Yurec Опубліковано 30 Січня, 2010 в 08:32 #1 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 08:32 Привіт всім. В мене така проблемка, купив новий комп, пропрацював 2-3 місяці. почав завісати з якоюсь періодичністю. Вінду перебивав, вінчестер міняв- все одно не помогло. зняв кришку - потрогав, а там на материнці радіатор гріється сильно. Мабуть в цьому причина. В мене два питання, яка програма може виявити такі недоліки і чи може бути це підставою для обміну цієї материнки по гарантії. Думав доставити кулєр, але бачу що можливість його кріплення така, що він не буде обдувати цей радіатор.
Oli Опубліковано 30 Січня, 2010 в 08:35 #2 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 08:35 postav ventilyator a ot ego otvedi trubku dlya vozduha
Rock Опубліковано 30 Січня, 2010 в 08:55 #3 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 08:55 наш народ не переможний , одні потомки Космодемянської, тебе преба в гестапо, і під тортурами тоже нічого не скажеш , який втебе процесор , материнська плата , які температури , чи ти думаєш , що всі подивились в хрустальний шарик і зразу бачать конфігурацію твого компютера. PS.як що ти так будеш пояснювати в сервісі , як на форумі , то пошлють по дальше, якщо материнська плата купувалась окремо .
fog Опубліковано 30 Січня, 2010 в 09:08 #4 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 09:08 Програмна частина, особливо в плані антивіруса, також цікавить. А також те, яку вінду ставиш
Zheny@ Опубліковано 30 Січня, 2010 в 09:40 #5 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 09:40 Відео інтегроване ?
Yurec Опубліковано 30 Січня, 2010 в 11:04 Автор #6 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 11:04 Відео не інтергроване, віндовс ХР, антивір був каспєр 9, тепер 10. а ще стояла - avg_free. Щодо конфігурації - пізніше скину прінтскрін евереста, сходу можу сказати про амд два ядра по 2,9, 2 Гіга ОЗУ, вінт був 320 іде, зараз 500 ата+320 АТА. з точки програм то крім офіса, і прагми нічого ще не ставив, про антивірус забув, ще він є.
Songoku Опубліковано 30 Січня, 2010 в 11:49 #7 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 11:49 Може "Южний міст" горить? Тобто ще не згорів, але яісь проблески вже є.
Yurec Опубліковано 30 Січня, 2010 в 12:26 Автор #8 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 12:26 вото фото що у мене стоїть і остання фотка, це той радіатор що гріється. 20 хв комп робить, а він вже добре теплий
Mazahacka92 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:02 #9 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:02 Вони особо своєю прохолодністю і не славляться, він має грітись... Скинь, покази даччиків температури, а ще краще поміряй градусніком електронним бо твої пальчики на ньому і фрази ДОБРЕ ТЕПЛИЙ нічого людям не донесуть А взагаліто, ти спробуй вінду іншу поставити може балванка погано пропалена, або сама збірка глючить, може віруси, недавно попався компутер так там такі шалені червяки були що після 20хв серфінгу в неті повисав наглухо, КАСПЕР МАСТ ДАЙ P.S. Покажи температури які показуэ еверест, може попалась дуже гівняна термопаста хоча 3 місяці і гівняна протягне ХЗ, скинь температури.
Rock Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:15 #10 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:15 Материнська плата славної фірми Biostar , це і є діагноз. а Чіпсети на GeForce 6150 гріються не погано , але це не мішає їм нормально працювати , хочаби в гарантійний термін, а так діагоз написаний спочатку. PS.Ще цікавить відеокарта , яка має два додаткових розєми на додаткове живлення, (похоже на GeForce 250) , і повна маркіровка блока живленя,те що видно на фото , то це повний піпец,на 12 вольт 2Х6 ампер ,ще треба всі ці шлейфи , що тіліпаються як соплі ,нормально виложити, в тебе відеакарта як перегородка ,повністью перегородила корпус.і додакових вентиляторів не наблюдається .
Yurec Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:39 Автор #11 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:39 я не вкурсі як перевірити температуру, мож підскажетеа щодо віндовса, то такий стоїть на 15 машинах, і проблем немає. і взагалі заараз поставив одну версію вінди, а пеерд тим була інша і теж вісла. а що стосується каспєра, то мені він кращий ніж нод, наприклад, і антівіри.А взагалі скажіть чи є швидке нагрівання поводом для обміну по гарантії, чи ні?комп вісне з двома різними віндовсами і двома різними вінтами, так що питання вірусів, зборок, і програмного забезпечення відпадає
Sp_RoNdo Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:52 #12 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:52 Та програмне забезпечення тут нідочого! Одне запитання: з чого ти взяв що вона грається понад норми?.. Скинь покази самого елементарного Everest сюди а тоді люди тобі і відпишуть чи це нормально чи ні... Ось я так зрозумів ти зробив висново що дуже гріється з того що язиком доторкався чи що? Давай покази температури в студію! А проблема в чомусь іншому зарита, треба тестити-дивитись!
Rock Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:57 #13 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 14:57 А взагалі скажіть чи є швидке нагрівання поводом для обміну по гарантії, чи ні?ти компютер в зборі купував , чи по частинах , в тебе дві проблеми ,1. материка фірми Biostar2. дуже поганий блок живлення, а відеокарти потребує мощного блока живлення ,провіріти просто , зніми відеокарту , підключися на встроєну ,і запусти якусь тестову програму, наприклад S&M ,якщо буде зависати ,то побачиш на чому, і тоді міняти .Блок живлення міняти треба по любому.
Sp_RoNdo Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:02 #14 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:02 Ой а я і на блок не глянув! Rock повністю правий, напевне в тебе блок не витягує, 12В-12А це ну МЕГА мало для такої системи!.. Яб ще й вінчестер другий радив відключити + погратись з відкритою кришкою. Але всерівно, якби якісь покази температури, булоб зрозуміліше. Якщо хочеш нести по гарантії, то стукай в асю, розкажу що в даному випадку можна сказати продавцю
Yurec Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:19 Автор #15 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:19 тим що на фото все сказано, на фото нища температура це на верхівці радіатора, а вища у його підніжжя. а щодо проводів, то їх там по іншому ніяк не можнна зацепити
Sp_RoNdo Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:40 #16 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:40 То я щось не зрозумів, те що у підніжжя як ти виразився температура 39 по цельсію це що багато?.. це нормальна температура, все ж гріється, а ще при такому "кончаному" виконанні радіатора як на цій мамці то це ще взагалі супер!
Rock Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:42 #17 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 15:42 Так , всякими дедуктивними методами , вдалося ідентифікувати ,всетаки відеокарту.Це ATI Radeon HD 4730 Sapphire, як відомо ці відеокарти випускалися з обрізків Radeon HD 4870 , яка зроблена на RV770 , і відподідно потребує дуже шорошого живлення , і яка використовує шину PCI Express 2.0 x16 , яка крім збільшеної пропускної можливості , ше може подавати живлення на відеокарти до 150 W ,в реальності до 75. a MCP6P M2+ 6.підтримує тільки PCI Express 1.0 x16 , плюс слабенький блок живлення (реально , якщо дивитись по силі струму ,ще чудо GRESSO -400 ,вкладається в 200 ват), і визивають нестабільність , ну і ще сама по собі фірма Biostar не внушає довіри . як це все провірити ,я вже писав вище.
ar-s Опубліковано 30 Січня, 2010 в 20:33 #18 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 20:33 Коротше так...БЖ тут нідочого-він же в тебе з такою конфігурацією раніше нормально працював?? якщо в біосі щось розганяв чи грався з незрозумілими настройками-скинь по дефолту.Зніми з процесора радіатор-почисть від кавалків пилюки,нанеси новий шар теплопровідної пасти і постав радіатор на місце (акуратно)Те що в тебе сильно гріється-називається*північний міст* на жаргоні-він гріється не тільки в тебе а у всіх.Така його доля... Якщо не допоможе -відключи одного вінта -я зрозумів комп в тебе спочатку з одним вінтом був (може бж заслабенький на 2 вінта) А взагалі-комп сам по собі вісне чи коли ігри ганяєш?
mix_forever Опубліковано 30 Січня, 2010 в 20:49 #19 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 20:49 а я чогось думав шо біля проца північний міст...БЖ тут дуже таки до чого. не давайте тупих порад, якщо самі не знаєте шо пишете.
ar-s Опубліковано 30 Січня, 2010 в 21:22 #20 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 21:22 а я чогось думав шо біля проца північний міст...БЖ тут дуже таки до чого. не давайте тупих порад, якщо самі не знаєте шо пишете. Да ...на рахунок моста...лоханувся..визнаю. Думав одне-написав друге.(виправив)Причина збоїв не обов*язково в БЖ хоча власник думаю пробував підставити інший БЖ (цікаво було б його почути..) А на рахунок порад... Тупа порада нанести термопасту чи радіатор почистити-бо можливо мамка вісне від перегріву? Чи може порадити людині-*візьми осцил тикни щуп на роз*єм живлення і перевір щоб при максимальному навантаженні пульсації напруги не перевищували 10мВ*!!???
Zheny@ Опубліковано 30 Січня, 2010 в 21:26 #21 Опубліковано 30 Січня, 2010 в 21:26 БЖ міняти однозначно. Відключити все, окрім вінта -на якому система. За ті соплі (дроти та шлейфи) - я б руки повідбивав!. На 4750 гроші є а на кулер на видув 30 грн (в середньому) уже не вистачило?? Вінчестери хоч щось обдуває?? Чи їхня температура теж до 47°С ?? Готовий спробувати погратися із твоєю машинкою. (привести до ладу ті кишки, що вісять.., доставити пару кулерів) Якщо маєш натхнення та час. (ПМ, про ціну домовимося.)
Yurec Опубліковано 31 Січня, 2010 в 08:58 Автор #22 Опубліковано 31 Січня, 2010 в 08:58 для початку той в кого брав комп, а я його брав по зхапчастинах але в однієї людини, принесе інший бллок живлденння і доставить кулє, проганяю паро деньочків а тоді побачимо. А ще головне, що він не постійно вісне а раз через три. І перезагрузка вирішує цю проблему.П.с. вісне незалежно від того чи граюся чи в ворді друкую.
Zheny@ Опубліковано 31 Січня, 2010 в 10:28 #23 Опубліковано 31 Січня, 2010 в 10:28 мене убив шлейф до вінчестера!! !! мало того, що він 40-піновий (для СД/ДВД), так ще й не тим боком увімкнений!!! пацталом! Я б двічі подумав, перш ніж нести тому, хто тобі його продавав!
Yurec Опубліковано 31 Січня, 2010 в 10:45 Автор #24 Опубліковано 31 Січня, 2010 в 10:45 я б може й не ніс, але він має за безкоштовно поставити інший БЖ, що б потестити. І має прийти з прогою потестити всі складові, якщо щось не так як треба пляше, то помінгяти.
Yurec Опубліковано 31 Січня, 2010 в 10:53 Автор #25 Опубліковано 31 Січня, 2010 в 10:53 А взагалі скажіть чи є швидке нагрівання поводом для обміну по гарантії, чи ні? ти компютер в зборі купував , чи по частинах , в тебе дві проблеми , 1. материка фірми Biostar 2. дуже поганий блок живлення, а відеокарти потребує мощного блока живлення , провіріти просто , зніми відеокарту , підключися на встроєну ,і запусти якусь тестову програму, наприклад S&M ,якщо буде зависати ,то побачиш на чому, і тоді міняти .Блок живлення міняти треба по любому. вирішив зробити так як ти сказав, але після певного віконечка, дивитися прінт скрін, я передумав. Так як більшість сказало що мамка фуфло, то ймовірність що ця прога хх спалить 50 на 50. То вирішив не ризикувати.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.