Jump to content

Проблема с управлением питания компьютера

Recommended Posts

Кароч переставил винду и теперь чтоб отключить комп нада самому нажимать на кнопку а на екране пишет мне "Питания комп'ютера может быть отклюяено" у меня уже было такое но я переставил винду и стало норм а щя переставлял раз 5 и ставил разную и тоже самое. Просто надоело ждать пока он сохранит параметры а потом ещё нажимать на кнопку:) Подзкажите кто знает как исправить.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Назови тему нормально для начала.

Какая система ставилась и какой комп?

Я ставив дрова на материнку видео і все кажитьмя :) А чим погано хр ?:)

просто вінда не бачить режим ACPI на твоїй материнці

постав драйвери на чіпсет

Спробуй скачати INF Update(і є драйверами чіпсета) http://downloadcenter.intel.com/Default.aspx?lang=rus там вибрати "Набори мікросхем"

ХР дуже класно воно використовує ту багатоядерність і 4 гіга твоєї оперативки(якщо 32-бітова то бачить тільки 3.5) ....

Спробуй скачати INF Update(і є драйверами чіпсета) http://downloadcenter.intel.com/Default.aspx?lang=rus там вибрати "Набори мікросхем"

ХР дуже класно воно використовує ту багатоядерність і 4 гіга твоєї оперативки(якщо 32-бітова то бачить тільки 3.5) ....

в панель управления\електропитание тра поставити галочку "задействовать АУП" тобто автоматическое управление питанием. В мене таке колись було і пов"язане з дістрібом вінди(крива зборка).

Мдя... :lol: ...навіть так може бути зібрана зборка..АУП на сучасному компі....А в БІОСі ще може бути вимкнено АСPI ;) . Дивитися в розділі Power Management

1. Перевірити чи ввімкнена підтримка ACPI в BIOS'i2. Перевірити, чи встановлені всі драйвера під материнську плату (чипсет)

3. Перевірити чи задіяна АУП (APM) - Панель управления--->Электропитание--->Задействовать АУП

4. В разділі реєстру [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] установити параметр "PowerdownAfterShutdown"="1"

(Якщо він не встановлений)

- Деякі "криві" програми можуть заважати нормальній роботі АУП. Можна спробувати вимкнути всі елементи автозапуска і перевірити результат.

- Можливий варіант блокування ACPI якимось пристроєм (драйвером пристрою). Але враховуючи конфігурацію компа - малоймовірно.

-----------------------------------------------------------------------

Як варіант - вимкнення компютера з командного рядка (командной строки) за допомогою команди shutdown.

Параметри:

shutdown [-l] [-s] [-r| [-a] [-f] [-m [\\имя_компутера]] [-t xx] [-c "повідомлення"]

- l вихід поточного користувача з системи;

-s вимикає локальний компутер;

-r виконує перезагрузку;

-f примусово закриває програми що виконуються;

-m [\\имя_компутера] вказує компутер, котрий потрібно вимкнути (для локальної мережі);

-t xx встановлює таймер закінчення роботи системи на xx секунд. За замовчуванням цей час складає 20 секунд. Якщо значенння xx вказати рівним "0" то вікно закриття виводитись не буде;

-c "повідомлення" задає повідомлення, в вікні «Завершение работы системы». Можна використовувати до 127 знаків. Текст повідомлення мусить бути в прямих лапках.

-----------------------------------------------------------------------------

p.s. Чи варто "гвалтувати" такий компутер Windows XPюшею. Може варто перейти на "7". ;)

Женя, чим? (то не наїзд, а цікавість :) )

А по темі, думаю, справді крива зборка, теж колись з таким стикався. Як би там не було, в попередньому пості дано максимально повні і чіткі інструкції.)

А по темі, думаю, справді крива зборка, теж колись з таким стикався. Як би там не було, в попередньому пості дано максимально повні і чіткі інструкції.)

она комп вообще не выключает :)

нафик нада.

Шось я такого в себе неможу найти >>>> в панель управления\електропитание тра поставити галочку "задействовать АУП"

Швидка, зручна. Швидша за ХР. А тим паче на такому конфізі.

Windows 7 рулить.

да и бибикает.

Ага, а ще вона може бібікати в залежності від поставленої теми. Які качаються нахаляву з нета. А щодо налаштувань електроживлення - то там (у сімки) дуже широкий вибір схем.

по темі. :

В себе в біосі я такого ненайшов -----------розділі Power Management

В БІОСі не може такого не бути. Шукай краще.. розділ  може просто Power називатись..не найдеш знов? фоткай меню свого біоса.

Або Advanced - ACPi configuration

по темі:

шукаю мануал - щоб тицьнути пальцем.

upd:

vyv.jpg

Manual є в неті. Для лінивих - осьо Пункт 4.5

В мене в біосі вот такі вкладкі Main>>Boot>>Security>>>Advanced>>>H/Wmonitor>>>Exit

Вот це блін такій прикол зелектропіианіям раніше вінду переставив і все норм а щя нехоче :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

AliExpress WW

• Create New...