Перейти до змісту

Швидко гріється мамка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
а я чогось думав шо біля проца північний міст...

БЖ тут дуже таки до чого. не давайте тупих порад, якщо самі не знаєте шо пишете.

Не гони.

Прочитай характеристики на матплату і побачиш, що північний і південний мости виконані тут в одному корпусі (GF6150+NF430).

Так що називати його північним чи південним не зовсім вірно (він від того нероздвоїться).

Далі , GF6150 це нащадок горезвісного GF6100 котрий відомий своїм нагрівом і відвалом кристала від підложки.

Хоча GF6150 кращий за свого попередника, і наведені топікстартером температури не є критичними однак я б забезпечив йому примусове охолодження (що і завжди роблю по можливості при зборі систем на критичних до нагріву компонентах чи їх ремонті).

А БЖ має пряме відношення до живлення матплати. І відповідно якісного формування напруги живлення окремих частин плати.

Якщо маєш сумніви візьми осцил і подивись що видасть тобі БЖ при номінальному навантаженні і при навантаженні, що перевищує номінальне, а той максимально допустиме. Наслідком тривалої роботи з невідповідним по потужності БЖ чи з хріновими параметрами є втрата параметрів таких компонентів як конденсатори, що може призводити до "зависання" системи вцілому.

• Відповідей 63
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

ну якби ж то він грівся з часом. А то аідвисання стаються ччерзе 5-7 хв роботи системи. за цей час навіть іноді нічого не запускаю. але для прикладу останні два дні бігає солбі без проблеми. От і пеойми після того ту техніку.

Опубліковано
ну якби ж то він грівся з часом. А то аідвисання стаються ччерзе 5-7 хв роботи системи. за цей час навіть іноді нічого не запускаю. але для прикладу останні два дні бігає солбі без проблеми. От і пеойми після того ту техніку.

Ти спочатку зроби з процесором те що тобі радив ar-s. 90%, що проблема пропаде. Пасту використовуй КТП-8 і нанось її не так як масло на бутерброд, а трішки , розмазуючи її пальцем по поверхні процесора, а потім ніби притираючи радіатор до процесора. Головне не кількість пасти (надлишок її навіть шкідливий), а забезпечення перхідного шару нею в місцях поганого прилягання радіатора до процесора.

Опубліковано

ок, бум просить спєців, що б зробили це. а то я так глибоко не лізу. Взагалі я зараз так думаю, шарив би я в кампах, такого не взяв би.

Опубліковано

Не здивуюсь якщо під радіатором проца в твоєму компі взагалі немає термопасти.(буває і таке...)А якшо понесеш комп до спеціаліста то нехай він заодно нанесе термопасту під той радіатор що з твоїх слів *дуже гріється*Бо під ним є спеціальна *терможвачка* яка з часом пересихає і відвал моста від плати тобі гарантований із-за перегріву.(через рік-другий)Терможвачка змивається рідиною для зняття лаку *Ноготок*.Успіхів. :)

Опубліковано

Дякую всім за консультацію. Буду пробувати рішити проблему таким чином, мамку і блок з корпусом спробую продати, якщоо не сильно відрізнятиметься від ціни за яку взяв. Але попередньо поганяю його з тиждень на ішому блоці живлення. А щодо пасти, то той хто продавав, казав, що там все гуд, вона йде в комплекті, і багато кому змазував, все ОК. Тай ніякі показникеи не показують що проц гріється.

Опубліковано

оскільки більшість з Вас сказало що в мене галімий БЖ, то я його продав разом з корпусом, підскажіть щось нове більш-менш нормальне в районі 50-60 вічнозелених.

Опубліковано

Корпус можеш взяти щось із Asus, цілком пристойні корпуси. ПРосторі і головне грамотні, у віднощенні влаштування вентиляції. У темі "Збираємо комп'ютер", я наводив приклад такого корпусу, та описував його переваги. (А саме, це грамотна вентиляція. 2 кулера 120мм)

БЖ обери щось 400-470Ватт із Chieftec або HyperPower. Або ж із "рідним" Асусовським БЖ. Для твоїх потреб повинно вистачити. Звертай увагу на додаткове живлення. Типу SATA, 6-pin video.

Опубліковано

Дуже тобі дякую Женя. Я трішки понаглію, і попрошщу потім глянути на те що мені підібрали, хотів би почути твою думку.

а ще краще підскажи який з цих - http://hotline.ua/gd/29/1753-1738-1744/

може цей - http://hotline.ua/tx/asus_ta-d21_450w/

судячи по отзивам цей тихий, може його, бо мені шуму не треба, треба щоб комп працював так тих, що б не мішав малечі спати - http://hotline.ua/tx/asus_ta-d54_450w, а то якщо буде будити, то за ним мені посидіти невдастся:)

Опубліковано

Тут лише питання смаку. Дизайн у них внутрішній майже у всіх однаковий. Є моделі безгвинотові (але краще все ж таки прикрутити, надійніше)

Різниця у мордах:) Який симпатичніше - такий і бери. Ну і дивися на наявність USB та Звуку на "морді" .

на рахунок "тишини" - то це не корпус - а вентилятори. !!

Опубліковано

але ж вони йдуть в комплекті, правильно я розумію? ото ж вентилятори гучні мені не підуть.

Опубліковано

я говрив про переведення на інший вольтаж, я ж звідки знаю як це робиться.

ладно це проїхали. я б просив після того як мені підберуть щоб ти сказав, чи нормальний корпус

Опубліковано
я говрив про переведення на інший вольтаж, я ж звідки знаю як це робиться.

7 вольт - поміж +5V и +12V, а далі до гугля, ;)

як зробити вроді  на форумі було ,пошукай.

Опубліковано

дякую вам за пораду, буду знати. тут мають подивитися нормального б/у системника, хотів би що б ви глянули.

Опубліковано

пропонують новий Asus TA-863 400W Black, http://hard.rozetka.com.ua/ru/products/des...5302/index.html - опис.

але цікаво судячи з хотлайна де пишуть що максимальна ціна 55 у.е. а мені пропонують за 58. скажіть за скільки реального його взяти в нас в луцьку.

і ще пропнуют б\у корпус з БЖ .але мені БЖ на 300 ват заслабо. цікаво яка ціна б\у БЖ на 300 ват, і чи взагалі вони комусь треба? (опис і фото БЖ)

а мені може взяти такий? http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=49413. Чесно я не спєц в цьому, тому й прошу поради.

Опубліковано

В п"ятницю взяв Asus TA-863 400W Black тут http://www.mediamarket.lutsk.ua/index.php?productID=34252 , за 48$ бери через інтернет магазин, через звичайний магазин 52,5$ запросять. Блок живлення в ньому ніби нормальний пише 400ват, 450W peak!, +12V1-17A, +12V2-15A

Опубліковано

а взагалі як він тобі? вистачає потужності. а то цей що я прода був грессо 400 ватт, але гамно гпмном.

Взяв правда 891. там поідеї БЖ однаковий у цих моделях, а в цьому кулєрів має бути 2 по 120 мм.

Опубліковано

Ти знаєш, я в корпус свій "Старий" GPS 450W 101A вставив, так що не скажу як він, лише можу прочитати і заглянути в його нетрі.

Але буду його використовувати в іншому місці так, як Chiftec не дружить з УПСами.

Як для дешевого корпусу сподобалося крірлення дисків, флопіка і привода (безгвинтове), і передня панель в сіточку на якій легко буде влаштувать фільтр з паралону для пилюки.

Широкі штамповані отвори під куллери забезпечують малий спротив повітря і зменшують турбулентний шум. В комплекті є не дуже тихий 80мм куллер, шурупи, ніжки під материнку, шнур живлення.

Якщо на ньому такі показники +12V1-17A, +12V2-15A то потужності повинно вистачити.

Опубліковано
а взагалі як він тобі? вистачає потужності. а то цей що я прода був грессо 400 ватт, але гамно гпмном.

Не обов*язково.Щоб визначити чи хороший бп тра його потестити і осцилом глянути що там робиться під навантаженням чи наскільки відхиляються напруги на виході.Або ще один *непрямий* метод-розібрати блок і глянути оком всередину-які там літи на вході,які фільтра стоять (і чи є вони взагалі),які діоди і ел-літи на виході ну і т.п....Нюансів трохи є.Це тобі так-для справки Береш блок в руку -якщо важкенький-значить гуд якщо пів-кіло і менше-лайно -шанси вбити мамку 90% :D

Опубліковано

мені тут пацан Б\у запропонував за 230 з БЖ 420.

зараз мені скинуть фото я б хотів би що б ви зацінили. А взагалі то хотілося б почути думку жені, він я так поняв спє в цих справах.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...