Перейти до змісту

податкові канікули

Orfey

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
хтось користувався цим?

Назва теми не відповідає змісту. Це не є податкові канікули! В наведеній інформації мова йдеться про зменшення сум до оподаткування доходів громадян.

Такими схемами( причому це цілком законно) користуються багато громадян. Досить вигідно тим, у кого іпотечні кредити та сплачують за навчання дітей у ВУЗах та інших закладах. В кінці звітного періоду(року) проводиться перерахунок утриманої суми прибуткового податку та повертаються зайво сплачені кошти.

Опубліковано

Податкові канікули - це звільнення від сплати податків на певний термін. В статті ж мова про податковий кредит - сума певних витрат, на яку за певних умов можна зменшити дохід, оподотковуваний податком з доходів фізичних осіб (ПДФО, прибутковим податком). Скористатись правом на податковий кредит "іпотечникам" важко, а от при навчанні дітей на платній формі у вузах - поширена практика. Щоб скористатись правом на податковий кредит, треба подати декларацію про доходи (до 1 квітня наступного за звітним року). Власне, в статті все описано... Як і "підводні камені" - типу "При цьому у платіжному документі має бути зазначено саме ПІБ платника податку, який претендує на податковий кредит".

Опубліковано

Насправді небагато людей знає про податковий кредит, адже для держави це невигідно) Я про це взнала десь на курсі 4-му.

Для тих студентів, хто хоче скористатися цим правом, в мене маленька порада: нехай заяву пише той з батьків, хто має більшу зарплату - більше повернуть). Десь в мене була формула, за якою можна розрахувати точну суму, яку поверне податкова. Думаю, що гривень 400 на навчанні зекономите точно. Чим більша плата за навчання і зп платника за навчання, тим більше і повернуть.

Опубліковано

чому тільки 400 грн? наскільки зрозумів повертають і всю суму тільки б відрахувань з зарплати було достатньо

Опубліковано
чому тільки 400 грн? наскільки зрозумів повертають і всю суму тільки б відрахувань з зарплати було достатньо

:) всю суму не повертають. Я мала на увазі приблизно 400 грн., враховуючи середню вартість навчання.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...