕКУЛЯТИВНОГО КАПИТАЛА и соответственно будет стабильность.С уважением
Karabasbarabas Опубліковано 19 Березня, 2010 в 13:57 #19 Опубліковано 19 Березня, 2010 в 13:57 якби дійсно доходи громадян відповідали встановленим цінам на житло, то такої ср@ки з непогашенням кредитів, як зараз думаю не було б. адже переважна більшість "з кожи вон лізла", останні копійки віддавала на виплати по кредиту через те так і піднявся попит, а відповідно і зросли ціни. Бо люди маючи навіть 30 % коштів від вартості житла хотіли вже мати це житло та брали кредити... хотіли мати? людям треба десь жити! у декого діти школу позакінчували, а вони в гуртожитку живуть, дехто по 5-8 чоловік в однокімнатній малосімейці тулиться, з маленькими дітьми. люди вишкрібали всі заощадження, чіплялись за можливість придбати СВОЄ житло, якого у них просто напросто ніколи не було chukatabra, якими б не були ваші аргументи, але ціни типу 50 000-60 000 у.о. за однокімнатну, як було колись ІМХО брєд небачених масштабів. +а хто сказав, що ціни на будматеріали у нас адекватні? у нашій країні, в нинішні часи і при теперішніх доходах населення таке поняття, як "адекватна ціна" (на будь-що) практично відсутнє як таке
BARAKUDA Опубліковано 19 Березня, 2010 в 14:15 #20 Опубліковано 19 Березня, 2010 в 14:15 у нашій країні, в нинішні часи і при теперішніх доходах населення таке поняття, як "адекватна ціна" (на будь-що) практично відсутнє як таке о, а це вже слушна думка...
chukatabra Опубліковано 19 Березня, 2010 в 18:23 #21 Опубліковано 19 Березня, 2010 в 18:23 Karabasbarabas1.Вы не внимательно прочитали. Я не утверждал что цены на стройматериалы адекватные. Но сейчас не про это. 2.Насчет цен 50 - 60 долл за 1 комнату это 100% УТОПИЯ. Вы правы и дело здесь не столько в доходах населения, а в ОТСУТСТВИЕ КАЧЕСТВА ЖИЛЬЯ. Когда Вы покупаете новый БМВ Вы уверены в его качестве так и у нас если Заз захочет продавать Таврию по цене БМВ то качество должно быть соответствующим. А у нас как раз последнее отсутствовало напрочь. хотіли мати? людям треба десь жити! у декого діти школу позакінчували, а вони в гуртожитку живуть, дехто по 5-8 чоловік в однокімнатній малосімейці тулиться, з маленькими дітьми. люди вишкрібали всі заощадження, чіплялись за можливість придбати СВОЄ житло, якого у них просто напросто ніколи не булоА тут я двумя руками за. Бесила позиция некоторых банкиров - понабрали кредитов а теперь не платите, но поверьте я думаю что аукнится им это еще. Нефиг было быть таким жадным и выставлять такие проценты на жилую недвижку, это ж не телефон/телевизор.
chukatabra Опубліковано 19 Березня, 2010 в 19:54 #22 Опубліковано 19 Березня, 2010 в 19:54 И еще 95 млр грн ЭТО ВЕСЬ долг Украины (Гос + корпоративный). Пока особых проблем с долгом нет. А вто с бюджетом полная ж...па
chukatabra Опубліковано 20 Березня, 2010 в 21:30 #23 Опубліковано 20 Березня, 2010 в 21:30 Вот и подтверждение моим цифрам:http://www.domik.net/mod/main/news/lastweek/news85366.html1м2 = 5000грн.
Muhas Опубліковано 21 Березня, 2010 в 05:54 Автор #24 Опубліковано 21 Березня, 2010 в 05:54 тема закрита. квартира куплена. всім дякую
BARAKUDA Опубліковано 21 Березня, 2010 в 10:20 #25 Опубліковано 21 Березня, 2010 в 10:20 тема закрита. квартира куплена. всім дякуюну вже ж напиши що за квартира та по якій ціні, а то тут ціла дискусія розгорнулася про ринок нерухомості...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.