Перейти до змісту

Ксеноновые фары запретили в России

TreNeR

Рекомендовані повідомлення

Про тонування - окрема мова. Так, дійсно воно дозволене, але світлопропускання яке має бути? Ото ж то й воно.

Для перевірки світлопропускання має використовуватися сертифікований пристрій (тауметр). Є такий популярний пристрій "Блік", сертифікований Науково-технічною комісією по метрології та вимірювальній техніці. Пристрій трохи капризний, але то таке.

Так от, чисте нетоноване скло триплекс має світлопропускання приблизно 80%. Наголошую ще раз - це чисте нетоноване скло!

З плівками, які на більшості авто, фактичне світлопропускання становить не більше 30%, що явно не відповідає вимогам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тонировка и ксенон несравнимые вещи. Я своей тонировкой никого не ослепляю и если тонировка станет причиной аварии, то я сам дурак.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Казахстан на авто з нештатно встановленим світлом їхати (особливо металогалогенним) неможна, бо назад сакоріш за все на поїзді повертатись прийдеться. За якусь вонючу лампу конфісковують авто. Ресурс як знайду/знадаю де читав то викладу.

Особисто я давно відмовився від тої ідеї, шо в штатні фари ксенон втулити. Збираю потихеньку на готову якісну лінзовану оптику.... дорого але хочу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тонировка и ксенон несравнимые вещи. Я своей тонировкой никого не ослепляю и если тонировка станет причиной аварии, то я сам дурак.

Не скажи... Через нетоновану чужу машину краще проглядається проїзжа частина! Чи не так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі випадок, деколи стаю біля славутича купити продукти, на 33тьому, і там ближче до переходу часто паркується фольксваген, щось типу транспортера з чорними тонованими вікнами і вже пару разів виїжджав і нічого не видно за тих вікон.... То добре що сигналять тоді тормозиш... або випадок, їдеш на розвороті біля аверса наліво, а справа від тебе машина їде прямо на Воїнів_Інтернаціоналістів, повністю тонована, за нею теж обзор супер...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з чорними тонованими вікнами і вже пару разів виїжджав і нічого не видно за тих вікон....

Ну так вважай що це грузовий... Що прикажеш йому вікна врізати??? Головне уважним бути а не розглядати дорогу через чужі вікна...

А взагалі саморобний ксенон і темне тонування непотрібні речі... Без ксенона обходились нормально скільки часу і нічого. А хороше світло і від галогенок буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не скажи... Через нетоновану чужу машину краще проглядається проїзжа частина! Чи не так?

Согласен, но вещи все равно несравнимые. Я когда за "Богданом" еду то вижу еще хуже чем через чью-то тонировку ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що прикажеш йому вікна врізати??? Головне уважним бути а не розглядати дорогу через чужі вікна...

Це був натяк що через нетоноване скло було б видно. А розглядаю дорогу через чужі машини тільки коли це необхідно для власного руху.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі випадок, деколи стаю біля славутича купити продукти, на 33тьому, і там ближче до переходу часто паркується фольксваген, щось типу транспортера з чорними тонованими вікнами і вже пару разів виїжджав і нічого не видно за тих вікон.... То добре що сигналять тоді тормозиш... або випадок, їдеш на розвороті біля аверса наліво, а справа від тебе машина їде прямо на Воїнів_Інтернаціоналістів, повністю тонована, за нею теж обзор супер...

Пральна, стояти менше як за 10 м від повороту нізя, а якщо врахувати що там перехід то має бути 20м. А фактично? 5м. Значить там не вірно зроблено місце для стоянки.

По другому випадку, правило ДДД ще ніхто не відміняв.

Я наприклад їзжу з тоніровкою в 92%, ну дали таку мені машину, ну що я можу зробити? За свої гроші я точно переклеювати не буду, а організація виделить гроші - будь ласка. От тільки літом, в ярке жарке сонце не сліпить, а в темну пору доби ніякий ксенон не осліпить взаду/збоку )))

А ксенон це зло, скільки разів мене вже він сліпив, їзджу багато і знаю що це таке. Але як не крути, у нас це не контролюється, як моє тонування так і чийсь ксенон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ксенон це зло, скільки разів мене вже він сліпив, їзджу багато і знаю що це таке. Але як не крути, у нас це не контролюється, як моє тонування так і чийсь ксенон.

Офіційно в нас і те, і те заборонене. Але закон як дишло... Пан меценас тому підтвредження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тонування вікон це ше ладно.. А вот коли тонують задні стоп-сигнали разом з поворотами - це вже взагалі тупість і велика небезпека для інших учасників руху! :angry:

Ксенон ж має стояти лише сертифікований, і відповідати за його мають сервісні центри що його встановлювали. Тобто після ДТП, спричинених саме засліпленням мають нести відповідальність ці сервіси!

Автоматично кустарне встановлення в різних гаражах та дворах стане поза законом і зникне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...