Перейти до змісту

Внаслідок пожежі постраждали немовлята


LRZ

Рекомендовані повідомлення

post-6888-1263898364.jpg

ВАЖКО ПОЧИНАЄТЬСЯ ЖИТТЯ ДАРИНКИ І ДАНИЛКА

14 січня у селі Туровичі Турійського району у приватному будинку трапилася пожежа, внаслідок якої постраждали двоє немовлят. Діткам від народження було всього десять днів

Катерина ЗУБЧУК

За повідомленням прес-служби головного управління МНС у Волинській області, господарі увімкнули кип'ятильник, щоб нагріти відро води, а самі пішли поратися по господарству. У кімнаті зосталося двоє немовлят. Як розповідав батько, він повернувся до будинку за кілька хвилин, але цього виявилося достатньо, щоб спалахнув електроподовжувач, у який був увімкнений кип'ятильник. Вогонь перекинувся на диван, де лежали Даринка та Данилко. Чоловік негайно виніс дітей з кімнати, самотужки ліквідував пожежу. Даринку з опіками ІІІ-ІV ступеня та Данилка - ІІ-ІІІ ступеня медики госпіталізували в обласну дитячу лікарню. За попередніми даними пожежа сталася внаслідок короткого замикання.

Керівник неонатального центру обласної дитячої лікарні Микола Гнатів уточнив, що біда сталася о 16-ій годині дня. Дітей відвезли спочатку в Ковельську районну лікарню, а вже звідти - до Луцька. О 22-ій годині вечора того ж дня вони були в палаті інтенсивної терапії неонатального центру, тобто в реанімації. Тут я й побачила Даринку і Данилка, які лежали у відкритому інкубаторі. Спали. Звичайно ж, під дією медикаментів, якими діткам знімали шок. Микола Миколайович коментує:

- На моніторингу, встановленому в палаті інтенсивної терапії, - показники життєдіяльності немовлят: насиченість крові киснем, частота серцевих скорочень, артеріальний тиск. Через зонд дітки отримують харчування - молочну суміш. Внутрівенно вводимо додатково рідину. Біля хлопчика, як бачите, стоїть апарат штучного дихання - йому доводилось робити провітрювання легень. Тут створені комфортні умови - відкриті інкубатори підігріваються відповідно до температури тіла дитини.

Ось так нелегко починається життя Даринки і Данилка. У дівчинки обпечено 16-17 відсотків тіла, в хлопчика - 6-7. До того ж у нього опіки більш поверхневі. За словами Миколи Гнатіва, у Данилка і стан легший. Даринка - у вкрай важкому стані. Обоє постраждали не лише від опіків, а ще й від того, що надихались їдкого диму. Ситуація ускладнена, власне, ще й тим, що дітям на час біди було лише десять днів від народження, тому вони й були госпіталізовані в неонатальний центр обласної дитячої лікарні. Двійнята з'явились на світ з низькою вагою. Тобто це особливі діти. І це, до речі, перший такий випадок у практиці спеціалістів неонатального центру, коли від вогню постраждали новонароджені.

- Лікування буде тривале, - каже Микола Гнатів. - Поки що не берусь прогнозувати, наскільки воно затягнеться. До цих маленьких наших пацієнтів ми запрошували обласного спеціаліста, заслуженого лікаря України Лідію Шепель, щоб одержати її консультацію.

Отже, дітки пробудуть в неонатальному центрі не один тиждень. І коштів на лікування батькам потрібно чимало. Цю інформацію я вже адресую нашим читачам - може, хтось захоче допомогти коштами, адже медикаменти дорогі. Такі важкі дітки, як з'ясувалось, госпіталізовані без матері, оскільки вона все одно не зможе забезпечити за ними догляд. Це - реанімація, і цим все сказано.

Батьки Даринки і Данилка приїжджають в неонатальний центр. Турбуються, щоб дітки були забезпечені необхідними ліками. Були вони тут і того дня, але ми розминулись. То ж поговорити нам не вдалось. А у Миляновичівській сільській раді, до якої відносяться Туровичі, я дізналася, що сім'я, в якій сталася така біда, приїхала в село років три тому, купила тут хату. В жінки є заміжня дочка від першого шлюбу. Є в подружжя і спільна дитина, яка народилась в 2008 році. А ось 4 січня нинішнього на світ з'явились двійнятка. Радів чоловік, коли реєстрував їх у сільській раді. Бо, як казав, дуже хотів мати сина. Побажаємо, щоб з Божою поміччю і стараннями лікарів дітки, життя яких так важко починається, перебороли непросте випробування.

http://www.volyn.com.ua/?rub=33&article=0&arch=

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...