Перейти до змісту

Штраф у Польщі.

yvazhaemuy

Рекомендовані повідомлення

Суть цієї справи полягає в тому, що у 1997 році я разом із своїм братом та швагром поїхали в Польщу, де під литовським кордоном в містечку Огородніки придбали авто. Там прибалти в той час спродували автомобілі, які вони приганяли з Німечини, і щоб не перетинати свого кордону, то просто під границею спродували білорусам, росіянам і українцям. Але поляки ухитрилися штрафувати за це не прибалтів, а тих хто уже купив у них. З кілометрів 20, як відїхали від кордону зупинили поліцаї, і повезли на штрафплощадку під дулами автоматів. Там склали протокол і поставилои авто на штрафплощадку, після чого сказали приїхати за 2 неділі і забрати авто. В кінці кінців це все (штрафплощадка, конвой, штраф, перекладач) мені обійшлося в 500 доларів (на той час це було не мало плюс дорожні витрати на ще одну поїздку за автом із штрафплощадки).

Цікаво те, що приблизно через пів року, із Білостоку прийшов лист на мою домашню адресу, де було повідомлено, що дії працівників поліції неправомірні, штраф не є законний і мені потрібно явитися в Білостоцький відділ поліції для зясування обставин. Чесно кажучи в той час не мав ніякого бажання зязуватися з поляками, так вони мені спротивилися. Звичайно не поїхав. Лист той тепер не можу знайти.

Як ви думаєте, чи є у мене тепер якісь шанси на те, щоб відсудити у поляків ту суму? Що можна тепер зробити, куди писати? Хтось мав подібні справи? Думаю в ті роки з Луцька не мало хлопців їздили і попадалися до поляків на штрафплощадку.

Дякую за всяку пораду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю що вже нічого не зробиш, надто давно це все було, хоча в архівах справа напевно є, але цього може виявитися недостатньо. Краще за все подзвонити туди де "приняли", або звідки прийшов лист і там про все довідатись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...