Перейти до змісту

Чи потрібні дві ОС на одному компютері?


VitaliyS

Рекомендовані повідомлення

Вітаю!

Другий раз переустановили Віндоус хр , і знову і підвисає і щось не працює... набридло,вирішив купити ліцензійну версію.І раз вже купляти,то купляти щось нове,вирішив - Віндоус-7 , вже настроївся,а тут як на зло,мене повідомили з головного офісу,що наші корпоративні програми не будуть працювати на цій ОС.

Виникло питання,чи можна встановити нову Ос на комп,де вже є ХР,чи все треба ставити з нуля?

Чи можливо щоб інтеренет підключався з двох ОС ? (фотаком,домашні мережі)

Чи не виникає хоч якихось траблів з двома ОС ?

Планую користуватися Віндоус -7 для так би мовити домашнього використання,а також для архівних даних,а в мене їх по роботі хватає (особливо син,бо зараз більшість його ігр не йдуть ),а для роботи та інтернету ХР ,взагалі,воно того варте,чи краще купити ХР,сказали ще досі можна купити,та поставити і не мучитися з думками :)

На всякий випадок дані компа - AMD Atlon 64 X 5000+

2Gb.оп.памяті

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Постав 7-ку і подивись, чи дійсно програми не будуть працювати. В крайному випадку доставиш віртуальну хр від мелкомягкіх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нормально уживаються. Акроніс диск директором створюєш окремий локал диск NTFS 20 Gb. Далі стандартна установка краще не з під ХР. То біш в BIOS першою загрузкою з CD і поїхали. Єдине ось по замовчуванню виставляєш в 7-ки , а не з ХР.

Не розумію проблему сумісництва. Доставив емуляцію SP3 на Win7 і всі мої ХРішні проги ставляться і працюють. Іноді вилазить питання "Программа установлена правильно?". Клік ОК і все в нормі. Алкоголь не ставав прийшлось перейменувати пусковий файл в абракадабра.exe і все поїхало. Звісно, перед його установкою ставиться вірт драйвер SPTD.

Емуляцію SP3 на Win7 взяв з Fix_for_Windows_7_v.3.5. Проходиш по всім настройкам і політ просто супер. На рахунок серверних чи бух прог не вкурсі не юзаю. Навіть Nero6 вкалує за радість :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ліцензія від глюків не спасе. Може, для початку варто вирішити проблему з глюками?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобі не треба дві ОС. То шо вона підвісає і не робить це не проблема ОС, або це в тобі, ти невмієш користуватись ПК, або залізо глючить. В мене стоїть ХР вже два роки без переустановки. Постав нульову ХР, а не зборкі всяких дєятєлів, потім достав до неї три сервіс пака. Антивирус, фаервол, драйвера всякі, нужні программи.

Потім коли поставиш всі потрібні програми, треба зробити бекап системи. Тільки АКРОНІС НЕСТАВ! потім не зможеш його видалити. Скачай Hiren's BootCD 10.1 Russian працює без претензій.

Потім почитай як правильно встановлюються і видаляються программи, чистка диска, видалення тимчасових файлів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проблема зависання можливо:

1. Дистриб вінди

2. Кривий драйвер

3. Ліва софтина

Це при умові, що з вінтом і оперативкою все в нормі. Спробуй замінити оперативку - дуже схожі симптоми. Якщо планки дві спробуй попрацювати на одній вийнявши іншу потім навпаки. Вичислиш неробочу.

В ідеалі ставиш чисту ХР сп3 корпоративку (при відсутності ліц), далі дрова від виробника, дефрагментуєшся, бекап системи.

В Евересті є можливість нагрузити систему по максимуму -окремо проц, окремо оперативку, вінт, відеокарту, або в комбінації. Спробуй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу купити Віндоус-7 і поставити паралельно з ХР

жах і то з таким аватаром...

шоб впевнитись шо дистрибутив ліцензійний, а вінда крива бо такі самі руки - рекомендую перевіряти контрольні суми образів із з реальними образами на оф. сайті Microsoft - просто забиваєш MD5 в google - якщо в списку буде Майкрософт - значить копія ліцензійного, або сам диск ліцензійний...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гм, запропонований неймовірно цікавий спосіб перевірки вінди на ліцензійнійсть. Ти запропонуй це інспекторам, а то вони мучаться бідні, а тут все так просто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене без жодних проблем мирно співіснують на одному компьютері дві ОС - WinXP та Windows 7.

Чи можливо щоб інтеренет підключався з двох ОС ? (фотаком,домашні мережі)

Спокійно заходжу в інтернет з обох ОС (Домашні мережі)

Чи не виникає хоч якихось траблів з двома ОС ?

Абсолютно ніяких. Єдине що треба знати - це те, що при установці однієї з цих ОС після іншої можуть виникнути проблеми з вибором загрузки ОС. Але ця проблема вирішується досить просто. Якщо вже установлена WinXP, то Windows 7 краще встановлювати з неї, попередньо створивши новий розділ на диску (у мене ХР встановлена у розділі (диску) Е:, Windows 7 - у розділі С:, диск D зайнятий документами, і у випадку необхідності переустановки ОС і форматування розділу з ОС всі документи залишаються неушкодженими).

Взагалі про особливості установки цих двох ОС можна прочитати ТУТ і ТУТ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да,певно одне з питань я не правильно зформулював,чи можна ставити дві ос на один комп таки і сам знав,насправді хотів там запитати ставити дві,чи все таки одну,з нуля краще :)

Поставив з ХР,так надійніше.

Щодо глюків,то тепер думаю,що це не в мене на комп"ютері було .Найбільше нервів в мене йшло на роботу з інтернетом,точніше з авторизатором,це коли і так часу мало,включаєш авторизатор,а він замість включитися показує що ти не авторизований ( настройки всі вірні )і найгірше те,що вже не правою не лівою кнопкою миші нічого зробити не можна ,не реагує ніяк,тільки виключити а потім включити комп,і це коли спішиш :( В службі підтримки намікнули що в них все добре а вот в мене певно щось з ОС . та тільки вже саме (вроді ) стало в норму,хоча декілька разів таке вже було і в новій ос. Зробив висновок,що якщо то був глюк,то не в мене.

Минулого разу мені порадили в службі підтримки замість бесплатного антивіруса Аваст поставити щось інше ,добре,поставив Касперського, тепер поміняти ОС,добре,поміняв надіюся,тепер буде працювати :)

І скільки хочеш можна говорити і про криві руки ,і про не вміння працювати,та якщо тобі спеціаліст радить ,то віриш йому (і що він спеціаліст також віриш) і робиш,тобто міняєш :)

P.S.І дякую за поради,правда ставив 19 числа.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...